Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

XX21

POLSKIE KOSMETYKI

Polecane posty

Jak byłam nastolatką to byłam głupia i naiwna i wierzyłam, że te wszystkie reklamowane kosmetyki są naprawdę super. Teraz uzywam przede wszystkim polskich. Są o wiele tańsze a przy tym wcale nie działają gorzej (a może lepiej?). Oczywiście zwracam uwagę na firmę, ale pod tym względem czy jest to firma kosmetyczna czy też oprócz kremów i balsamów nie produkuje również np. mopów, kubków i jedzenia. Wiem, że dobór kosmetyków jest sprawą indywidualną i na każdego działa co innego dlatego warto wypróboywać różne rzeczy, ale nie ograniczać się tylko do tych reklamowanych. Naprawdę zachęcam. Np krem do rąk Eva Natura Len, krem pod oczy tejże firmy, kosmetyki Oceanic, Hean Natura. Choć w zasadzie krem nawilżający Happyderm Loreal też jest super i dla mnie poprostu idealny :)

Gość zzzzzzzzzzzz
nie polecam 4 pory roku

Ziaja - naprawdę fajne kosmetyki. Płyny do hig, intmynej, mleczka do demakijazu, toniki, kremy, balsamy - uzywalam wielu i nigdy sie nie zawiodlam.

Gość Alexxxa
ja bardzo lubię fluid do włosów wichrzyciel z bielendy i ich żel graffiti

zzzzzzzzzzzzzz masz rację bo ja też nie lubię cztery pory roku-beznadzieja. Bielenda SUPER stosuję mleczko do włosów graffiti Lubię też kosmetyki i produkty BELL ale nie jestem pewna czy to polskie ale- chyba tak:)

Też uażam, że Bielenda jest super. Niestety na Ziaii się kiedyś przejechałam i teraz nie kupuję. Ale krem do rąk z lnem firmy Ewa Natura jest naprade genialny

Z polskich kosmetyków bardzo cenię sobię Tołpę, Farmona też jest dobra

Gość leszek elektryk
nie jestem uczuleniowcem ,ale kosmetyki z ziaji wyjatkowo mi nie slużą . Nawilżajacy krem wysuszył mi cerę , kolejny powodował zapalenie spojówek. Odstawiłam je i klopoty sie skończyły. Kiedyś byłam wierna Eveline i Dax cosmetics i po wielu , wielu experymentach z innymi markami powróciłam do tych powyzej wspomnianych.Wysoka jakośc i perzystępna cena zacheca do ich zakupu. Nie powiem La roche czy L`oreal to swiatowe marki które chetnie bym przetestowała ,ale to kosmetyki dośc drogie jak na moją kieszeń.

lubię kosmetyki Farmony (seria antycellulitowa, seria SPA, koncentrat z wit. K na naczynka, dezodorant do stóp), Bielendy (seria brązująca, tonik różany w żelu, kremy do depilacji, zwłaszcza cukrowy), Ziai (seria antycellulitowa), Tołpy (seria antycellulitowa, maseczka oczyszczająca strefa T), Polleny-Malwy (dezodorant do stóp, krem do depilacji).

Gość berenika4
ZIAJA, ZIAJA i jeszcze raz ZIAJA :-D Nie twierdze ze wszystkie wyroby tej firmy sa świetne ale polecam zele do higieny intymnej, płyny do demakijazu oczu (teraz jest świetna nowa seria) i szampon do włosów z czarnej rzepy i całą serie OLIWKOWA (tylko ta nowsza "lekka formuła").

Zgadzam sie- Ziaja jest naprawde super, tak jak Cztery pory roku-balsam wyszczuplajacy, oraz Bielenda

Gość czemu tak trudno znaleźć
w sklepie polskie kosmetyki, załaszcza te naturalne? Ziaja niby jest w wielu sklepach, ale nie pełna oferta. Ostatnio obeszłam pół miasta za żelem Herbikaplant. Kupiłam dopiero w jakimś podrzędnym sklepie.Nie wspominam jak trudno jest z kosmetykami Farmony albo Polleny Malwy. W większych drogeriach same loreale i garniery.

Ja również uważam,że wiele naszych rodzimych firm kosmetycznych jest na prawdę bardzo dobrych. Lubię te nasze kosmetyki i zawsze najpierw szukam \"perełek\" wśród półek z polskimi produktami. Osobiście polecam ZIAJE!! Wiem,że nie wszystkim będą pasować kosmetyki tej firmy.Ale to normalne..jesteśmy różni. ALe mi ona bardzo pasuje: żele do higieny intymnej, mleczka do demakijażu, kremy do rąk, odżywki do włosów. Dobrą firmą jest również: dr.I.Eris, Farmona, Pollena Eva ( np. mleczko do demakijażu, balsamy ) czy Floslek (żele pod oczy) no i AA OCEANIC... Z Daxa stosowałam tylko nie które z kosmetyków ale polecam : Budyń wyszczuplający, Jogurt odżywczy, kisiel A wśród firm zajmujących się kosmetykami \"kolorowymi bardzo dobre ( i nieodbiegające poziomem od firm zachodnich) jest: Eveline, Joko

Gość berenika9
używam w większości polskich kosmetyków.... cena jest niska a jakość jak dla mnie bardzo dobra. oczywiście jak i wszędzie można trafić na perełki i buble, ale ja już swoje perełki odnalazłam :) z ziai bardzo lubię masła do ciała, balsamy, był także świetny krem calma hlc, niestety wycofany. moim ostatnim hitem jest odżywka intensywna regeneracja za 5 złotych! joanna - szampon do włosów pokrzywowy eva natura - również fajne szampony, a także mydła w płynie ,niska cena, a przy tym przyjemny design eveline - jestem wielką fanką mascar eveline. ta w złotym opakowaniu fiberlast była perfekcyjna! marion - dobra odżywka w sprayu z octem z malin. może włosów nie regeneruje, ale nawilża, nabłyszcza, fajnie odświeża włosy drugi dzień po myciu.

Gość czy eveline argan oil krem
uzywalyscie? dobry?