Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz niedlugo...

prawa matki

Polecane posty

Gość juz niedlugo...

Witam was kobietki!!!obecnie staramy sie o dziecko, pracuje na umowe na czas okreslony ktora sie konczy w marcu 2008 roku. I tu zaczynaja sie moje obawy. Czy ktoras z was jest w stanie mi wyjasnic jakie bede miala prawa bedac po porodzie? czy pracodawca musi przedluzyc umowe? czy stanowisko pracy moze mi zmienic? jezeli nie dostane dalej umowy czy bede miala prawo do wychowawczego itp? prosze pomozcie mi!!

Gość juz niedlugo...
nikt nie pomoze?:(

O ile wiem jeśli zajdziesz w ciążę w okresie trwania umowy pracodawca musi przedłużyć umowę do momentu narodzin dziecka. Później to już nie wiem:(

Tak jak ktoś wcześniej napisał pracodawca ma obowiązek przedłużyć Ci umowę do dnia porodu, jeżeli umowa bęzie się końc\\yć po 3 m-cu ciąży, w Tweoim prz\\ypadku raczej tak skoro zamierzasz zajść w ciążę niedługo. W czasie ciąży jak pójdziesz na zwolnienie będzie płatne 100 % wynagrodzenia, po porodzie bęziesz dostawać macierzński . Po marcu 2008 nie musi Ci dalej przedłużać umowy jak nie bdzie chciał.

Gość juz niedlugo...
ok dzieki kobietki, ale martwi mnie jeszcze jedna sprawa, co w przypadku gdy skonczy mi sie macierzynski i nie dostane dalej umowy?co mi sie bedzie nalezalo?

Gość Alexxxa
Wychowawczy nie będzie ci się należał, bo nie będziesz pracownikiem.

Gość juz niedlugo...
kiepska sprawa, wiec pozostaje mi tylko czekac na marzec i przedluzenie umowy:( oj jak to dlugo..

ale będziesz czekać z zajściem w ciążę ponad rok? może przedłuży Ci umowę po porodzie, mój pracodawca przedłużył.

Gość juz niedlugo...
dobrze by bylo, nie wiem czy przedluzy przeciez nie pojde sie o to zaptac...nie wiem chyba pozostaje czekac:(