Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona_życie

szczupły brzuszek

Polecane posty

najpierw robisz 1 sreie po 6 powtorzen (z czasem zwieksza sie ilosc powtorzen, ale to juz inna sprawa) w kazdym cwiczeniu. Jak skonczysz 1 serie to robisz druga czyli dokladnie to samo co w pierwszej jeszcze raz, a potem analogicznie trzeci raz to samo w 3 serii :P mam nadzieje ze o to Ci chodzilo ;D

tak, o to mi wlasnie chodzilo :) dzieki, wlasnie jestem po dwoch seriach i mam dosc ;) tylko, ze jesli chodzi o unoszenie klatki piersiowej to mam pewien klopot, nie moge go podniesc az tak bardzo, tylko lekko plecy do lopatek jestem w stanie podniesc, czy to jest ok? aa i szyja bardzo boli... :(

Gość nataleczkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Heh no ja dzis bede miec 4 dzien .. ehh aaa takie to meczace tak mnie bola miesnie brzucha.. i szyja.. :( i wogole.. aa i dziewczyny pisaly ze juz po 4 dniach scchudly.. aa ja nic.. :( ehh

nie jestem specjalistka, ale jesli boli Cie szyja to chyba znaczy ze cos zle robisz.. tzn wydaje mi sie ze jakby to powiedziala moja wf-istka z liceum - ciagniesz glowa i kregoslupem do gory, zamiast napinac miesnie brzucha i w ten sposob sie podnosic..

Hmmm.. ale mnie nie ze boli cala czyja.. tylko np.jak sie schyle albo cos w tym stylu..

Gość Rosoli
Ja staram sie rozkładać serie na cały dzień tzn. rano,w południe i wieczorem..... Nieraz mi sie to nie udaje bo jestem zajeta, to musze wszystkie nadrabiać wieczorkiem... Koleżąnke może boleć szyjka jak nigdy nie cwiczylas brzuchow. Ale faktycznie moze za bardzo wyciagasz sie zamiast napinac... ja juz robie ponad tydzien i tez nic specjalnie jeszcze nie widac.... Nie zniechecajcie sie ......CIERPLIWOSCI....miejmy nadzieje że niedlugo bedziemy mialy super brzuszki......

Gość Rosoli
ale są podzielone zdania na tym forum... To po co byly by 3 serie. to nie lpiej od razu złąśczyć sobie liczbe cwiczen i zrobic taka jedna wielka serie. to bylo by nie logoczne.

A co do tych serii.. to wkoncu w jakim przedziale czasu je mamy wykonywac.. :( ehh bo ja juz nie wiem

ja robie wszystko za jednym zamachem, robie tylko krociutkie przerwy miedzy kazdym cwiczeniem (tak na zlapanie oddechu ;))

ja tez juz robie wszystko za jednym zamachem i bez przerwy miedzy seriami :) jakos wydaje mi sie ze lepiej to wychodzi wtedy :):) ale po kazdej serii rozciagam miesnie brzucha i plecow zeby nic potem nie bolalo i nie bylo zakwasow:P

wlasnie zaliczylam kolejny dzien ;) a czy koniecznie trzeba wykonywac to ostatnie cwiczenie,bo ja przy nim wymiekam,jest masakrycznie meczace :o

czesc dziewczyny :D i jak tam wasze szczuple juz pewnie brzuchy? :D mnie chyba idzie calkiem nie najgorzej :) malutka_ja -> chyba to ostatnie cwiczenie tez trzeba koniecznie robic.. chyba po cos je ktos tam umiescil ;) no w kazdym razie powodzenia :):)

Cześć dziewczyny :) właśnie skończyłam ćwiczonka, nie powiem... bo są troche męczące, ale mam nadzieje że uda mi sie trochę schudnąć. Mam nadzieje że nie odechve mi się ćwiczyć po tygodniu ;/ postaram się was wspierać i walczyć z leniwcem :D pozdrawiam

Czesc.. :) hmm ja juz po tyogniu cwiczen .. i mam juz ich dosc.. :p no ale ostro cwicze dalej .. narazie jakos nie widac rezultatow.. no ale.. mam nadzieje ze niedlugo beda.. heh .. :) pozdrawiam .. i caluje.. a wy jak tam ..?:p 3macie sie.. ?:p papa:*:*

heh ja \"zaliczam\" dzis 9 dzien :D rezulataty.. no w sumie calkiem niezle jest, ale zawsze moze byc przeciez lepiej :P zaraz zabieram sie za dzisiejsze serie bo jakos nie mialam wczesniej czasu :D :D

i jak tam wam dziewczyny idzie.. ?D: hmmm .. ?

Musze przyznac,ze super sa te brzuszki :):):) eXtra. Ja ide wytrwale do celu:)

no coz.. ja musze przyznac ze podarowalam sobie te cwiczenia.. nawet nie ze wzgledu na lenistwo, ale dlatego ze wyrabiaja one glownie gorne partie miesni brzucha, ktore jak na moj gust mam juz az za bardzo wyrobione.. no coz.. obecnie szukam cwiczen tylko na dolne partie brzuszka :P jesli znacie jakies to bylam bym wdzieczna za informacje :):) pozdrawiam :):):)

No u mnie akurat ze wszystkimi miesniami slabo,wiec na gorne partie tez sie przyda:) A co do dolnych - sama z checia podchwycilabym od kogos pomysl na to

ja przerwalam na kilka dni,ale brzuszek pozostal w swietnej formie, z czego sie ciesze ;) ale i tak bede kontynuowac,ale nie wiem wlasnie czy w takim wypadku mam od poczatku zaczynac...? :(

przeczytałam własnie cały ten topik ;] i chcę się do Was przyłączyć ;] ja tez robie ćwiczenia z A6W jutro zaczne juz 7 dzien ;] a co do tego że na jedna nogę się robi po 3 na każda nogę to nieprawda, bo robi sie po 6 na kazda nogę, nie mówie tego żeby było Wam trudniej tylko dlatego że dobrze się wczytałam i z tekstu tak wynika: Ćwiczenie pierwsze: Leżymy na plecach, ręce wyprostowane wzdłuż tułowia, unosimy klatke piersiową zginając kręgosłup do przodu, ale tylko w częsći piersiowej natomiast część lędzwiowa pozostaje prosta na podłożu.W TEJ POZYCJI JEDNĄ NOGE UNOSIMY DO GÓRY, tak aby kolano z udem tworzyło 90 stopni i przytrzymujemy udo obiema rękami z obu stron.Jest to pozycja, w krórej mięcnie zostają maksymalnie napięte i trzeba pozostać w niej okolo 2-3 sek.Następnie opusczamy sie do pozycji leżącej i ROBIMY TAK Z DRÓGA NOGA CO DAJE NAM JEDNO PEŁE POWTÓRZENIE czyli to co napisałam większymi literami (najpierw do jednej później do drugiej nogi) daje nam dopiero jedno powtórzenie, a gdybyśmy robiły po 3 do każdej nogi to by wychodziło na to, że jedno powtórzenie będzie po pojedynczym zrobieniu, a zreszta po takim robieu słabe efekty , ten tekst jest troszq zagmatfany i trzeba się w niego uważnie wczytać a no to jeszcze chciałam powiedzieć co nieco do tych serii, ja tez się zastanawiałam, tak jak Wy czy to robić z przerwami czy nie, ale ja to jak narazie rozkładam na cały dzień, ale z tym że u mnie jest troszq inaczej bo ja już wczesiej robiłam dużo róznego rodzaju brzuszków i teraz prawie po każdje serii (przynajmniej po 2, jedna mge sobie odpuścic :P) amte brzuszki i jak koncze to jestem cała mokra i STRASZNIE obolała, bo ja np robiąc 1 i 3 ćwiczenienie dotykając podłoża wogóle czyli cały czas brzuch mam bardzo napiety i robię wszystko powoli ok 2-3 sekundy trzymam kazde ćwiczenie, czyli długo moja kolezanka jeszcze przed zaczęciem tej A6W jak zobaczyła mój brzuch to powiedziała ż emam umięśniony, ale to wszystko zasługa tego że robiłam dziennie ok 300-400 brzuszków róznego typu, a teraz chce miec ładnie wyrzeźbiony brzuszek dlatego tak dużo wszytskiego robie ;] ale wiecie co jest najgorsze ż eja strasznie duzo jem, niby zrezygnowałam ze słodyczy, ale za to innych potraw duzo jem;/ tera będe miała troszq bardziej zaqwalony czas to mam nadzieje że mi sie uda troszq mniej jeść alez się rozpisałam heh:P

a no i jeszcze chcialam powiedziec ze codziennie rano o jakiegoś 1,5 tygodnia naczczno pije siemie lniane i że jak mam czas to krecę sobie na hula hop

A na co jest to siemię lniane? Czyli to jest jedno pelne powtorzenie? Oj to faktycznie niedobrze. Co,trzeba bedzie dawke zwiekszyc:)