Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama2 miesieczniaka

Sine wokół ust u 2-miesiecznego dziecka , co to może byc???

Polecane posty

Gość mama2 miesieczniaka

jak w temacie , od kilku dni ma sine wokol ust, zaznaczam ze dzidzius dostaje sporą dawke zelaza dwa razy dziennie czy to moze miec jakis wplyw???

Gość mama2 miesieczniaka
czekamy na wizyte u pediatry ale to za kilka dni, kurcze zmartwilas mnie, przeszedl przeziebienie dopiero co, byl na antybiotyku ale juz minęlo ( zapalenia nie stwierdzono,)

może przy porodzie nie zamknęła mu się dziurka w sercu, mój mały też tak miał, spytaj pediatry, to ci wypisze skierowanie do kardiologa. A robi mu się na skórze marmurek, jak jest chłodno?

Gość mama2 miesieczniaka
nie chyba nie

A ja ci napisze dosc ostro bo .. widze ze nie podchodzisz do tego powaznie ..!!!!!!! Dziecko ma siną obwodke wokol usta a ty zapisujesz na wizyte do lekarza ..Masz natychmiast jechac na ostry dyzur ..!!!! To jest ewidentna \"sinica\".. to sprawa zlego przeplywu krwi ..i niedotlenienia serca.. czyli ( zaburzenia krążenia .. ) Co ty chcesz dziecko stracic ???... Pozdrawiam .. nie czeja ani chwili dluzej ..Dziecko musi zbadac kardiolog ..!!!

Przyznam racje Pani za górze.Mój syn miał sine wokół ust w 3 miesiącu życia,i okazało się ,że ma dwie dziury między komorami i zwężoną aorte.To są poważne sprawy.

Jacpot ..mysle ze to prowokacja ..ale i tak mi adrenaline podniosla .. ..wiec tak zareagowalam ...zanim pomyslalam czy to prawda czy żart ..!!!:) Ludzie nie maja wyobrazni ..

Ja akurat pisze prawde,moje dziecko do tej pory jest leczone a ma ponad 5 lat.Więc jeżeli mamusia tego dzieciaczka nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji to niech czyta.Dodam ,że jeżeli dziecko ma naokoło usteczek siną skóre ,lekarz kardiolog przyjmuje takie dziecko do poradni bez kolejki.

dziewczyny mają rację, to jest z reguły wina złego krążenia i trzeba poznać przyczynę, może być nie aż tak tragiczna, jak np. dziurka w sercu, która się zamknie, ale np mojej koleżanki syn miał tylko jedną komorę w sercu i doszła do tego właśnie zaniepokojona sinym śladem koło ust.

Gość mama2 miesieczniaka
nie to nie jest prowokacja:(:(:(ani zart tymbardziej, nie mam na takie rzyczy sily, nie jestem lekarzem wiec nie wiemze z tym trzeba do kardiologa, jutro mamy wizyte upediatry, dzisiaj pojedziemy na izbe przyjec, skoro tak mowicie, nie oceniajcie mnie zle , ja tylko w kolko jezdze po lekarzach bo ciagle cos jest nie tak, i juz nie wiem co jest z czym związane, myslalam ze to wina anemi dlatego nie bylam na izbie przyjec i chcialam czekac do wizyty u pediatry

Gość mama2 miesieczniaka
wlasnie skonczyl antybiotyk poniewaz byl przeziebiony dosc mocno ( nie oceniajcie tego bardzo nie chcialam mu dac antybiotyku ale lekarz kazal!!!) do tego na poczatku dlugo ciagnela sie zoltaczka( kolejne leki), i anemia którą teraz leczymy, przez zelazo które dostaje mamy problemy z karmieniem, do tego wszystkoego skaza bialkowa ( tak twierdzi lekarz- ja niekoniecznie) ale nie jem nabialu i wielu innych rzeczy aby mu nie szkodzic, jestem juz zalamana, nie mam sily na to wszystko, a najgorszy jest placz po podaniu zelaza i przy jedzeniu, tyle tego a on ma dopiero dwa miesiace:(:(:(

Jedź na ostry dyżur. Synek mojej koleżanki też siniał wokół ust i miało to związek z serduszkiem.

nie bagatelizuj tego!!!!musisz natychmiast odwiedzic kardiologa!!!!moja malutka po urodzeniu miala w szpitalu sinekolo ust...okazalo sie,ze ma niedomknieta zyle plucna...teraz jest juz po wszystkim,po kontrolach i badaniach na klinice okazalo sie,ze pieknie sie zaroslo...ale sinica ust to przede wszystkim oznaka,ze z krazeniem jest w niedobrze...Gio ma racje -jak najszybciej do lekarza!!! Rafinka9❤️ to ja...pamietasz dzwonilam do Ciebie...u mnie juz ok,skorka zanika i jest dobrze...dziekuje za wsparcie wtedy🌻

Do autorki ..to jednak nie prowokacja ..!!! Moim zdaniem jest to efekt kuracji antybiotykowej ..i sprawa poinfekcyjna ..( jesli sinica wokol ust jest od kilku dni) To nie ma nic wspolnego z żelazem ..ale anemia ogolnie pogarsza stan ,,Dziecko jest slabe .. To moze byc zapalenie miesnia sercowego ..i niedotlenienie ..! Juz nie siedz na forum .. bo szkoda czasu .. !!! Juz wiesz co masz robic ..!!!

Cześć Agula! Pewnie, że pamiętam :) Cieszę się, że już jest wszystko dobrze :) u Rafała też, ale jeszcze w czerwcu na kontrolę do kardiologa idziemy. Buziaczki dla Ciebie i Małej.

Gość ewacha
Mój synek miał zasinienie wokół ust przy atypowym zapaleniu płuc.

Gość mama2miesieczniaka
stwierdzono śródmiąższowe zapalenie płuc, kolejny antybiotyk przepisali:(:(:( nie mam wyjscia i musze podac, co myslicie o antybiotyku u takich maluchow?

Gość mama2miesieczniaka
i wogole czy zapalenia nie leczy sie w szpitalu??? jakas dziwna ta pani doktor mi sie wydaje dlatego tak podpytuje bo sie na tym nie znaqm

Gość izelazo
ajakie żelazo przyjmuje dziciątko? Jeżeli to hemofer to poproś lekarza czy nie lepiej przepisać Frrum lekmWiem z doswiadczenia ze dzieci lepiej go toleruja

Gość mama2miesieczniaka
na poczatku byl hemofer, teraz jest ferrum,