Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spinek

aborcja-czy mialyscie?w Polsce nadal nielegalna,ale istnieje

Polecane posty

Gość jezusienku drogi
ale temat wymysliłaś...................

a co?toc na czasie ja mialam aborcje i nie zaluje(dzis bym byla z dzieciatym gnojkiem,nieszanujacym mnie i cpajacym zbyt duzo),minelo od tego czasu z 7 lat i jedyne co zaluje to ......,ze zaszlam w ciaze.dzis mam sama dzidziusia z kochanym,madrym i dojrzalym facetem. opiszcie swoje doswiadczenia.

Gość jezusienku drogi
gratuluję

o tym sie nie mowi glosno,ale po to jest to forum by przedyskutowac kwestie z babkami ,ktore to przechodzily. a wierzcie mi decyzja nie nalezala do najlatwiejszych.

Gość do jezusienku drogi
a czego tu gratulowac??

spinek-> nie mialaś problemów z zajściem w ciążę?

Gość to prowokacjaaa
nie wierzę, ze można w taki sposób mówić o dokonanej aborcji... no chyba, ze jest się niezłą suką.

Gość jezusienku drogi
to była ironia.

Gość Swiat zszedl na psy
Nie mialam Ale jakbym zaszla, to zrobilabym Ja, dla dobra siebie i uchronienia tego nienarodzonego dziecka przed tym zepustym do granic mozliwosci swiatem !!!

do to prowokacja-wszystko co powiesz o innych swiadczy o Tobie mowie o tym bo nie jestem suka,ale o tym trza rozmawiac i w innych krajach ludzie na poziomie o tym mowia i nie rzucaja kamieniami. w Polsce gdzie rzadza moherowe berety i Radio Maryja ten temat jest niestety tematem zamknietym.

Gość mała ...
ja gdybym teraz zaszła w ciązę też zdecydowałabym się na aborcje, nie wiem czego tu sie dziwić, jeśli ktoś uważa że jeszcze nie chce mieć dzieci lub ma inne powody a tych może być tysiąc. To co ? Ma rodzić i zamykać w beczkach? czy na śmietnik ?

k8-mialam,najpierw przyszly klopoty z jajnikami,gdyz aborcja niezle naruszyla gospodarke hormonalna,potem powstala torbiel,ktora samoistnie znikla. z moim obecnym mezczyzna wspolzylismy przez prawie 3 lata bez zadnych zabezpieczen.myslalam iz jestem bezplodna,ale na szczescie dla nas bylo to krotkotrwale. dzis zyje mi sie zupelnie inaczej,w przeciwienstwie do przeszlosci :mam kochanego faceta,prace(macierzynski),kasiore i perspektywy na przyszlosc.dodam,ze mieszkam teraz w innym kraju,gdzie problematyka aborcji nie jest tabu a kobiety ktore chca tego dokonac ,sa traktowane jak KOBIETY ktorym trzeba pomoc a nie pluc w twarz.

Gość Swiat zszedl na psy
Jestem za aborcja, ale tylko do 3 ms ciazy Szkoda rodzic dzieci, bo naprawde ich zycie nie bedzie kolorowe Apokalipsa powinna sie juz spelnic, dosc cierpienia na swiecie, dosc zla, szkoda rodzic kolejne potwory, a takimi sie stana, bo ten swiat tego nas uczy, ze z niewinnych aniolkow stajemy sie egoistami, potworami itd

Gość Swiat zszedl na psy
A jak ktos jest dobry, wrazliwy to dostaje po dupie, jak Ja, np

mala-wiesz,dla mnie decyzja o usunieciu nie byla latwa.przyslowiowym gwozdziem do trumny,byl moj byly facet,ktory sam mnie do tego naklanial.nie mialam pracy,on mieszkal z rodzicami,ja nie mialam chaty(wynajmowalam tylko),on mial wszystko w dupie,i wszystko bylo na NIE.pytalam siebie;jakie to dziecko bedzie mialo perspektywy??ZADNYCH moi kochani,by nie mialo.matka na zasilku,ojciec cpun i mieszkanie u tesciow??!!zajebista porazka.oj nie bylo to latwa decyzja mimo tego.

Gość mała ...
ja cie rozumiem doskonale

w krajach takich jak Szwecja kobieta ktora chce usunac jest otaczana opieka,najpierw tysiace pytan o warunki materialne,oferowana pomoc i zrozumienie ,a w Polsce,co??policzek,ukamienowanie i dookola rosnaca nietolerancja. bo lepiej przeciez zyc z facetem ktory codziennie pije i napierdala.a tak sie rodzi PATOLOGIA.

Gość mała ...
Bo ja np mimo, że jestem dorosła nie dorosłam jeszcze do rodzenia dzieci, jak na razie - cały czas twierdze, że nie che mieć dzieci i mieć ich prędko nie zamierzam (nawet nie lubie dzieci) na tym etapie życia nie byłabym dobrą matką. Dodatkowo mieszkać z dzieckiem i teściami w małym mieszkanku - co to za życie ? A mój stary kiedyś mi powiedział że jak urodze dziecko to odkręci gaz i powiesi je nad kuchenką :( Wiem,ze to nienormalne ale niech przeciwnicy aborcji zrozumieją że nie zawsze jest właściwy moment aby mieć dzieci :/ Mając takiego starego jak ja - to od razu sie odechciewa :(

Mala-niech sie sam powiesi fiut. a Ty nie marnuj zycia bedac z takim frajerem.wierz mi,jesli facet Cie kocha i szanuje to nigdy nie pozwoli na aborcje,bo w duzej mierze od niego to tez zalezy.my kobiety potrzebujemy wsparcia,milosci i szacunku i jesli facet czuje i mysli takze o Tobie ,to zrobi wszystko(zapewni byt)bys byla szczesliwa. i takiego madrego i kochajacego faceta Wam babki zycze.

Mala-ja tez myslalam,ze nie jestem dojrzala by miec dzieci,tudziez ich nie lubie,to przeszlosc bo punkt widzenia zmienia sie w zaleznosci od punktu siedzenia..ja sobie teraz nie wyobrazam zycia bez mego cudnego bejbe.pozdrawiam🌻

Gość mediagirl
Ja nie miałam aborcji, ale jestem za prawem kobiety do wyboru w kwestii posiadania dzieci. Wiadomo antykoncepcja czasem zawodzi a czasem w ogóle o tym człowiek nie myśli ;-) Pozdrawiamwszystkie przyszłe matki i nie-matki :-)

a ja mialam,i to niestety dwa razy.pomimo zabezpieczen zaszlam w ciaze zupelnie nie bedac na to gotowa,pod zadnym wzgledem,tak samo jak i moj facet. wciaz jestem z nim i mamy zaplanowana coreczke,skonczyla wlasnie dwa latka. dodam,ze mieszkam w kraju,gdzie aborcja jest legalna(do 10 tygodnia).

Gość do agais
Przepraszam za pytanie, nie obraź się, ale myślisz o tych dzieciach?

Gość do agais
Tzn tych "usuniętych".

czasem jakis film lub program wywola pewna zadume-jednak zaraz uswiadamiam sobie,ze zarodek kilkutygodniowy to nic nie czujace stworzenie,ktore nie traci zycia,bo go jeszcze nie ma. taki jest moj poglad na sprawe aborcji.

Gość do agais
Dziękuję za odpowiedź