Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malusia s

CZY KTÓRAŚ MŁODA PANI ZAKŁADA BĄDŹ ZAŁOŻYŁA NA SWÓJ ŚLUB CZERWONĄ SUKNIE ???

Polecane posty

Gość malusia s

ZNACIE TAKĄ ALBO WIDZIAŁYŚCIE GDZIEŚ W INTERNECIE TAKĄ MŁODĄ PANIĄ ?? CO NA TEN TEMAT UWAŻACIE ?? DAJCIE LINKI ALBO WKLEJAJCIE ZDJĘCIA - CHYBA KUPIE CZEROWNA - REZYGNUJE Z BIAŁEJ .. ;)

Gość JA TEŻŻŻ
widziałam na onecie w galerii twój slub musiała bys poszukać mi się niezbyt podobało

moja koleżanka miała, jasną górę z dodatkami burgunda i caly ciemy dół :) wygladala pięknie:)

Ja bym nie rezygnowała z biłej sukienki.... Czerwoną możesz sobie jeszcze kiedyś kupić i włożyć na jakiegoś Sylwestra albo gdy będziesz szła do kogoś na wesele. A biała....raczej tylko jedna okazja w życiu...

Gość malusia s
http://www.uslugislubne.pl/suknie/suknie_15m1pp/?zdj=07 ale ja nie chce tak jak każda inna kobietka być na biało - do kumunii idzie się na biało - a kto kazał na ślub wkładać białą suknię ?? :( taka zmieszana jestem ...... nie wiem co myśleć .. poradźcie cosik ;)

Gość Maaaaaarta
Proszę Cię............. :O

Gość malusia s
Maaaaaarta - o co mnie prosisz dziewczyno ?? :o

Gość korzonek
idź w takiej , jakaa ci się podoba , i tak jaką bys nie wybrała , zawze się znajdzie ktoś , komu się nie spodoba i ktos , komu się spodoba; jeden woli bezy , inny rybki , jeszcze inny koszule nocne - i dobrze; jak chcesz czerwona , wex czerwona; mnie się to osobiscie nie podoba , bardziej lubię jasne kolory , delikatne , bo ślub mi się kojarzy z delikatnością , ale to tylko moja prywatna opinia 🌼

Gość korzonek
a ta na schodach - fajna sukienka

moim zdaniem śliczny bordowy gorste ale dół biały widziałam kiedyś na wystawie sklepu z sukniami, była prześliczna

Gość malusia s
ta na schodach - fajna sukienka korzonek - ta czerwona ?? mój link ?? nie wiem . Najgorsze że już kupiłam i jestem w stanie ja znów komus sprzedać by kupić czerwoną :) bardzo dziękuje życzliwym kochanym kobietkom za udzielenie swoich poglądów :) pozdrawiam

Gość grymsss
witam..ja miałam czerwona suknie, ku oburzeniu innych. kazdy mówił, taka to mozesz na kazdy bal załozyc, a biała to jedna okazja....mimo to zakupiłam krwiscie czerwona suknie z trenem do tego miałam piekny kwiat we włosach. a na najblizszego sylwestra załozyłam piekna biała suknie. i odetchnełam z ulga, gdzy wygladałam przeslicznie ( opinia iinych facetów), na tle czarnych, bordowych sukien. kto co lubi, ja byłam zachwycona

Gość nie ośmieszaj sie
czerwone, zielone czarne sa sukniami wieczorowymi a nie slubnymi. Tradycja mówi o bieli. Nie słyszałam o innym kolorze dla panny młodej przy ołtarzu. Na cywilnym mozesz iśc nawet w kostiumie kąpielowym , ale nie przed ołtarz.

Gość poejik
Dochodze do wniosku, ze niektorym dziewczyna sie "rzuca" cos na głowę albo mózg Wam wyprasowalo. Pytanie podstawowe: Dlaczego ślub w kościele??????? Jesli decydujesz się na ślub w kościele to przyjmujesz zasady jakie panują w kościele czy tego chcesz czy nie !!! Tradycja kościelna mówi o tym by iść do ślubu w bieli. Zaraz mnie tutaj pewnie wszyscy zbesztają , że każdy inaczej to rozumie itp. Zasady to zasady jesli decydujesz sie na kościół to przyjmuj je a nie kombinuj. Moze w jakims innym kościele jest na to przyzwolenie to bierz go w innym.

Gość malusia s
Więc tak : grymsss mam do Ciebie pytaneczko : możesz napisac do mnie na maila : ewaa19@o2.pl -> mam do Ciebie pytaneczko , ale nie na forum tylko privat ;) A CO DO poejik -DZIEWCZYNO GDZIE JEST NAPISANE ŻE DO ŚŁUBU TRZEBA IŚC NA BIAŁO ?? MOJA KOLEŻANKA BYLA PO AMERYKAŃSKU TZN MIAŁA DŻIMSOWY KOMPLECIK I OGROMNY KAPELUSZ I KOWBOJKI I CO -> KSIĘCIUNIU Z KOŚCIOŁA JEJ NIE WYRZUCIŁ , ZAŚ DRUGA MIAŁA ŚLUB W KOMBINEZONIE NARCIARSKIM (BIAŁYM COPRAWDA ALE CO Z TEGO) .... ?? I CO TY NA TO ?? A CO Z ZIELONYMI I CAPPUCINO I FIOLETOWYCH ?? DZIEWCZYNO CO TY WIESZ O ŻYCIU ??

Gość malusia s
hejkakohejka - OOPS NIE WIEM O KTÓRĄ CI CHODZI :( podaj link dokładniejszy albo napisz z jakiej kolekcji ? ;)

Gość poejik
malusia s - co Ty wiesz o zyciu. To , ze ktos tak idzie to juz jego sprawa a ksiądź jej nie wyrzuci bo co ma zrobic jak przylaza do niego takie panny, które niczym innym nie moga sie wyrzucic jak jakims kombinezonem. A Ty co wiesz o religii i zwyczajach koscielnych??? Czy Ty traktujesz slub koscielny poważnie czy jako moment by sie pokazac. To jest to samo co obserwuje sie z dziewczynkami idacymi do komunii. Sukienki prawie jak na slub. Powinny byc wszystkie tak samo ubrane w tuniki biale. Widze, ze czegos tutaj nie rozumiesz . To co w samej bieliznie tez mozna isc do slubu jak komus sie to podoba??

Gość stawiam na biel
w kostiumie dzinsowym czy narciarskim można iść na ulice, na narty częśto, a w bieli raz w zyciu.

Gość DzIdZi_87
biala.ewentualnie ercu:)

bialy kolor to tradycja dla slubu. nigdy bym nie zalozyla kolorowej sukni, a tym bardziej jakis kowbojskich stylow czy narciarskich kombinezonow! - dobre na bal przebierancow, ale na slub to wstyd. bialy to symbol czytsosci, a taka kobieta powinna isc do slubu hehe :) idz w bialej. jak ktos juz napisal, ktos z gosci moze miec czerwona suknie i mozecie sie mylic. nie wypada po prostu isc w czerwonej...

Gość malusia s
poejik - ja ? do ślubu ? byłam na 1 naukach i dowiedziałam się od tych złodzieji ( księciuniów ) że jak mieszkamy razem to nie dostaniemy rozgrzeszenia i nie możemy się pobrać normalnie śmiechu warte - księża w obecnych czasach nawet "Zdrowaś Maryjo" za darmo nie pomodlą sie - a ty chcesz mówić o wierze ?? ja wierze w Boga i to mi wsytarcza - On mi nie nakazł iść w białej ... :o Aha i jeszcze jedno - jeśli jesteś na tyle wierząca - to kiedyś na jakimś kazaniu usłyszałam że nie szta zdobi człowieka i że to nie to jak się idzie do ślubu nie czyni go bardziej "świętym" oczywiście w cudzysłowiu ....... pozdr

Gość malusia s
AHA I JESZCZE JEDNO - W FORMIE WYJAŚNIENIA - MŁODE PANNY NIE PRZYŁAŻA JAK NAPISAŁAŚ "poejik " TYLKO ŚLUB MOJEJ KOLEŻANKI OBYŁ SIĘ NA GIEWONCIE I STAD KOMBINEZON NARCIARSKI :) I ONA NIE PRZYLAZŁA JAK NAPISAŁAŚ TYLKO WJECHAŁA KOLEJKĄ :) POZDRAWIAM CIEBIE :)

Gość stawiam na biel
śmieszne te kolorowe suknie, dzinsowe stroje, kombinezony:)Tak, nie szata zdobi człowieka. Tu ksiądz z pewnościa miał na myśli suknie białą, która nie musi byc droga , wystarczy biała skromna. Tu nie chodziło ze można iśc w zielonej czy w kombinezonie. Tradycja musi być.

Gość malusia s
cioccolata - kto jest godzien założyć białą suknię ?? która z obecnych panien młodych pozostaje czystą do swego ślubu ? kolr czystości piszesz - ale kto z nas jes czysty ?? do ślubu czystym ? hm no to może się wykąpie i w ogóle ale na duchu i sumieniu która jest czysta ? ktoś z gości może mieć też czerwoną - chyba wszyscy goście wiedzą kto jest kim na weselu ? no chyba że 2 panny młode są ? :o o zgrozo !!!!!!!!!!!!!!

Gość malusia s
hejkakohejka - śliczna - najgorsze w tym wszystkim że już kupiłam ........ i leży u mnie w domku ....... :( a ja tak bardzo chciałam czerwoną .. trudno może moja córka kiedyś pójdzie w ślady mamy i pójdzie do ołtarza w jakiej będzie chciała ... ;)

Gość stawiam na biel
ale to jest ślub tak samo jak komunia czy jestes czysta czy suknia powinna byc jasna a nie ciemna. Przeciez w ecri czy bieli juz nigdy nie wyskoczysz na imprezie a w kolorowej często.

Gość poejik
malusia s : to czy ksiądź jest złodziejem czy nie , nie ma nic wspolnego z wiara. Są pewne zasady i tradycje, które przez lata byly pielegnowane i nic tego nie zmieni. Jak sie komus nie podobaja to droga wolna. Religia nie ma sie dostosowac do nas i naszych widzi mi sie, ale my do niej. Mówiąc , że grzeszycie przed slubem miał racje. Nie rozumiem czemu sie tak burzysz???? Zasady jasną mówią - Nie cudzołóż. A Ty to robisz. Wystarczy się przyznac do blędu. Ja nie mowie , ze wszystki zasad masz przestrzegac (bo mieszkania przed slubem nie neguje, uwazam to za cos bardzo dobrego) natomiast fakt jest faktem. To jest grzech i tego sie nie zmieni. Musisz jedno zrozumiec, ze mozesz robic sobie jak chcesz ale nie jest to zgodne z tradycja. Jak ktos napisal biała suknia jest symbolem niewinnosci. Tradycja i zasada koscielna mówi o tym by nie zyc , nie sypiac ze soba przed slubem i biala sukienka jest tego skutkiem. Tylko zastanow sie komu chcesz i co chcesz udowodnic ta czerwona sukienka???? Jak masz problem z wyroznieniem sie na wlasnym slubie to nie zapraszaj nikogo, bedziesz wtedy tylko Ty blyszczec w czerwonej sukience :))) pozdrowienia dla panny w kombinezownie i dla tej w kowbojskim kapeluszu.....