Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulinaaa

Chceee miec DZIECKO!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość mysle ze to prowokacja
ile lat ma ten twoj romeo?? gdy mialam 17 lat dosysc chodzenia do liceum czasem myslalam sobie ze moze lepiej zajsc w ciaze i zamieszkac z chlopakiem??bo bylo tak super!! tzn seks:) dzis mam 24 i ten chlopak jest moim mezem ale bylam na tyle odpowiedzialna ze najpierw skonczylam liceum, pracowalam, zaczelam studia , obronilam licencjata w tym roku magistra:) mam 1, 5 rocznego syna:) u mnie kolejnosc byla odpowiednia slub , dziecko:) dziekuje sobie i opatrznosci ze nie poszlam wtedy na "latwizne" i dalam rade z glupimi klasowkami i calym tym buntem nastolatki ... dzis jestem szczesliwa mama i wiem ile dziecko wymaga opieki i poswiecenia takze dziewczynko daj sobie spokoj:)

Gość AUTORKA POSZLA BZZZZ

moj chlopak ma 20 lat. I przestancie z ta prowokacja!!!!!! Nauka? ja skoncze szkole i mam zawod!!! nie mysle sie dalej ksztalcic! To ze dziecko to nie zabawka to wiem najlepiej,bo mam matke pijaczke ktora wlasnie tak mnie traktuje... Moze to wszystko po to zeby sie od teego uwolnic?!

ajjjjjjj ja juz nie wiem co mam myslec.... do psychologa nie pojde. Widze ze mnie rozumiesz! RESPECT dla Ciebieeee

rozmawialam z moim chlopakiem... Mamy gdzie mieszkac i kurwaaaaaaaa naprawde chcemy tego dziecka!!! i nie chodzi o to,zeby to dziecko uwolnilo mnie od problemow tylko o to,zeby je miec i wychowywac je z osoba ktora kocham!!!!!!!!

ja wiem paul ze to nie jest latwo... a moj chlopak napewno mnie nie zostawi... on nawet rozmawial na ten temat ze swoimi rodzicami nie popieraja tego ,ale powiedzieli ze nam pomoga... Moj tata jest za granica nawet nie mam mu jak o tym powiedziec , Matce nigdy sie nie zwierzalam. Mozecie mi wierzyc ja teraz zyje TYLKo dla swojego chlopaka i chce zyc jeszcze dla tego dziecka... A to ze napislam ze chce je miec nie znaczy ze podjelam decyzje.... Fakt kocham ysie bez zabezpieczenia i nie ukrywam ze gdybysmy \"wpadli \" to bym sie cieszyla,bo zaczela bym noweee zycie z dwojka osob ktore sa calym moooim swiatem

Gość dziecko chce dziecko
Paulina Ty masz problemy rozdinne i jak to zwykle bywa dzieci w takich rodzinach dojrzewają szybciej -OK z tym sie moge zgodzić! ale jak Ty nieprzygotowana do zycia WOGÓLE- bo bez szkoły średniej tudzież zawodowe -obowiazek chodzenia do szkoły do 18 lat! i bez zawodu jak chcesz zarobic na SWOJE DZIECKO chłopak owszem zarabia (zakładam) ale 8 m-cy to barzdo niewiele aby się poznac!!!! jak już bedziesz w ciąży a miłośc się skończy (czego nie życzę) założysz topik -"mam 16 lat -i jestem w ciąży -co mam zrobić jestem załamana" to Cię moze przerosnać teraz ciesz się miłością do chłopaka ...JAK DOROŚNIESZ to załóż rodzinę zaczynasz wszsystko od końca szkoła, zawód, ślub, DZIECKO trchę to chcesz NA SIŁĘ przeskoczyc!!!!!!!

Gość dziecko chce dziecko
tak jak sugerowała Paulka123 spróbuj pomagać komuś w opiece nad dzieckiem- zobaczysz czy to już teraz!!!!

A ja bym ci zaproponowala, abyscie sie najpierw pobrali! Jesli wasza milosc jest taka silna, jak mowisz, moze najpierw pomyslcie o stworzeniu dla waszego dziecka stabilnych warunkow do rozwoju? Niech urodzi sie ono w rodzinie, ktora jest przygotowana na jego przyjscie: A wiec pobierzcie sie, zamieszkajcie razem, znajdz prace (zakladam, ze twoj chlopak pracuje?) i dopiero wtedy postarajcie sie o dziecko. Poczekaj jeszcze rok lub dwa i zajmij sie w tym czasie przygotowaniem godnych warunkow dla twojego dziecka. Nie mozesz wychodzic z zalozenia, ze \"jakos to bedzie\". Nie oczekuj od rodziny, ze ci pomoze- jesli jestescie gotowi na dziecko, powinniscie tez byc gotowi na to, zeby je utrzymac i wychowac! Poki liczycie na pomoc rodziny, nie jestescie gotowi na przejecie odpowiedzialnosci za nowe zycie. Usamodzielnijcie sie- wezcie odpowiedzialnosc za was samych. Dopiero wtedy bedziecie gotowi na dziecko.

Gość chcesz mieć dziecko
Moja droga!!! Do dziecka to Ty musisz jeszcze sporo dojrzeć. Wierz mi ,że to nie jest takie proste. Cały Twój czas będziesz musiała poświęcić dziecku. Dla siebie zapomnij o wolnym czasie. Mam półroczne dziecko i jestem podłamana nerwowo. Nie śpie po nocach, w dzień to zapomnij o drzemce.Mi bardzo duzo pomagają rodzice i mąż. Aale to wciąż mało. Do dziecka trzeba dojrzeć PSYCHICZNIE, nie emocjonalnie. Skończ szkołe, żebyś miała jakiś zawód, później pracę. Dziecko tak dużo kosztuje. Ja tracę na mojego maluszka miesięcznie 500 zł. A wychowawcze to jest teraz 400 zł. I to jeszcze jak masz przepracowane pół roku. No i oczywiście musisz być zatrudniona, mieć umowę. Także, to nie jest tak kolorowo. PA !! Przemyśl to , bo żyć w biedzie to nie należy do przyjemności.

Gość dziewczyny111
....."Ja tracę na mojego maluszka miesięcznie 500 zł. "...... dziewczyny ja wiem jaki był Wasz zamysł ale nie piszcie TRACIM Ytylko dziecko nas tyle a tyle kosztuje to tak jakby dziecko PRZYNOSIŁO STARTY a nie radość!!!! jakoś "kłuje w oczy" a co do pozostałej treści tej przedmówczyni to się z Tobą w pełni zgadzam żyzcę wiele radości i zadowolenia z wychowania maleństwa :)

Gość chcesz mieć dziecko
Ale nie denerwuj się, że tak Ci napisałam. Jesteś taka młoda, kochana szalej, szalej, szalej.Pisałam od serca. To jest ogromna odpowiedzialność. Zapraszam Cię na topik RODZIMY W SIERPNIU 2006. Masz okazje poczytać. Wiadomo,że tam będą opisane radości , ale też masz okazje przeczytać i wywnioskować, jakie Cię czekają obowiązki. Ja Ci wcale nie odradzam mieć dzidziusia, tylko próbuje Ci przekazać, że bardzo ważny jest wiek.

nie chce prawic ci juz moralow ,bo moze to wprost przeciwnie na Ciebie wplynac. Radze Ci sienad tym jeszcze raz powaznie zastanowic! pozdrawiam.

Gość niki..
witam cie! ja za 2 miesiace mam 18 i jestem z chlopakiem 8 miesiecy i jestesmy zareczeni!! i prawdopodobie bedziemy miec dzidziusia:) choc tez myslelismy nad tym ale nie spiesz sie za wczas...

Jeżeli chcesz mieć pewność że twoje dni płodne są w tym właśnie dniu to korzystaj z testów owulacyjnych. Bardzo polecam. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.