Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kropkaa

co mozna przygotowac niedrogiego na uroczysta kolacje?

Polecane posty

Go艣膰 a moze szybki gulasz
za pierwszym razem wszystko jest trudne na pierwszy rzut oka ale potem to juz pestka, sama sie przekonasz

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kropkaa
dzieki, bede probowac;)

Udost臋pnij ten post

probuj napewno sie uda a jak sobie cos przypomne szybkiego to ci tu skrobne ok? pozdrawiam :d

Udost臋pnij ten post

mialo byc :D a nie :d

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aanusiaa
potrawa ze skrzyde艂ek: zagotuj wod臋 z pikantn膮 przypraw膮 do kurczaka, odrobin膮 vegety i miodem, dodaj skrzyde艂ka i gotuj do mi臋ko艣ci, gotowane skrzyde艂ka ods膮cz na papierowym r臋czniku, spanieruj w jajku i bu艂ce tartej/potrawa zyska na smaku je偶eli do bu艂ki tartej dodasz wczesniej wymienionej przyprawy/, usmaz na z艂oty kolor w g艂ebokim tluszczu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kropkaa
alez dzieki wam zapalu do gotowania nabralam :D wszystko sobie zapisuje zeby mi nie ucieklo;)

Udost臋pnij ten post

polecam: KURCZAK CURRY (potrawa 艂atwa, szybka, tania i dietetyczna, ale mo偶na si臋 ni膮 naje艣膰 BARDZO) sk艂ad: 1 pier艣 z kurczaka 1 cebula 2 jab艂ka (raczej nie twarde) 1 puszka pomidor贸w (lepiej od razu kupi膰 te w kawa艂kach, a nie ca艂e) 1 艂y偶eczka curry s贸l i pieprz do smaku przygotowanie: pier艣 z kurczaka umy膰 i pokroi膰 na niedu偶e kawa艂ki do rondla wrzuci膰: cebul臋 pokrojon膮 w drobn膮 kostk臋 oraz jab艂ka pokrojone w kostk臋, dusi膰 w niewielkiej ilo艣ci wody [byle si臋 garnek nie spali艂:)], doda膰 rozdrobnione pomidory oraz p艂ask膮 艂y偶eczk臋 curry [dla fan贸w curry mog膮 by膰 nawet dwie:)] - jednym s艂owem ma powsta膰 breja. wrzucamy do艅 kawa艂ki kurczaka i dusimy dot膮d, a偶 mi臋so b臋dzie mi臋kkie i pomara艅czowe (to od curry). podajemy z ry偶em (osobi艣cie mieszam ugotowany ry偶 w garnku z potrawk膮, ale jak ma by膰 艂adnie podane, to k艂adziemy ry偶 na talerzu i na to kurczaka)

Udost臋pnij ten post

a jak juz ci to mieso zmiela w sklepie to zrob sobie pulpeciki, dodaj do mielonego przyprawy najlepiej sol pieprz i vegete, moze byc tez czosnek, ale ja go nie lubie i uformuj sobie kuleczki, najpierw je obtocz w mace a nastepnie podsmaz chwilke na patelni, potem do wody z kostka rosolowa dus do miekkosci, no i do tego sosik jakis np pomidorowy albo grzybowy

Udost臋pnij ten post

nie wiem jak to wygl膮da u Twojego faceta, ale z moich obserwacji wynika, 偶e m臋偶czy藕ni nie przepadaj膮 za skrzyde艂kami (m贸j m膮偶 i moi koledzy zwykle m贸wi膮, 偶e tam nie ma co je艣膰, a i elegancko trudno jest zje艣膰 skrzyde艂ko - tak 偶eby si臋 nie upapra膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kropkaa
hellishbloodystorm super ;)...wlasnie cos o stopniu trudnosci dla mnie;) a moze szybki gulasz a takie mam pytanie odnosnie tego miesa mielonego (tylko sie ze mnie nie smiej;) ) jakie mieso mam prosic o zmielenie w sklepie?? i ile mniej wiecej ? bo nie mam rozeznania;) kazda wizyta w miesnym to dla mnie nie lada przezycie bo kompletnie nie wiem co jest co;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kropkaa
moj lepiej niech nie grymasi bo tyle nerwow zjadam przy gotowaniu ze hey ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kropkaa
a zaganiacie czasem waszych facetow do gotowania?

Udost臋pnij ten post

mieso najlepiej wieprzowe typu lopatka albo od szynki troche drozsze albo karczek tez miela niektorzy z tym, ze jest nieraz bardziej tlusty, ja najczesciej kupuje lopatke i dla 2 osob na 2 dni to ok50-60 dkg, dla niego samego to moze 30,zalezy czy lubi duzo jesc

Udost臋pnij ten post

moj nieraz sobie cos tam upichci i nawet mu to idzie, ale woli jak ja gotuje, bo jemu sie niechce stac przy garach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kropkaa
sprobuje najpierw 30dkg;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kropkaa
mnie nawet zaczyna sie to podobac;)

Udost臋pnij ten post

ja na dobranoc Ci powiem kropko, 偶e zaczyna艂am \"sztuk臋 kulinarn膮\" od gulaszy w艂asnie, pokroi膰 mi臋so, posypa膰 przyprawami, wrzuci膰 na patelni臋, do tego pokrojona cebula i pieczarki, troch臋 wody rozrobionej z kostk膮 roso艂ow膮 - i za jaki艣 czas gotowe, gulasz by艂 u mnie 3 - 4 razy w tygodniu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kropkaa
u mnie gusta sa calkiem rozne...ech...ale nie poddajemy sie;) no walsnie zauwazylam ze gulasze calkiem ok sa;)

Udost臋pnij ten post

zmywanie naczy艅, jajecznica, woda na kaw臋 i obranie ziemniak贸w - to wszystko co m贸j m膮 robi w kuchni (oczywi艣cie nieregularnie) - pozdrawiam i dobrej nocy 偶ycz臋

Udost臋pnij ten post

spruboj, a mozesz tez zmielonego zrobic kotleciki, dodaj troszke cieniutko pokrojonej cebulki i zamoczona przez ok godz bulke zwykla, dobrze ugniec i wyrob miesko na taka ciapke, dodaj przyprawy jakie lubicie i uformuj niewielkie kotleciki sredniej wielkosci i grubosci obtocz je tylko w bulce tartej ina olej na patelnie na zloty kolor, bardzo dobre i do tego ziemniaczki i tarte buraczki czerwone mmmmm pychotka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kropkaa
w robieniu sa ok oczywiscie;)

Udost臋pnij ten post

no to chyba tyle, koncze bo ide lulu pozdrawiam i milego gotowania i dobranoc pa pa 馃挙 馃槾

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kropkaa
Dziekuje jeszcze raz Wam mocniutko ! biegne spac ale mam andzieje ze bedziecie tu jeszcze zagladac zeby pomoc biednej nowicjuszce;) buziaki ;) 馃尰

Udost臋pnij ten post

ja tu jeszcze wroce :classic_cool:

Udost臋pnij ten post