Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość delhi

emla

Polecane posty

Gość delhi

do osob ktore depiluje strefy intymne depilatorem ja depiluje bikini i jest znośńie ale warg i okolic odbytu depilatorem juz nie rusze i stad moje pytanie o emle czy ktoras z was stosuje i czy latwo jets dostac ???

Gość upupupppppppp

emla jest na recepte...(mnie o dziwo ginekolog wypial bo bardzo go porsilam) wydalam 100 zl i sie zawiodlam bo wcale mnie nie znieczulila;/ (kupilam 30g tubke:( nie wiem czy to zalezsy od tego z enie mialam tego opatrunku jalowego,czy jakos tak..ale wiem jedno...nie pomaga :(((( bo on dziala chyba tylko na jakies male miejsca..ktore trzeba grubo smarowac kremem godzine przed.

Ja nie depiluję sobie depilatorem linii bikini, ale za to regularnie chodzę na regulację brwi, i właśnie zastanawiałam się nad kupnem Emli - bo nigdy jeszcze moja wspaniała kosmetyczka nie wpadła na pomysł coby mnie znieczulić nawet zwykłym kremem, tylko wyrywa ile wlezie, a ja omało co nie sikam w majtki na tym fotelu :] Groosia - stosują go m.in. do wykonywania makijażu permamentnego, kiedyś czytałam, lingieristka znieczula miejsce nakłuć - czyli stosunkowo niewielkie, brwi, powieki dolne/górne, usta, więc musi działać, jeżeli go jeszcze nakłada grubo,ale czytałam, ze tylko kilka minut przed (?)

godzine przed sie naklada... wiesz..ja mialam rysunek0- ze duzo trzeba nalozyc i zakleic specjalnym plastrem;/ no i moze dlatego ciagle nie dziala;/ bo wiecie...ja mam strasznie owlosione nogi..i grube wlosy i gleboko... i niestety,tylko 2 razy wydepilowalam sobie do kolan(za drugiam razem sama tego odkonalam, cierpiac z bolu) ale nad kolanami to moge zapomniec...tak jestem wyczulona na bol....bikini strasnzie zarosnieta...pipa tez:( i tylek tez..i co...musze cierpiec z zarostem bo naprawde jak mnie amma kiedys pierwszy raz zaczela depilatorem straszyc..no to z bolu sie poplakalam.cala sie spocilam..udreka normalnie :(

A kremami typu Veet nie próbowałaś? Może warto zacząć? Najpierw spróbuj czy nie wywołują u Ciebie uczulenie (tj. 24 godziny przed planowaną depilacją nałóż odrobinę kremu w zgięcie łokcia, jeżeli pojawią się wykwity lub rumieniec, oznacza że masz alergię), i wtedy stosuj, gdy nic się nie pojawia. A laser nie wchodzi w grę? Drogi, ale ponoć skuteczny, mówię o nogach

laser..chcesz abym zbankrutowala...co jak co..jakby jeden zabieg dzialal to super..ale ja jedna noge bym pewnie przez 24 h depilowala lasrem;/ mowie ci-na serio mam tyle wlosow a co do veet..co mi po takim kremie..to jz szybsza maszynka-przeicez to i tak odrosnie silne i takie jak zawsze...probowalam juz wszytkiego-teraz jest zima,to spox..nikomu ise nie pokazuje...ale mi az wsytd,ze jezlei keidys musialabym sie rozebrac przed kims(jakims nowym facetdem) to az mnie krew zalewa,ze jak ozabczy moj dol od pasa do stop to zrezygnuje:((( dlaczego faceci moga byc zarosnieci a baby nie..przez to mam zycie zjebane;/

I jeszcze mamy okres i wszystko... zgadzam się. Kawał fatalnej roboty z tą kobiecością i byciem piękną dla faceta, żeby nas mógł podziwiać w pełnej krasie i nie tylko. Czyli maszynka odpada, Emla się nie sprawdza na takich dużych \"obszarach\" co już przetestowałaś, szczerze - może spróbuj depilatora i zrób sobie okład z kostek lodu w szczelnym worku zawinięte w ściereczkę, nacieraj miejsce przed depilacją i po, żeby zapobiec podrażnieniom?Rzecz jasna nie sprawdzi się to w przypadku depilacji okolic intymntych, ale może pomóc na nogach!

no sluchaj..napisalam juz...udalo mi sie samej- do kolan wydepilowac nogi (niby wlosy mialy byc slabsz ei mniej wodoczne a ja dalej mam gaszcz czarny i twardy;/) ale robilam...tarlam-i szybko depilatorem...ale sam odglos mnie przeraza:(((( ja naprawd epotrzebuje pomocy..najlpeiej narkozy i zeby ktos mnie wydepilowal gdy grzecznie bym spala:( uspiona

Gość delhi
groosia!! rozumiem cie doskonale jak wczoraj depilowalm bikini to spocilam sie jak swinia zeby zaciskalam tak mocno :O ale do warg juz dojsc nie mogalm bo to byla maskara nogi looz pachy tez ta mala tubka emli kosztuje ok 20zl ale jets jej malutko i pisez zeby nie rozcierab tylko kladzie si egruba warstwe a ja ta mala tubko nie pokryje warg i okolicy odbytu :O dziewczyny miala ktoras stycznosc z emla ????

wiesz..wpisz sobie emle w wyszkuwiwarce..to zoabczysz jaka ona malutka jest.... a ta wieksza tubka-to jak krem do rak..mi wystarczylo na 2 razy..ale w sumie nie pomyslalam by smarowac tym miejsaca intymne bo to moze uczulenie p otym byc hmm...jak w okolicach odbytu depilatorem siegnac????? dzis wlasnie szybko lydki se wydepilowalam i kosmar-nie zauwazylam ze strasznie duzo wloskow mi powrastal ow nogi i to bardzo gleboko..teraz bede dlubac w nogach;/ ech.. ale tez sie spocialm znow....ja nie wiem...nienawidze sweog ciala

Gość fanka emli
ja zawsze do depilacji bikini używam Emli mała tubka wystarcza na dwa razy, czyli na 5 - 6 tygodni nie smaruję jakichhś niewyibrżalnych ilości - tak samo jak zwykły krem - to się musi wchłonąć, więc nieważne jak grubo posmarujecie, wchłonie się tylko tyle, ile będzie potrzebne:) nie zaklejam plastrami ale nie można ubraniem zetrzeć, więc czekam póki wyschnie:) po godzince, półtorej - do dzieła, nie boli NIC

Gość alu
groosia, jezeli masz taki silny zarost, to moze masz za duzo meskich hormonów? byłas z tym u gina?

bralam tabsy..nic nie pomogly.....i dlatego porpsilam gina o ten krem..... i niestety mi nie pomaga;/

Gość fanka emli
no szkoda żebyś zaklejała całe nogi plastrami... w ogóle chyba nie można tak dużych powierzchni skóry znieczulać może spróbuj wosk u kosmetyczki, nie jest wcale tak bolesne, jak się wydaje:)

cos ty..jak mnie mama keidys dorwala z plastarmi, to ojczym musial usiasc na mnie by mnie trzymac a jak mi na lydki i posladki polozyla to myslalam ze umre....przykleila tylko 2 bo wiecej nie dala rady,plastry do smieci musialy isc takie zawlosione.. juz wole sto razy bardziej depilator.... no calych now..najgorsze ze skore mam gruba i to chyba dlatego nie pomoglo :(

Gość fanka emli
no chyba kosmetyczka uzywa trochę lepszego "sprzętu" i ma wprawę w takich zabawach więc sprobować nie zaszkodzi:)

cos ty,pomyslala ze ze mnie jakas wairatka...bo mnie naprawde trzeba przywiazac.....ja nie lubie bolu i juz po pierwszym razie nie pozwalam sie dotknac..wiec wiesz....naprawde to mnie nie cieszy,a tylko przeraza,ze jezlei sama nie zaczne sie zazynac.....nie bede masochistka to w zyciu nie bede miala ladnych nog....

Gość fanka emli
ehhh trzeba cierpieć dla urody :) co za los...:)

no wlasnie..ale ten moj bol raczej nie mobilizuje mnie tylko opawa lekiem..dlatego, chyba kiedys sie zabije..albo utne nogi

Gość rysio z holeszewa
czy Ta maść Emla to przepisuje zwykły lekarz ogólny czy trzeba się udać do jakiegoś konkretnego?

Gość 7896325
a co to w ogole jest ???