Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ja82

filtry -kto z Was uzywa?

Polecane posty

jakiej firmy filtrow uzywacie, ktore nadaja sie do dery tlustej z zaskornikami? co sadzicie o Iwostin, Solecrin? czy zapycha pory? bo ma w skladzie czynniki powodujace zaskorniki.

używam filtrów różnych firm, Iwostinu miałam tylko próbkę i wydał mi się dosyć treściwy. jeśli nie masz cery naczynkowej ani skłonności do pękających naczynek, to możesz wybrać filtry z alkoholem - zwykle są lżejsze i lepiej się wchłaniają - np. fluid i krem Biodermy, spray Biodermy do ciała, fluid Vichy, fluid La Roche Posay. z bezalkoholowych w miarę lekkie jest mleczko Avene do ciała, emulsja Avene...

Iwostin Solecrin jest świetną linią kosmetyków.Absolutnie nie zapycha porów.Doskonale nawilża,chroni przed depigmentacją,powstawaniem wolnych rodników,popowstawaniem przebarwień,nawilża,nie jest zbyt tłusty,nie maże się i nie ma kosmicznej ceny.REWELACJA ;]

Gość jaaa..
a czy ktoś ma doswiadczenie w używaniu blokerów firmy bioderma?/zwłaszcza z tymi tonującymi skórę?czy one nadają się na plażę,aby uniknąć opalenizny...czy tak tylko zamiast fluidu latem,ochronnie...?na miasto...spacer? napiszcie kobiety proszę..:-)

Gość doja....
sa ciemnawe, wiec jesli nie jestes bledziochem mozesz ich uzywac zamiast fluidu. dla wiekszosci dziewczyn sa zbyt ciemne do samodzielnego uzywania i sluza do koloryzowania innych flitrow biodermy, ktore zostawiaja biala poswiate. na plaze potrzebne jest cos w duzym opakowaniu, bo tego nalada sie na cialo i twarz gruba warstwe, a barwione sa w malych opakowaniach. nie wiem tez czy do tej pory stworzono jakikolwiek fitr, ktory by uchronil przed opalenizna i sloncem w 100%. jesli bedziesz przebywac na plazy i smarowac sie filtrem opalisz sie mniej, ale w to, ze nie opalisz sie wcale szczerze watpie. to wszystko splywa z potem, woda, wyciera sie w piasek, jest wchlaniane przez skoe, z czasem dziala coraz slabiej...

Gość hewletta
wczoraj zaopatrzylam sie w solecrin 50+ i wydaje mi sie ze polubimy sie:)

Gość niebieskooookaa22
hey ja mam naczynkowa buźkę i zamierzam kupic sobie Biodermę AR 50 filtr jasnobezowy a z Avene to hmm... nie wiem ale coś słsyzałam o bezalkoholowym filtrem z "dzieciaczkiem" a nie wiem który do do ciała a który to emulsja....- jeżeli mozecie to podeslijcie jak to to wygląda :) a do ciała chcę kupic sobie Rossmana spray ozon sun 30

Gość niebieskooookaa22
hmm chociaż chyba kupię Iwostin Solcerin 40 emulsje- chyba nie podrażni naczynek, bo wyczytałam ze nei szczypie w oczy i nei zapycha...a mnie chyba HOL i HOR pozapychał z Avene...w ięc się cykam nad filtrami z Avene... napewno kupię tez na lato balsam do ust z filtrem

Gość niebieskooookaa22
aaa i neiwiecie czy ten Iwostin można mieszac z podkładem? czy się nie destabilizuje, czy cuś? hm boję się, ze Bioderma AR mi podrażni naczynka- a dostac w aptece próbkę, graniczy z cudem

Gość nie chce cie martwic
nie chce cie martwic niebieskooookaa22, ale mnie Iwostin zapycha :( jak widzisz nie ma reguly, a poniewaz jest to jednak dosc tlusty filtr, ryzyko jest. zaw. zaskornikotworcze isopropyle czy cos takiego

Gość hewletta
niebieskooka22, duzo sie naczytalam o filtrach solecrin i wiekszosc glosow jest za tym ze mozna uzywac podkladow, poniewaz oprocz parasola zawiera Tinosorb M. a co do biodermy AR stosowalam kiedys , na poczatku troche mnie zapychal ale pozniej skora chyba sie przyzwyczaila. co do efektow uzywalam za krotko aby moc stwierdzic (tylko 1 opakowanie) , ale ogolnie bylam zadowolona z tego kremiku

Ja od soboty używam Iwostin Solecrin 40. Mam cere baaardzo tłustą, zanieczyszczoną z przebarwieniami. Bałąm sie jakiegokolwiek filtra,bo kiedyś miałam LPR i był tłusty niemiłosiernie. Solecrin jest troszke tłustawy, ale w sumie taki lekki błysk mi nie przeszkadza, cera wygląda ładnie. Nie bieli jakoś masakrycznie, ale cera jest wyraźnie jaśniejsza. Zbiera się troszke na brwiach. Czasami uzywam na to skrobii, ale zadko bo mnie wtedy wysusza. Co do zapychania to póki co za wcześnie to oceniać. Generalnie jestem zadowolona, mam nadzieje, że będzie tak dalej. A jeśli do buźki się jednak nie nada to zawsze mozna użyć do ciała :)

Gość niebieskooookaa22
hey dziewczyny! kurcze wiem, ze zapychanie to sprawa indywidualna, ale chce ryzyko zmniejszyc do minimum ;) dzisiaj pójdę do dużej apteki, może dadzą mi próbki (te laski w aptekach w ogóle się nei znają na produktach które sprzedają o_O ) już sama nie wiem