Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moon

Czy można korzystać z basenów termalnych w ciąży?

Polecane posty

Wydaje mi się, ze ciąża jest przeciwskazaniem do tego typu kąpieli. Czy wiecie może więcej na ten temat?

na pewno kobiety w ciazy nie moga korzystac z sauny, podgrzanie dziala o 1-2 stopnie jest niebezpieczne dla dziecka no i moze doprowadzic do skurczów czy krwotoku... no i skoro nie mozna brac zbyt cieplych kapieli to i termalne chyba odpadaja ps. moon a czemu juz do lipcowek nie zagladasz ostatnio?

aneczka; nie mam kiedy :( dużo pracy mam, a w domu nie mam siły żeby zajrzeć do komputera, bo cały dzien i tak siedzę przy kompie.... no i przygotowuję się do wyjazdu :)

dzięki aneczka :) szkoda :( ze nie można, tym bardziej, ze ja nie odczuwam żadnych dolegliwości będę u lekarza w piątek to jescze sie podpytam, bo w necie nic nie znalazłam

Gość gosik062007
na pewno nie mozna sie kapac, jesli ma sie problemy z zylami. ponoc takie cieple kapiele sprzyjaja powstawaniu zylakow

Gość heeeeeeeeeeej

podnosze : czy któras z Was kąpała sie w ciązy w termalnych?

ja pytałam mojej lekarki jak chodziłam w ciąży i kategorycznie zabroniła. I uważam, że słusznie. Tam są wysokie tem. wody a to nie jest wskazane w ciąży, grozi poronienie. Nie ryzykuj!!

Gość gość
Jakie wysokie temperatury wody? Woda zwyczajnie ciepła, a nie gorąca, bardzo przyjemna i optymalna. Zwykły basen, to dla mnie hardcore, bo jak sie nie ruszam, to marznę i trzęsę się z zimna...

Gość gość
Mi lekarz powiedział, że nie widzi przeciwskazań i bylam w ciąży 2 razy na takich basenach (Bialka Tat. i Bukowina), byłam wtedy w 3/4 miesiącu

Gość gość
temp wody w takich basenach to od 33 do 36 czyli nie jest niebezpieczna dla ciężarnej .Bardziej polecana niż kąpiel w chlorze czy ozonie.Ale wybór należny do was.Ja jestem w 4 mcu ciąży i chodzę na basen solankowy 1 w tygodniu.Temp wody to 33 stopnie,moja skora jest gładka,cera bez wyprysków,czuje sie zrelaksowana,wypoczęta,nic mnie nie boli.

Gość gość
Można tylko w tych wodach do 38 stopni nie wyższych.