Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Porod

SYMPTOMY porodu - jakie mialyscie????????

Polecane posty

Gość Porod

Zapewne temat juz byl nie raz, ale nie moglam znalezc. Ja ma termin za tydzien. Na razie nic sie nie dzieje wlasciwie. Tylko w nocy bolal mnie dol brzucha jak na okres. czy to moze byc TO? JAk to sie zaczelo u WAs?

Gość mogą
to być bule zapowiadające poród, jaki się odbędzie za parę dni.

Gość aeryn
Nie przegapisz zapewniam Cie. Tylko nie lec do szpitala jak tylko cos Cie zakłuje, bo jak dadza Ci oksycotyne na przyspieszenie to dopiero zobaczysz jak to boli. Lepiej nie poganiac dzidzi na siłe jesli termin jeszcze nie jest przenoszony. ;-) Ja zpierwszym tak poleciałam do szpitala i kurka meczyłam sie 10 godzin. Z drugim pojade jak juz naprawde sie zacznie. :-P

Gość Milena1978
a ja mam termin na dzisiaj i poki co... cisza :) Maluchowi sie nie spieszy, a ja sie denerwuje, choc oczywiscie staram sie zachowac zimna krew...

Gość Porod
No ja wlasnie mam nadzieje ze nie bede miec wywolywanego, bardzo sie tego boje. Licze wiec na to ze pobolewanie brzucha i twardnienie to zblizajace sie wielkimi krokami rozwiazanie. Milena trzymam kciuki!!!

Gość Milena1978
dzieki 🌻 jestem w kontakcie z polozna, takze mam nadzieje ze nie przegapie :) Moja polozna powidziala, ze takie bole jakby przedmiesiaczkowe zdarzaja sie przewaznie na ok tydzien przed, ja tak mam mniej wiecej od piatku, raz boli mniej raz bardziej. Poza tym zadnym obajwow nie mam, takze nie stresuj sie i odpoczywaj. Jutro jade na KTG, Ty pewnie tez powinnas jak juz bedziesz blizej porodu - tez bede trzymala kciuki - damy rade :) Ale rzeczywiscie dobrze byloby, zeby wypowiedzialy sie dziewczyny, ktore juz porod maja za soba - Dziewczyny! pomozcie niedoswiadczonym koleznakom :)

Gość Porod
Milena :-) Tak prosimy o wypowiedzi kobiet, ktore juz rodzily.....

Gość doradzam
bole krzyza i nic wiecej

Gość porod
??????????????????????????????

rodzilam trzy lata temu i rodzic bede \"za chwile\" przy pierwszym odeszly mi wody i to byl jedyny znak a teraz z kolei miewam drobne skurcze, bole plecow, i podbrzusze boli jak na okres :-) pozdrawiam

ja przy pierwszym mialam plamienie,troche czerwonej krwi zas przy drugim dziecku-zaczal odchodzic mi z dwa dni wczesniej czop taki brazowy a w dniu porodu rano gdy wstalam z lozka,pociekly mi wody po nogach i tak sie zaczelo

Gość ja mialam biegunke
i dreszcze

hejka ja miałam termin na wczoraj i nic...również i mnie pobolewa dół brzucha mam nadzieje że to włąśnie te bóle przepowiadające.dzisja miałam robione ktg, tętnp dziecka ok ale nie wykazało skurczy macicy. dzwoniłam do swojego gina i powiedział że do końca tyg jak nic sie nie bedzie działo to na oddział i będa wywoływac.strasznie sie tego boje, mam nadzieje że ze strachu mała sama wyjdzie:) pozdrawiam

Gość a ten czop
to jaki ma byc? bo ja ostatnio widze bardzo duzo gestego sluzu, wilgotnego, ciemnozoltego... czy to moze byc czop????

Gość magdan23
witam!rodzilam poltora roku temu i porod wspominam jako najpiekniejsze wydarzenie w zyciu!jakie mialam objawy?2dni przed terminem zaczelam wymiotowac i mialam biegunke.czyscilo mnie niesamowicie.pojechalam do szpitala i lekarz stwierdzil ze organizm sam zaczal sie oczyszczac do porodu.nastepnego dnia o 16odeszly wody,a o 6.30rano urodzilam pieknego zdrowego syneczka!

Czop to taka kulka śluzu wielkości 5 zł może być podbarwiona krwią. Każdy poród jest inny .U mnie pierwszy poród czop odszedł w dniu porodu ,teraz tydzień przed porodem . Żadnych bóli przed , żadnych skurczy po prostu od razu bóle co 10-5minut ( pierwszy poród) , co 3 minuty ( drugi poród) Pierwszy poród 8 godzin od pierwszego skurczu. Teraz ledwo dojechaliśmy 2 godziny od pierwszego skurczu ,jak dojechaliśmy to od razu przeć kazali i po 10 min. córcia wyskoczyła- jakby mi ktoś w tym dniu powiedział ze za parę godzin urodze nie uwierzyłabym , jezdziłam samochodem , w kościele byłam NIC ssamopoczucie jak zawsze . Każda kobieta jest inna jedna ma symptomy że poród blisko , jnna nic wcześniej nie czuje .ŻYCZĘ POWODZENIA.

Witam Mnie zaczął boleć brzuch w nocy koło wpół do pierwszej.Bolał mnie tak jakbym miała dostać okres cały dół brzucha.Później koło piątej nad ranem jak poszłam do toalety to pojawiła się krew.Zadzwoniłam rano do przychodni do lekarza kazał przyjść na badanie okazało się że mam rozwarcie na 3cm. skierował mnie do szpitala.I przez cały czas miałam taki sam ból w dole brzucha,koło 12tej po południu ból sie nasilał.Podłączyli mi ktg ale to ponoć nie były skurcze.I męczyłam się tak jeszcze do 15tej po tej godzinie zdecydował lekarz,że przebiją pęcherz płodowy bo mnie nie odeszły wody a bóle były.I po tym jak odeszły wody to cos ponad trzy godziny bólów takich jak na początku czasami znacznie mocniejszych i młody przyszedł na świat :)

Gość Malineczkamala

Gość Malineczkamala
Dla mnie porod jest czyms czego nie moge zapomniec.lezalam 23 godz z bolami z krzyza az w koncu cesarka .mialam malego owinietego pepowina a nikt mi przez tydz jak bylam w szpitalu nawet nie zrobil usg.meczylam sie strasznie i nic gorszego w zyciu nie przezylam tak jak to.

Gość Malineczkamala
Gorszego porodu nikomu nie zycze

Gość kanapka z pasztetem
odejście wód płodowych, nieregularne skurcze, odejście czopu śluzowego, itp. Nic innego niż tradycyjne symptomy nie wymyślisz :)

Gość huihuh
Cztery dni wczesniej odszedł mi czop śluzowy. Nocami twardniał brzuch. W noc przed porodem był twardy i nospa nie pomagała, na ranem poczułam się maksymalnie napompowana i zaraz odeszły mi wody.

Gość gość
ja na ok. tydzien przed porodem miewalam lekkie bole w podbrzuszu, az pewnego ranka, nagle podobnie bol w podbrzuszu tyle, ze duzo silniejszy, promieniujacy na kregoslup no i powtarzajacy sie. Pojechalismy do szpitala jak mialam skurcze co 5 minut ale polozna w szpitalu stwierdzila, ze to jeszcze nie czas, ze mam przyjsc za tydzien! (bylo to na dwa tygodnie przed terminem porodu) hhh wrocilismy do szpitala po 3 godzinach, od razu na sale porodowa i po niecalej godzinie mialam synka na rekach :)

Gość gość
moim pierwszym objawem porodu bylo podlaczenie kroplowki z oksytocyna :P

Gość gość
nie powiedzialabym ,ze bole jak na okres cos oznaczaja takiego a napewno nie tydzien przed porodem:) Mi sie brzuch opuscil w 33tc i dziecko jest juz gotowe ,budze sie w nocy z bolami jak na okres ,twardnieje mi brzuch co chwile.Wystarczy przejsc sie raz po schodach i juz ,do tego bol w kroczu ,ze chodzic nie moge.I wiesz teraz jestem w 37 tc i co ??Jakos nie urodzilam po tygodniu.Skurcze przepowiadajace nie musza byc na tydzien przed porodem,matka sie poprostu juz szykuje powoli do porodu i moze sie tak szykowac tygodniami.

Gość gość
oj ja wiele razy myslalam z juz sie zaczyna hehe niesttey samo nigdy sie nie zaczelo dwa razy wywoływali mi poród i za tym drugim razem dopiero po przecbiciu pecherza poszło !!!!!!!!! bol do zniesienia do 8cm bylo Ok , potem masakra na szczescie rodzilam 2, 5 godziny

Gość Marlena12222
Dziewczyny chciałabym zaczerpnąć od was jakiś wskazówek. Jest to moja pierwsza ciążajestem w 37 Tc i powiem szczerze nie jestem taka doświadczona. Od jakiegoś tygodnia teraz już trochę dłużej biegam co chwila do łazienki nie jest to biegunka a bardziej takie luźne stolce. Biegam 10 razy do łazienki i mogę tak nadal w kółko. Mam pobolewania czasem bardzo silne w pachwinach. Czuję się bardzo dziwnie od wczoraj tak nie swojo. Jakoś odebrało mi energię chociaż zawsze byłam bardziej energiczna nawet ciąża w tym mi nie przeszkadzała. Chociaż więcej i tak spędzam teraz w pokoju małego żeby wszystko dopiąć na ostatni guzik. Wczoraj zlapaly mnie bardzo silne skurcze, cały dół brzucha najbardziej mnie bolał. brzuch był cały napięty brałam ciepła kąpiel która nie pomagała a wręcz nasilala skurcze. A najbardziej w nocy. Mam białe uplawy są bardziej rzadkie niż gęste. Wiecie może czy to już powoli się zaczyna? Jak to u was było mamusie moglibyście mi trochę wyjaśnic i powiedzieć jak to u was było?