Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katerock

włosy mi nie rosną

Polecane posty

Gość katerock

hej dziewczyny!! kompletnie nie wiem co mam robić :( otóz, od chyba dwoch lat moje włosy w ogole mi nie urosły...w o g ó l e! myje je co dwa dni, podcinam ale baaardzo rzadko, czesze je tylko po umyciu bo są kręcone i na sucho sie nie rozczeszą..nie wiem moze to przez tabletki antykoncepcyjne? przestałam juz je brać może znowu mi zaczną rosnąć włosy? miała któraś z Was podobny problem? jak sobie z tym poradzić? są jakieś preparaty na porost włosów? pomóżcie

Jest wiele preparatów na porost włosów, ale nie dajmy się zwariować. W Twoim przypadku proponuje wizytę u dobrego fryzjera i dermatologa.

Gość wysokie obcasy25
wybierz sie do dermatologa

Gość wydera
może rosną, tylko się wykruszają -wizyta u fryzjera, dobra odżywka i częstsze podcinanie [mimo wszystko] poza tym, skoro masz kręcone, może poprostu mocniej Ci skręciły i różnica nie jest aż tak widoczna?

Gość WaityKatie
Ja mam identyczny problem. Włosy przestały mi rosnąć i właściwie od 7 lat nie urosły mi nawet centymetr!!!! jestem totalnie załamana. Fryzjerka mnie wyśmiała. Powiedziała że to niemożliwe i po prostu rosną tylko kruszą mi się końcówki. Tyle że ja wogóle nie mam odrostu. Włosy farbuję ale bardzo rzadko tylko wtedy jak już mi wyblaknie kolor. Inaczej nie mam takiej potrzeby;((( Zastanawiam się nad tym czy by się nie wybrać do trychologa żeby zdiagnozował mój problem. Możecie mi polecić jakiegos skutecznego w krk?? Z góry dzięki

Gość czasami to jest tak
jest to wina genetyki włosy rosną tylko do pewnej długości i przestają rosnąć. to zależny od faz włosów no i od genów U niektórych faza ta możne zacząć się gdy włosy urosną do ramion innym jak do kolan itd. Ja zapuszczam włosy odkąd sięgam pamięcią i najdłuższe udało mi się wyhodować do łopatek obetnę np do ucha odrosną do łopatek i stoją w miejscu! trzeba się z tym porostu pogodzić bo żadne witaminy i nic nie pomoże. Zostaje przedłużanie włosów,