Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malusia s

CZY KTÓRAŚ MŁODA PANI ZAKŁADA BĄDŹ ZAŁOŻYŁA NA SWÓJ ŚLUB CZERWONĄ SUKNIE ???

Polecane posty

Gość malusia s
cioccolata ojejku ja nie chciałam nikogo obrażać !! nie jestem już nastolatką i mam swoje podejście do życia . Nie chce naprawde Cie obrażać i nikogo innego . Bardzo dziękuje za wsparcie i porady :) niektóre uszczypliwe ale i dobre :p do kuń niestety tak powiedział księciu tzw ksiądz :p on to w ogóle za dużo myśli :p aha no a jak mieszkanie z 1 facetem przed ślubem jest grzechem to czy pierdolenie kucharki też jest grzechem ? :p :classic_cool: No i dokładnie jak ja mieszkam przed ślubem z moim kochanym to co ? TO CO MI POWIEDZCIE ?? nie dostane rozgrzeszenia ? bo co ? TO JA NIE CHCE TEGO CAŁEGO KOŚCIOŁA I NIE CHCE ŚLUBU POWIEM IM ŻE NADAL BĘDE ŻYĆ JAK ŻYJE I TO KSIĘŻA BĘDĄ MIELI MNIE NA SWOIM SUMIENIU :classic_cool: pozdrawiam czytające i piszące ;)

Gość sojusznik kunia
ja poszłam do ołtarza w czerwonej sukni z trenem, a z przodu mini.ksiadz powiedziła, a idz dziecko w czym chcesz, tylko kieruj sie miloscia. tylko ja po slubie wsiadłam z mezem w samochód potem samolot, a potem w tej czerwonej sukni biegałam po plazach turcji i galopowałam na koniu. Bóg cieszy sie szczesciem ludzi, a chyba kazdy wie, ze obzarstwo i pijanstwo to grzech (polskie weselicha)

Gość malusia s
sojusznik kunia - możesz do mnie na maila napisać ?? ;) mój mail to migusiowa@o2.pl

Gość sojusznik kunia
wysłałam

mi się podobają białe i ecru, z długim trenem, dlugimi rękawkami, z przodu mini, góra coś a la golf, z tym, że góra MUSI być z koronki.... ma ktoś cos podobnego, bo szukam, szukam, a znaleźć nie mogę

Gość jak dobrze ze mialam tylko
slub cywilny, bardzo kolorowa sukienke i zero problemów...

Gość kuń
a slyszałyscie , jak starszy giertych z jakimis innymi swietoszkami poszli do kaplicy w brukseli , jak byli na jakichś obradach - i dostali komunie nie do paszczy , a na ręke; podnieśli zaraz raban i dalej pisać petycje , żeby tego zabronic; a papież od dawna na takie praktyki pozwala; no ale oni wiedzą lepiej - bo to nie uchodzi tym samym mi tu zaśmierdziało; ksiadz mówi lasce , zeby szła w czym chce - ale panie Znawczynie tu na forum wiedzą lepiej ; pewnie tamten ksiądz to wysłannik diabla

Gość malusia s
sojusznik kunia - odpisałam ;) P>S TERAZ nasz " sojusznik kunia " powinna zawrzeć ryje tym co nakazują łazić tylko w białcyh do ołtarza !!!!!!!!!!!!! ;)

Bozę, wkurwia mnie strasznie w Polsce ta nasza zaściankowość. Niektórym pannom, ąz jad z pyska kapie a są durne jak but z lewej nogi. Słuchajcie kretynki - można iśc do ślubu w sukni w krowie łaty jak to się komuś podoba - i do tego jeszcze być dziewiczą cnotką-niewydymką. Mozna tez iśc w sukni białej jak śnieg, welonach, śmionach a już na weselu bzykać się ze świadkiem. A znacie to \"Kto jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem\". Albo\"widzisz drzazgę w oku bliźniego, ale w swoim belki nie widzisz\". Cholera. widzę, że Wszechpolacy nauczyli się wreszcie obsługiwać komputer.

Gość malusia s
Belleteyn_ ale o co ci chodzi ?? przecież w Polsce obowiązuje tylko czystość i dziewictwo :p o co chodzi ? a do ślubu tylko w białej nawet te w ciąży w białych i z weloniskiem do ziemi :classic_cool:

Gość ja miałam czerwoną sukienkęi
a wesele trwało 3 godziny i było na stojąco. I nikt z niego nie uciekł.

Gość czerwona sukienka czemu nie
tu drugi link z ta sukienka http://www.slubiwesele.com/komis/images/manuela.html i namiary Mam do sprzedania czerwoną suknię ślubną opartą na projekcie Jana Stuarta z czterometrowym drapowanym trenem , spódnica na dwóch halkach , gorset zapinany z tyłu na haftki i dodatkowo sznurowany. Na wykonanie sukni zużyto 27 metrów tafty jedwabnej, całość wyszywana serduszkami w tym samym kolorze. Suknia została uszyta na 165cm wzrostu ,ale można ją regulować do 175 cm wzrostu, kwestia butów, pozostałe wymiary też są regulowane (38-42) dodatko-wo szal i torebka wykonane z tego samego materiału. Jedyna w swoim rodzaju i w Polsce. Możliwy odbiór osobisty w Poznaniu. Kontakt: manuela@peritia.pl Cena: 1500zł

Gość Agash
Ja pojde do slubu w krwisto czerwonej sukni, uwielbiam ten kolor i rewelacyjnie w nim wygladam i mam gdzies to ci powiedza o mnie inni. planuje tylko slub cywilny.

Gość ja miałam czerwoną sukienkęi
bo mi sie podobała, lubie ten kolor i dobrze w nim wygladam.

Gość honoracia
do cywilnego jak najbardziej kolorowa pasuje a do kościelnego jasna.

Gość turbulencja
A jak ktos chce , to i do koscielnego czerwona pasuje

Gość turbulencja
i o to chodzi i o to chodzi

Gość malusia s
Agash - a kupiłaś już ?? ;) jak tak to się pochwal ;)

Gość malusia s
aha a tak szczerez to miałam na cywilnym czerwono-bordową w srebrne różyczki - koleżanki doradziły ;) i było super - :p

Gość malusia s
sojusznik kunia - nie wiem czemu nie odpisujesz ale zwracam się jeszcze raz - czekam na odpowiedź ;) pozdrr

Moim skromnym zdaniem uważam, ze każdy kolor, oprócz bieli i ekri na śłub kościelny odpada!dlaczego??bo czerwień, zielen czy tez inny wymyslny kolor sukni mozemy zalozyc na 100 roznych okazji a slub koscielny am sie raz w zyziu i tylko raz w zyciu ammay okazje zalozyc biala suknie.to tylko moje zdanie i prosze sie nie obrazac!! pozdrawiam:)

Gość praktikerr
Skąd to wszechobecne przekonanie , że biala sukienka to tylko na ślub jest dozwolona ? Ja miałam białą sukienkę na studniówce i jakoś żyję

Gość do autorki topiku
czerwone suknie są ładne ale nie na ślub. Tym bardziej, że yć może ktoraś z zaproszonych będzie w czerwieni:-( Poza tym kolorowe suknie są oklepane i na każdym sylwestrze widzę albo czerwienie albo czernie najczęściej. Panna młoda idzie do ślubu w białej. Oczywiście to tylko moje zdanie a nikogo nie chcę przekonywac ani narzucać:-)

Gość do praktikerr
to nie chodzi o to że biała suknia na inne okazje jest zabroniona. Nic nie jest zabronione. Możesz ubrać worek na siebie i nikt ci tego nie zabroni przecież:-/ Jednak to może pewien rodzaj tradycji co do białej sukni ślubnej. Jeśli odrzucimy wszystkie tradycje tylko z tego powodu że nigdzie tak nie ma napisane to co? Na czym się to skończy? Tradycje (choć niektóre) warto zachowywać choć w naszym nowoczesnym świecie coraz trudniej