Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saaan

Kto dziś pracuje do rana?

Polecane posty

No bo szefowie zjechali się na kawę i nie chcieli wyjść. I mi przeszkadzali, bo zakładałam sobie tipsy.

No. parę lat temu się nauczyłam i umiem :) Trochę sobie tym dorabiam, a chciałabym zająć się tym na poważnie.

Wszystko.Jestem w sytuacji beznadziejnej.Musze dorobić,a szczerze mówiąc nie wiem jak ,no i wymi=yśliłam sobie te paznokcie,ale na kurs mnie nie stać.Jakie Ty robisz,co do tego jest potrzebne ,ile kosztuje i czy sama moge się tego nauczyć?

Ja też nie mam kursu, nauczyłam się patrząc, jak mi tipserka robi paznokcie. Potem zainwestowałam w sprzęt i już. Najpierw robiłam paznokcie akrylowe, bo do nich nie trzeba lampy i akcesoria są tańsze. Zresztą, kupiłam sobie kursy na dvd z Allegro i trochę na nich się szkoliłam, ale to bardziej przy tipsach żelowych. Jeżeli masz choć trochę zdolności plastycznych, to poradzisz sobie z tym.

Zainwestowałam 250 zł, ale wtedy nie wiedziałam o Allegro, a tam można kupić taniej. Podam ci przykładowe ceny najpotrzebniejszych produktów: - tipsy 100 szt. w pudełku: 14 zł - klej z pędzelkiem: 7 zł - puder akrylowy 30g: 45 zł - liqiud (płyn do pudru akrylowego) 100ml: 35 zł - kieliszek do liquidu: 6 zł- - gilotyna (obcinacz) do tipsów: 15 zł - pędzelek do akrylu: 20 zł Do tego jakieś ozdóbki i już. Ja kasuję za założenie tipsów 50-60 zł.

Gość lobo
a moze drogie panie mialyby ochote pogadac o czyms innym?? :)

Nawet nie wiesz jak się ciesze ,że napisalaś mi to.Jeszcze jedno pytanie(ostatnie-obiecuje) Czy z tych płyt moge się nauczyc wszystkiego,są przystępnie zrobione?

Gość lobo
ile nocek w tygodniu pracujecie?? ja mam 3x12h.. nie jest zle, 4 dni weekendu co tydzien jest w sam raz :)

Kochana, nie ma sprawy, o tipsach mogę nawijać nonstop, o szynszylach też :) Nauczysz się, ale dobrze by było, gdybyś poszła raz na założenie tipsów. Zobaczysz to na żywo i będze ci łatwiej. Pytaj śmiało, co chcesz jeszcze wiedzieć? A jaki temat teraz na pierwszym planie?

No kobity wymyślajcie temat! Masz racje raz musze pójść i założyć.Troche mi szkoda ,bo mam ładne swoje paznokcie.

Gość lobo
pracuje w inzynierii dla firmy medycznej.. w irlandii.. wlasnie wrocilem z japonii - bradzo dziwny kraj (pozytywnie!!).. przez pierwsze kilka dni mialem wrazenie, ze wyladawalem nie w innym kraju, ale na co najmniej innej planecie :P

Opowiadaj! Wiesz na tych paznokciach to dużo nie zarobie ,może będe mósiała wyjechać.Mówie poważnie.Mam takiego doła,a wiem że mósze wziąć się w garść.Już nie wiem co wymyślać...

Gość lobo
noo.. jesli mialbym okreslic jednym slowem to: tloczno :) naprawde, doslownie czlowiek na czlowieku.. w metrze, na ulicy, w pracy.. np. w metrze pracuja panowie (glownie studenci) ktorzy kijami (niczym od szczotki, tylko ze bez wlosia i z szersza, gumowa koncowka) upychaja ludzi do wagonow metra :) poszlismy do pubu, okazalo sie, ze np. alkohol musi byc dowozony raz dziennie bo miejsca jest tylko na biezaca konsumpcje, nie ma zadnego magazynu, bo przestrzen jest tak cenna.. ogolnie, tokyo sprawia wrazenie panstwa, nie miasta. A troche juz po swiecie jezdzilem, pomimo 24 lat :)

Gość lobo
hmm.. niekoniecznie, nie cierpie na zadne przypadlosci, ale ogolnie scisk niesamowity.. nie moglbym tam zyc - za bardzo lubie przestrzen :) cenie sobie ogrodek i to, ze moge dom obejsc dookola :) a wy czym sie zajmujecie?? nocna zmiana z braku laku, czy z wyboru??

No jestem bez wyjścia,nawet to nie wiem jak długo będę miała.Pracuje w hotelu,w recepcji. Jak znalazłeś prace za granicą?

Ja jestem dyspozytorką w bazie taxi. Nudna praca, ale wygodna. Właśnie się zwalniałam.