Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malusia s

CZY KTÓRAŚ MŁODA PANI ZAKŁADA BĄDŹ ZAŁOŻYŁA NA SWÓJ ŚLUB CZERWONĄ SUKNIE ???

Polecane posty

Gość malusia s
poejik - dobre - ale powiedz sama - poszłabyś w białej mając za sobą urozmaicone życie seksualne ?? nie wierze że któraś z was jest dziewicą :p :classic_cool: ale to tylko moja opinia :p Nie wiem do czego zmierzasz negując panny które nie czują sie jak nazwałaś "mają być czyste" , ponieważ nie czuja się "czysto" i chcą wyvrać inny kolr sukni ?? A CO JAK BABA W CIĄŻY DO OŁTARZA PĘDZI ?? TEŻ MA BYĆ W BIAŁEJ ?? TROCHE O TYM GADAŁAM Z KSIĘDZEM :O I WIEM TROCHE Z ŻYCIA - Z BRZUCHEM NIE NOSZĄ WELONOW I NIE MAJĄ BIAŁYCH - ja nie jestem w ciąży ale źle się czuję jako nazwana "czystą" i tyle . Panny w kombinezonie i po amerykańsku zachwyciły niejednego - były niezwykłe (a zarazem nieczyste ;) :p )

Gość poejik
idz w czym chce. Goscie sami Ciebie ocenia. Moze tego nie powiedza ale swoje pomysla. Mozesz zalozyc ecriu. Z tego co piszesz , ze tak wiesz duzo o zyciu to moge powiedziec jedno. Osoba, która na prawde dużo wie o życiu nigdy nie bedzie innych przekonywac co tego, po prostu to sie widzi i czuje. Od Ciebie wieje tylko taka młodzienczą naiwnościa.

z ta biela jako czytoscia to tylko symbol i tradycja jest. to chyba oczywiste, ze nikt nie jest teraz tak na prawde \'czysty\'. baw sie dobrze w czerwonej sukni. jak dla mnie to ona nie na te okazje jest.

Gość malusia s
naiwnością ? nie wiem nie jestem naiwną osobą - nigdy jeszcze nie zdażyło mi się żeby ktoś mnie wyrolował lub po prostu zrobił za głupią . Nie wiem ale każdy ma parwo się wypowiadać - chciałam zapytać poradzić - ale i tak wiem swoje - a o życiu - może niewiele wiem ale i tak nie pójde w czerwonej ;) Już mam zakupioną białą - jest po postu za "czysta" jak napisałaś ... zresztą ty wiesz najwięcej o czystości - jesteś pewnie dziewicą i będziesz miała lub miałaś "najczystszą" suknie ślubną :classic_cool: hihihihih

Gość stawiam na biel
ale jest jeszcze spowiedz tuz przed ślubem i do ślubu idziesz czysta :D więc zakładasz białą:)

Gość malusia s
hejkakohejka - ja chciałam z czerwoym gorsetem ale nie wyszło bo za daleko bym musiała jechać - do Gdańska a ja jestem ze śląska- pozostałam przy białej - już kupiłam - ewentualnie samochód czerwony i sala na czerwono-biało :p trudno czerwoną kupię na nadhcodzące 3 śluby bliskich :p każdą inna ale czerwoną :p

Gość stawiam na biel
ja jeszcze proponowałabym włozyc czarne buty do ślubu bo potem włozysz je na inna okazje a takie białe ci sie nie przydadzą. I oczywiście bez welona bo niby poco? :O

Gość malusia s
jaka czysta ? do ślubu czysta ?? no nie wiem chyba niebardzo czysta - jestem już raczej przybrudzona i tego sie nie da zmyć :p :p :p

Gość stawiam na biel
sala biało czerowona? a chorągiewki tez będa biało czerwone przy ołtarzu?

Gość stawiam na biel
teraz każda 16stolatka jest przybrudzona więc nie przejmuj się. Ecri zawsz mozna bądz coś ze złotem, z dodatkiem innego koloru, ale nie wkładaj wizytowej kiecki bo sie z tłyumem zlejesz.

Gość malusia s
heej ale ja nie chce niczego późnij wykorzystywać - białe buciki no trudno- może do dzinsów na jakąs imprezke :) nie wiem nie wiem - czarnych bym nawet nie chciała ale myślałam nas srebrnymi ;)

Kuurde, pytanie o suknię ślubną rozwinęło się w dysputy nt grzechu i czystoci przedślubnej. Ja powiem szczerze, czerwone suknie mi nie przeszkadzają. Smieszą mnie raczej panny młode, idące do śluby wysoko w ciąży w bieluchnych sukienkach i z welonami. A z moich obserwacji wynika, że takie dziewczęta wywodza się raczej (podkreślam RACZEJ) z rodzin głęboko wierzących, w których brak jest uświadomienia co doantykoncepcji. Ja uważam, że każdy powinien iść w takiej sukni na jaką ma ochote, a to jak ją goście ocenią panna młoda powinna mieć w ... ekhem pod spódnicą.

Gość Biełuszka
Ja stawiam na biel i ecru, kość sloniowa itd. Taka jasną suknię możesz zalożyć tylko raz w życiu. A taką czerwoną, różową, niebieską itd. to możesz wdziać na jakiś bal. Dla mnie to żadna atrakcja ubrac się na własny ślub w ciuch, który mogłabym zalożyc przy innej okazji. Biel to jest to :P

Gość malusia s
czerwone dodatki ? buciki raczej białe :p paznokcie raczej zwykły french manicure ;) i kwiat - jak polecają też jasny bo jaka ja czysta będe po tej spowiedzi :p :p :p

Gość stawiam na biel
mnie tez razi widoczne zanieczyszczenie - ciążą. Taka kobieta nie powinna wkąłdac welonu i bieli. Moze włozyc owszem ecri, kośc słoniowa coś z bordowym, ze złotym, ale nie biel i nie welon bo smiesznie wygląda.

Gość malusia s
Belleteyn_ - hihihi :) bardzo ładna i satysfakcjonująca odpowiedź :D pozdrawiam Cie :)

Gość malusia s
:o i tak ide w białej ... :o nie negujcie mnie - wygrały stare babcie .... p.s moja teściowa chciała mi sama szyć czerwoną :) powiedziała że bardzo ładna ... ale moja matka jej nie dała :o :O

Gość stawiam na biel
i dobrze ze nie dała.:D i ty tez juz nie dawaj do ślubu:P

Gość malusia s
?? czego ?? i ty tez juz nie dawaj do ślubu - o co ci chodziło "stawiam na biel " ??????

Gość malusia s
JAK BĘDA WYGLĄDAŁY CZERWONE DODATKI NP CZERWONE BUTY BUKIET I KWIATY WE WŁOSACH ?? ?? ?? ?? ?? NO I PAZNOKCIE :P

Gość koszmarne zycie
cytat :powiedziała że bardzo ładna ... ale moja matka jej nie dała " Więc dobrze ze nie dał. Ty tez dupy nie dawaj do ślubu.

Gość malusia s
stawiam na biel - masz 2 nicki ? daremna jesteś ...

autorko, jakos dziecinnie myslisz.ile masz lat? pewnie 16 czy 17 i slub za zgoda rodzicow... poza tym jesli ktos ma odmienne zdanie to jestes agresywna. zastanow sie troche. i troche wyolbrzymiasz to co napisalam o tej \'czystosci\'. napisalam, ze to tradycja, ze biel to symbol czystosci i w takim kolorze powinno sie isc do slubu. przeczytaj to co napisalam i zanalizuj. takie polecenie jest na maturze z jezyka polskiego. ale mature sie pisze w wieku 19 lat. trzymaj sie. PS. dobrze, ze jednak bedziesz w tej bialej sukni, jesli zalezy ci na kolorze to moze jakies czerwone lub bordo dodatki? to tez ladnie wyglada.

Gość czerwona suknia
żalosne, do slubu w czerwieni:O a moze w czerni? polecam tez soczystą zieleń:P po co si ślub dziewczyno jak nie chcesz szanować tradycji. Weź cywila i wystąp sobie nawet w lateksach:classic_cool: a pan młody z prezerwatywa na głowie i z pigułami w butonierce. jak sie chcesz wszystkim afiszowac ze nie jesteś czysta:P

Gość poejik
ostatnio doszłam do wniosku, ze wlasciwie tradycja, zwyczaj nie ma juz znaczenia. Każdy moze sobie go w dowolny sposob zmienic i do siebie dostosowac: A co nie wolno mi??? A kto mi zabroni??? To podstawowa odpowiedz. Jesli ktos sie decyduje na ślub koscielny to chyba nie dlatego by sie pokazac w sukience ale by przyrzekac sobie milosc przed Bogiem , a jesli jest to kosciol rzymsko-katolicki to przystepujemy do niego zgadzajac sie z panujacymi tam zasadami , tradycjami. Niech mi ktos powie jak bardzo inne religie naginaja się do wymysłów swoich wiernych jak właśnie religia rzymsko-katolicka??? A ciagle nam mało...

Gość deli24
mogę sprzedać welon z czerwonymi dodatkami, może któraś chętna?

Gość kuń
A przepraszam bardzo , proszę podac mi źródło , w ktrym jest napisane , ze suknia ma byc biała. Bo takie sa zasady w koćiele. Żrecie sie jak wioskowe suki. Co was obchodzi , że chce pójsć w czerwieni ? Może wam się nie podobać , ale skąd ten jad ? Wierzyć się nie chce , 21. wiek , a laska zostaje obrzucona kamieniami , bo wymysliła sobie inny kolor szmaty na ślub niż "sie to robi". Właśnie z tego powodu poprzestałam na ślubie cywilnym. Mimo że jestem wierzaca. Nie było żadnej imprezy. Bo nie miałam ochoty , żeby takie zajadle suczydła skoczyły na mnie , że a to nieczysta , a to czysta , a to welonu nie ma , a to buty bez czuba , a to za chuda ,a to za gruba , a to jakies cholerne kokardki złe, a to samochód nie taki , a to makijaż zły i fryzura też do dupy, a to bigosu nie było , a to wódki za mało albo wina za dużo. Przyjdą , nażra się jak swinie i potem zostawia po sobie obrzydliwy smród , bo ruszy maszyna - co bylo na weselu złe , a co do dupy. Takie jak wy to szkoda na swoje wesele zapraszac

Gość kuń
A jesycye co do tzch ęyasadaę mieszkania/niemieszkania ze sobą przed slubem. Koleżanka napisała , że powiedziano jej na tych naukach , ze nie dostaną rozgrzeszenia i slubu , jak ze sobą mieszkali. Co to ma niby byc ? To jak ktos jakis grzech popełnił , to juz się go nie odpuszcza ? To jak sie raz mieszkalo razem , to już nic nie pomoże ? Przeciez to jest śmieszne. Kara w ogóle niewspółmierna do winy. To lepiej pieprzyć sie co tydzień z nowym fagasem na dyskotece , niz mieć stałego partnera , może i na kocią łape , ale w końcu chce sie z nim wziać ślub ? To koscioł przykłada rekę do tego , ze oni dalej zostaną na kocią łape - bo ślubu im nie udzieli. Przeciez tego nie można brać na poważnie

Gość do kuń
własnie ty kuń jesteś zajadłym suczydłem, tyle w tobie złosci, ze na pawie mi sie zbiera:O

Gość kuń
i wzajemnie