Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dośka1

Mała ilośc plemników w nasieniu.

Polecane posty

Gość dośka1

Mam pytanie i bardzo proszę o odpowiedzi, bede bardzo wdzieczna. Już dłuzszy czas staram sie z mężem o dziecko ale niestety wszelkie próby poszły na marne. Mianowicie zrobiliśmy badania nasienia i okazało się że jest mała ilośc plemniczków w nasieniu:( Lekarz przepisał mojemu męzowi leki na 6 tygodni. Dodam tylko że ruchliwośc i żywotność są ok i cała reszta też. plemników o prawidłowej budowie jest 76%. Tak bardzo pragniemy maleństwa. czy mimo tego że plemników jest mało jest szansa na poczęcie dziecka?? czy któraś z Was miała może podobny problem a mimo to udało się??????????? Bardzo prosze o wpisy!!! Proszę to dla mnie ważne. I co dodatkowo może zwiększyc ilośc plemniczków w nasieniu??? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, rady i odpowiedzi.

Gość rozródka
ilość plemników w nasieniu ogólnie jest uwarunkowana genetycznie. Ale na spermatogenezę duży wpływ mają też różne hormony.pamiętaj ze do zapłodnienia wystarczy 1 wiec szanse na pewno są szczególnie ze te plemniki które są wykazuja sie niezłą kondycją ;)

Gość jzu wczoraj zalozylas taki tem
at :O nie posiadasz uprawnien do korzystania z wyszukiwarki ?? zakladasz temat i go nie dajesz do ulubionych ? jutro tez zalozysz nowy ?

Gość dośka1
rozródka dziękuję za odpowiedz :) Pocieszam sie faktem ze ruchliwosc i zywotnosc jest w normie wiec mam nadzieje ze ten jeden bohater wkoncu dotrze do celu :)

Gość dośka1
przepraszam jesli Cie zdenerwowalam tym ze zalozylam ten temat. Fakt zalozylam juz taki topik ale na innym dziale. dlatego ze kazda opinia jest dla mnie cenna. a tu moga byc inne osoby niz tam. owszem szukam u roznych zrodel ale nie ma to jak zapytac osob ktore maja moze podobny problem albo wieksze doswiadczenie. teraz to juz mi smutno... dziekuje ROZRÓDKA za info. Chyba nie mam tu czego szukac :(

Gość na forum
http://www.sabatbab.com/ sa babki, ktore maja problemy z zajsiem, jedna z tego co wiem miala jakies laparoskopie itp. moze one cos doradza bo siedza długo w tym temacie

jezeli to nie tajemnica mała ilosc tzn ? mój maz ma tez problemy z nasieniem - leczy go androlog i naprawde nie wystarczy 6 tygodni by je poprawic ... plemniki osiagaja dojrzałośc po 70 dniach tak więc ... potrzeba czasu ..czasu ... ale efekty sa ... mojemu skarbulkowi liczba się podwoiła i w sumie był w normie ale w dolnej granicy teraz ma 45 mil tylko ze zywotnośc oslabiona ... budowa w 64 % ruchliwośc ladna ... choć w sumie to wyniki z przed 1,5 ..jutro odbieramy te najbardziej aktualne ... a co za twój maz za lekarstwa brał ... ?? pisz wiecej ..bo zawsze można cos podpowoedzieć ... moj mężulek biere Androvit ... wit e,c cynk ... aspargin do tego coś na ladną przepustowosc zyl ... i testosteron - w malych dawkach ...

Gość linnnnkowska
Powracając do wątku, to mój lekarz polecił mi stosowanie przed kazdym stosunkiem zelu Pre seed. Zel wpływa na poprawę jakości spermy. I dostaniecie go bez recepty.

Gość osstinka23
Linnkowska my własnie też próbujemy jeszcze z tym żelem. Licze na to ze sie uda, bo nasze pragnienia posiadania dziecka sa bardzo duze.

Gość natttaliwa
Na pewno wspomniany żel Pre seed rzeczywiscie moze okazac się swietnym rozwiązaniem i powiem Wam ze trzeba próbować wszystkich metod.

Gość gość
Przy róznych infekcjach kiedy występuje pieczenie i swedzenie to na pewno żel Hexatiab na pewno okaze sie bardzo pomocny. Ale mozna tez kupić globulki hexatiab będą jezcze silniej dzialac.

Gość gość
Odpowiednia suplementacja i nawet niedobory snu nie są straszne. Ja stosuję Promen i nie dość, że mam więcej energii to jeszcze znacznie podwyższyło się moje libido, chociaż sypiam po 4-5 godzin dziennie.