Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a propos siniaków

ostatnio mam dużo siniaków na nogach

Polecane posty

Gość a propos siniaków

na pewno wiąże się to ze zmianą pracy z siedzącej na stojącą, ale chciałabym wiedzieć dokładnie, dlaczego tak się dzieje, czy mi brakuje jakichś minerałów? siniaki mam na obu nogach, mniej więcej w tych samych m iejscach, zarówno z przodu jak i z tyłu, na łydkach i na udach??? co to może być

Gość ewqa2
Proponuje wykonac morfologie z rozmazem i krzepliwosc krwi. Moze to byc nic a moze oznaczac chorobe .

Gość .kobietka.
ja też mam dużo siniaków:( Nawet gdy leciutko się puknę od razu wychodzi fioletowa kropka... nie wiem dlaczego tak się dzieje ale zaczynam sie tym troszkę niepokoić... Jak ktoś coś wie na ten temat to prosze niech pisze:)

Gość a propos siniaków
no tak, magnezu mi brakuje, ale staram się go uzupełniać, co do żelaza to nie jestem pewna, no, ale żeby aż tak? przecież gdybym miała białaczkę czy coś, to wyszłoby nieprawidłowe OB, a ja OB mam idealne

Gość ewqa2
Moze maloplytkowosc, niedobor wit. C, SLABE KRAZENIE I WIELE ,WIELE INNYCH.

Gość a propos siniaków
no tak, krążenie mogę mieć słabe, biorę tabletki na zablokowanie skoków ciśnienia, w związku z czym często mam niskie ciśnienie, tak ok 100/60

Gość ewqa2
To nie musi byc bialaczka . OB przy tej chorobie moze byc prawidlowe.

Gość a propos siniaków
no to znowu będą mnie kłuć? a czy przy dobrym OB można wykluczyć anemię?

Gość niebieska jak pomarancza
mozna tez miec slabe naczynka krwionosne, co nie jest zwiazane z problemem zylakow itp....(niektore leki przeciwdepresyjne tez powoduja ze lekkie stukniecie i siniak foletowy przez tydzien), na razie polecam rutyne -uszczelnia naczynka krwionosne (rutinoskorbin) no i ew zapytaj lekarza_ mnie moj mowi ze taka moja uroda :(

Ja mialam bardzo duzo siniakow kiedy pracowalam ciezko za granica. Byla to praca fizyczna i pracowalam okolo 10-12 godzin dziennie. Do tego dolozyly sie kiepskie posilki, brak witamin i ogolne oslabienie i siniaki tworzyly sie niemal przy kazdym lekkim dotyku. To byly poczatki anemii ale na szczescie juz dawno mam to za soba ;) A wiec dbaj o siebie i swoje zdrowie!

Gość ewqa2
Dokladnie tez moze byc to taka twoja uroda ale po wykluczeniu chorob. OB to nieswoiste badanie, ktore z byle powodu moze byc wysokie ,jak rowniez przy powaznej chorobie moze byc w normie. Wydaje mi sie,ze zamiast niego powinno rutynowo robic sie CRP. Wydaje mi sie,ze warto by bylo isc do lekarza i on skieruje cie na odpowiednie badania.

Gość mały Jasiu
a ja jem dużo warzyw owoców biorę magnez popalam marihuanę jem też prawie wszystko co dobre np. rybki wołowinkę itp. i nadal mam siniaki i podczas lekkich obaleń wychodzą mi siniaki jak temu zaradzić P.S nie mam białaczki

Gość bezwstydna helena
a czy krzywo sikasz skoro tak to za mało tetrochydrocanabiolu w karwio obiegu przepisał bym ci na to Maciusia z ogródka palacza Stefka

Gość bezwstydna helena i mały Jasiu
ahahahaha to palonko i wtopka ahh

Gość akram
hej ja tez mam dosc duzo siniakow rowniez mi wychodza przy lekkich poknieciach .Mieszam w niemczech i czesto bywam w dobrych klinikach .Od pierwszego pobycia w pierwszej klinice lekarze zorganizowali mi psychologa poniewaz mysleli ze ktos mnie bije a tak nie jest po czym zrobili mi duzo testow krwi wszystko jest ok sami nie wiedza dlaczego .Ale domyslam sie ze osoby biala tzn o jasnej karnacji dostaja szybciej siniaki niz ci ktorzy sa ciemnej karnacji moja rada poprostu uwazac aby sie nie obijac o szafki i zwracac uwage osoba ktore troche mocniej cie podszczypuja np po recach czy polikach itd bo lubia to robic ale niestety ci ktorzy tak robia nie maja problemow z tym ale innym problemem jest gdy siniaki wychodza bez stluczen to jest mysle juz problemem pozdrawiam:9