Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona_życie

szczupły brzuszek

Polecane posty

wlasnie tez postanowilam pocwiczyc :p ta 6 nie wyglada tak tragicznie i mam nadzieje ze da efekt :D wiec zaczynam dzis :) i zycze powodzenia reszcie :P:P i mam nadzieje ze topik nie upadnie bo chce sie podzielic efektami ( jakby mi sie uda je osiagnac oczywiscie ) :D

A ja jestem zdania,że ćwiczenia pomogą, jutro zdam wam pierwszą relację. Od jutra zacznę tak \"naprawdę\",bo dzis chcialam tylko sprawdzic,jak to wyglada,ale jestem pelna optymizmu. Aigia powodzenia zyczę!

Gość co to to nie
ja zaczne z zalozycielka od jutra bo juz dzis to za pozno. jeszcze kolacja i spac :]

dzieki bardzo :D i nie ma tak dobrze :) trzeba zaczac dzis :P bo wiem ze jak przeloze to na jutro to tak jakbym od razu dala sobie spokoj :D

Gość Rosoli
Do ISKA_BJ- nie chce być upierdliwa:) , ale nie wskazane jest piwko na brzuszek....:) Wiem żę to przykre. Ja już zaczęłam pare dni temu ćwiczenia na brzuszek i może troche sie ujędrnił ale wiadomo że pare dni to nie to co 3 miesiące....:) Mam nadzieje że bedziemy sie wspierać nawzajem i motywowac.... No i zdawać na bieżące relacje:)

Gość Rosoli
Hey laseczki....:) Właśnie skończyłam 2 serie z 3.....a więc nie wszystko za mną.....ale jak narazie jest ok, daje rade i sie nie poddaje..... Wy też bądźcie wytrwałe....:) Buziaczki=***

Gość nataleczkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Siemka dziwewczynki .. :) jestem tu nowa.. i wiecie ja od dzis zaczynam cwiczyc ta A6W.. :d Cciekwe co z tego wyjdzie.. ale ejstem dobrej mysli .. bo chce schunac z brzuszka.. o troszke waze.. :( ehh jestem z wami.. :D 3majcie sie cieplusio i motywujmu sie nawzajem .. :D

no oja wzcoraj zrobilam ta jedna serie na poczatek i zobaczymy co bedzie dalej :D trzymam kciuki za wszystkie ;PP

Heh .. no ja tez juz po pierwszej serii jutro czekaja dwie. .;p przyznam ze troszke meczace te cwiczonka.. :p ale jakos trzeba sie poswiecic dla plaskiego brzuszka.. ;p

Gość Rosoli
nie będzie źle,....:)

Rosoli - dzieki - wiem, piwo nie sluzy :):):) Ale ja na szczescie nie mam sklonnosci do wielkieeego brzuszka. A zaczynam od dziś - wczoraj niestety mialam caly dzien wyjazdowy...ale juz dzis - jazda!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):):) A jak wam idzie??

Niom ja juz po 2 seriach.. :p troszke bola miesnie brzucha... ale tak to ok :)

hmm ja chyba jakaś dziwna jestem :P zrobiłam wczoraj dwie przepisowe serie... i jakoś mnie w ogole nic nie boli... tzn czulam ze miesnie pracuja, ale zeby bolały to nie.. :D no coz.. podejrzewam że jeszcze zaczną boleć :) :) :)

ojej, ja będę miala mega bóle mięśni na pewno. Aigia a Ty cwiczylas juz cosik miesnie brzuszka wczesniej??

no ja robilam brzurzki swego czasu :D ale jakos koło wakacji mi sie znudzilo i przestalam ;P w zasadzie jakies tam miesnie na tym brzuchu mam i tłuszczyku tez nie za wiele ale zawsze moze byc lepiej :D

Ja jakos nigdy nie moglam sie zmusic do brzuszkow :) Tez nie mam wielkiego problemu z jakims tam tluszczykiem,ale juz czuje sie ciut grubiej niz kiedys :)

Gość Rosoli
hey, jak Wam idzie dziewczyny? Jak narazie ja daje rade....:)

Tylko chyba my zostalysmy na polu bitwy:) ojjj ciezko, brzucho czasem sie buntuje,ale jakos jakos:)

ja tez dalej walcze :P na razie jest całkiem fajnie i nic specjalnie nie boli ;) tylko z mojego ogolnego lenistwa juz mi sie zaczyna odniechciewac ale trzeba byc twadym :P:P

eh.. zapomnialabym :P mam pytanko jeszcze :D w jakim odstepie czasowym robicie kolejne serie?? tzn od razu jedna po drugiej, czy robicie sobie przerwe?? bo ja robie jedna, a nastepna po przerwie i tak dalej.... czy to ma jakies znaczenie??

Ja mam kilkanascie sekund przerwy. No wlasnie,czy ma to jakies znaczenie?? Ale lenistwo mnie ogarnia

heh :P ja dzielnie walcze z lenistwem :D trzeba cwiczyc silna wole :) a co do tej przerwy to mnie sie zdarza zrobic i z 15 min.. np robie jedna serie, ide cos tam zrobic, bo akurat ktos cos ode mnie chce, a potem wracam i koncze.. mam nadzieje ze to nie bedzie mialo wplywu na rezultaty :)

dziewczyny- nie jest wskazane robic brzuszki tzw. pelne, bo ponoc pozniej wystepuja problemy z kregoslupem, najlepiej robic polbrzuszki pozdrawiam 🖐️

malutka_ja -> tego akurat jestem bardzo swiadoma ;P aczkolwiek my nie robimy brzuszkow :D my bardziej pokombinowalysmy :D:D:D w kazdym razie dzieki za rade ;D

posluchalam Was i tez zaczelam robic ta szostke :D wczesniej robilam co drugi dzien polbrzuszki i zwiekszalam ich ilosc o 10, szczerze mowiac rezultaty nie byly zbyt widoczne,ale cos tam juz sie zaczelo dziac na moim brzuszku. W kazdym badz razie przerzucam sie na ta szostke, jestem po pierwszej serii ;) aha i mam jedno pytanko- ile tych nozyc w 5 punkcie?

Gość jasminowe drzewko
hej, mam prosbe mozecie mi napsiac skad wziasc opis cwiczen A6W. i na czym to polega? daje efekty> ja 3 mce temu zaczelam lykac diane35 i i czuje sie coraz abrdziej jak kuleczka :|

jasminowe drzewko -> opis cwiczen masz na poprzedniej stronie tematu w ktoryms linku :) efekty ponoc daje niezle juz po jakis 10 dniach :) malutka_ja -> z tymi nozycami to tez mam dylemat, ale jak mam serie po 6 powtorzen to robie tych nozych po 6 a kazda noge, bo jakos nie sprawia mi to trudnosci (przynajmniej na razie) :P ale chyba powinno sie robic po 3 na noge.. kazda dziewczyna ma swoja wersje ;) ale jak dasz rede zrobic po 6 i chcesz to chyba nie zaszkodzi :D

Gość matamata
Aeroibiczna szóstka Weidera Aeroibiczna szóstka Weidera - jest to ćwiczenie przeważnie na mięsnie brzucha polegającym na spalaniu tkanki tłusczowej i wzmacnianiu wszystkich mięsni brzucha.Zaletą ćwiczenia jest szybkość i skuteczność działania.Na początku ćwiczenie może wydawać się męczące i nie przynoszące rządanych efektów.Jednak gdy zaczniemy je stosować wyjdzie nam, że to ćwiczenie jest jednym z najlepszych. Cykl 1 dzień - 1 seria po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 2,3 dzien - 2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 4,5,6 - dzień - 3 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 7,8,9,10 - dzień - 3 serie po 8 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 11,12,13,14 - dzień - 3 serie po 10 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 15,16,17,18 - dzień -3 serie po 12 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 19,20,21,22 -dzień 3 serie po 14 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 23,24,25,26 - dzień 3 serie po 16 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 27,28,29,30 - dzień 3 serie po 18 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 31,32,33,34 - dzień 3 serie po 20 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 35,36,37,38 - dzień 3 serie po 22 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 39,40,41,42 - dzień 3 serie po 24 powtórzeń w każdym ćwiczeniu Ważne Aby uzyskać rządany efekt należy aktywnie i codziennie wykonywać ćwiczenia podane niżej, każdy dzień ma swoją wartosć, dla pobudzenia mięśni brzucha tak, aby nie miały one większej przerwy niż jednodniowa, w innym przypadku zostanie przerwane ich długotrwałe obciążenie, co nie rokuje uzyskania oczekiwanego wyniku końcowego, ale róznica nie będzie duża Ćwiczenia Ćwiczenie pierwsze: Leżymy na plecach, ręce wyprostowane wzdłuż tułowia, unosimy klatke piersiową zginając gręgosłup do przodu, ale tylko w częsći piersiowej natomiast część lędzwiowa pozostaje prosta na podłożu.W tej pozycji jedną noge unośimy do góry, tak aby kolano z udem tworzyło 90 stopni i przytrzymujemy udo obiema rękami z obu stron.Jest to pozycja, w krórej mięcnie zostają maksymalnie napięte i trzeba pozostać w niej okolo 2-3 sek.Następnie opusczamy sie do pozycji leżącej i robimy tak z drógą nogą co daje jedno pełne powtórzenie Ćwiczenie drugie: Wykonujemy je tak samo, lecz zamiast z jedną nogą robimy to z dwoma razem Ćwiczenie trzecie: Jest takie samo jak Ćwiczenie pierwsze tyle, że ręce nie leżą wzdłuż tułowia, lecz są splecione wokół karku, a przytrzymanie części udowej następuje nie rękami tylko łokciami Ćwiczenie czwarte: Jest takie samo jak Ćwiczenie trzecie tyle, że następuje zmiana nogi Ćwiczenie piąte: Jest takie samo, jak Ćwiczenie trzecie tyle, że nie zatrzymujemy się w pozycji maksymalnego napięcia, lecz w jak najszybszym czasie mamy wykonać wszystkie skręto skłonyTo ćwiczenie można przybliżyć do tzw.ROWERKU Ćwiczenie szóste: Jest takie samo jak Ćwiczenie drugie z tą róznicą, że nogi nie mają byc ugięte w kolanach, lecz całkiem wyprostowane Na tym konieć ćwiczeń.Pamiętajcie, że mimo tych skomplikowanych ćwiczeń Aerobiczna Szóstka Weidera nie została opracowano od tak sobie, lecz jest jednym z najlepszych ćwiczeń na mięsnie brzucha