Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sarah-20

czy bogaci mają LEPIEJ?

Polecane posty

Gość ciziunia
przez to ze mój aż zachłysnął się swoim "bogactwem" jestem nieszczęśliwa wolę biednie ale z szacunkiem🖐️

Gość ---------
Geld ist nicht alles,aber ohne Geld ist alles nichts

Gość pewnie ze maja lepiej
Bogaci mają lepiej. Ale nie z powodu władzy, jak ktoś tam pisze, ale dlatego, że pieniądze rozwiązują bardzo wiele prozaicznych problemów. Nie trzeba się zastanawiać, czy styknie do pierwszego ani kisić w małej klitce, trzęsąc się czy starczy na opłaty. Nawet jeśli zdrowie szwankuje, to jest o wiele więcej możliwości leczenia. Można się skupić na rzeczach istotnych. A że niektórzy bogaci tego nie potrafią i nie doceniają tego co mają, to już inna sprawa.

Smutny -> masz rację zdrowie jest najważniejsze, ale tutaj też niestety są potrzebne te cholerne pieniądze :O Wiem coś o tym, u mnie na lodówce wisi cały plik recept i już dawno powinny być wykupione, niestety nie ma za co :( Osobiście uważam, że bogaci mają nie tyle lepiej co łatwiej... Człowiek nie powinnien pracować tylko na rachunki i spłatę kredytu, ale również na swoje przyjemności. Nie chodzi o to żeby zaraz świat zawojować, ale żeby móc sobie pozwolić na kino, teatr itp. Niektóre osoby napisały tutaj, że przez bogactwo ich partnerzy się zmienili i brakuje szczęścia w ich związku, ale kiedy brakuje pieniędzy też rodzą się spięcia, bo czasami nie ma już sił żeby kombinować skąd wziąć aby przetrwać kolejny miesiąc.

zgadzam sie z Agą M całkowicie, i jeszce raz sie powrórze O WIELE WIĘCEJ JEST Z POWODU BRAKU PIENIĘDZY NIŻ Z ICH PRZESYTU, po za tym dokładnie, ja tez nie mówie o zwojowaniu swiata, ale własnie o tym zeby miec na drobne przyjemności

Gość bochyba tak jest ze
ludzie czasami bardziej cierpią z braku przyjemnosci niz z braku rzeczy niezbędnych

Gość wiem co pisze
"czy bogaci mają LEPIEJ?" pewnie, ze lepiej. Mogą mieć KAZDĄ kobiete.

Bogaci (albo choćby zamożni) mają dużo łatwiej, więc i lepiej, przecież to oczywiste :) Nie mogę tak całkowicie zgodzić się, że \"pieniądze szczęścia nie dają\". Wielu ludzi jako element \"szczęścia\" wymieniloby zdrowie, a tutaj pieniądze mogą odgrywać kluczową rolę. Tak samo jeśli chcesz wyjechać na wycieczkę np. do Nowej Zelandii popodziwiać tamtejszą przyrodę, co niewątpliwie byłoby pewnym przeżyciem duchowym, czyli też elementem poczucia szczęścia - bez kasy tego nie zrobisz. Nie zrobisz też wielu innych podobnych rzeczy. Bez kasy można mieć w miarę ciekawe życie, ale z kaską... może być duuużo ciekawsze :) Wszystko zależy od człowieka co z tą kasą zrobi, jak spożytkuje i jak pokieruje sobą w momencie, kiedy już się dorobi, a to całkowicie indywidualna sprawa. Nawet wśród najbogatszych są ludzie, którzy nadal pozostają ludźmi takimi jakimi byli wcześniej, kiedy im się za bardzo nie przelewało 🖐️

do wiem co pisze i tu sie mylisz, kazdej kobiety nie mogą mieć, bo ja NA PEWNO nie poleciałabym na kase faceta, i znam wiele innych dziewczyn/kolezanek które myslą tak jak ja. a po za tym, to jesli nawet laska poleci na kase to zazwyczaj taki związek bardzo szybko sie rozwala

a własnie wielbicielu, przypomniałeś mi ze mam to napisac wielu z was tu pisało ze \"bogaci mają łatwiej ale nie lepiej\" przeciez ŁATWIEJ=LEPIEJ, i co tu duzo filozofować... wiadomo ze wszystko zalezy od punktu siedzienia, ze nie bede sie cieszyć z kasy mając raka na przykład, ale generalnie kasa daje szczęscie i juz, a czy wy nie czujecie sie gorsi przechodząc obok nadzianych osób od których az czuć ze mają kase i z daleka bije od nich pewność siebie? nie ma sie co oszukiwać, jak sie jest dosc biednym to nigdy sie nie bedzie pewnym siebie i jescze jedno moje spostrzezenie, ze jak sie jest bogatym to zawsze prawie te osoby sa lubiane, a jesli nie lubiane to przynajmniej szanowane

Gość wiem co pisze
a znasz takie powiedzenie, ze "kazdego mozna kupic...to tylko kwestia ceny"? ;)

Gość wiem co pisze
"jesli nawet laska poleci na kase to zazwyczaj taki związek bardzo szybko sie rozwala" a kto mowi o zwiazku? ;)

Do swojej wypowiedzi dodam jeszcze coś... bo zaraz ktoś mi zarzuci, że nie można być szczęśliwym bez miłości. Bardzo możliwe, że większość ludzi tak ma, ale bogactwo(zamożność) z miłością nie ma wiele wspólnego. To są dwa odrębne tematy, których nie należy łączyć. Takie uczucia zależą od człowieka, a nie od pieniędzy, więc nie ma znaczenia czy się je posiada czy nie :)

oczywiście ze znam to przysławie ale dalej nie zmienie zdania 8chyba ze mówisz o dawaniu ciała za kase, zgadzam się ze wiele jest głupich dziewczyn co polecą do łuzka za jedna pare butów, ale nie wszystkie takie sa

Gość pieniądze to nie wszystko
ale wszystko bez pieniędzy to h.. Powiem tak jak ktos jest głupi to mu pieniądze szczęscia nie dają.

Gość pieniądze to nie wszystko
No i tez nie pomogą, bo głupi.

do Pieniazde to nie wszystko, własnie jest wrecz opdwrotnie jak piszesz! głupi ma szczęscie, po za tym głupi ma słabo rozwinięta sfere emocjonalną w związku z czym nire wiele sie zastanawia a co za tym idzie niewiele przezywa i niczym sie nie przejmuje! a pieniądze? jeszcze bardziej umilą mi życie..

Gość no cóż posumowująć
kazdy chciałby byc bogaty i tyle! i proszę nie mówić, że to niepradwda.

Gość chciałbym to fakt
pjechałbym sobie zwiedzić swiat, zbudowłbym rodzicom piękny dom, kupił im pierwszy w ich życiu porządny samochód, wyleczył mamę, bo bez pieniędzy nie ma o czym mówić, niestety to jest nierealne

sarah, wielbiciel -> zgadzam się z Wami. A odnośnie wypowiedzi, że jak ktoś ma raka to nie będzie się cieszył pieniędzmi, owszem, ale jeżeli ktoś ma raka i nie ma pieniędzy to jest jeszcze gorzej. Wiem co piszę, mój tata jutro zaczyna chemię i gdyby miał kasę to może mógłby leczyć się lepiej i wcale nie mam tu na myśli dawania łapówek, tylko może wyjechałby zagranicę i szukał lepszych metod, lekarzy itd.

Gość pomogłobym rodzinie
za kaskę

Bez wątpienia bogaci mają lepiej. I nie piszcie prosze, że zdrowia nie da rady kupić za pieniądze :O Tak samo jest z miłością, większość dziewczyn zarzeka się że nigdy nie poleciałoby na faceta, którego jedyną zaletą byłby wypchany portfel, bzdura. I nie mówię tu o takich perfidnych które polują na bogaczy, ale o tym, że nie łudźmy się, pieniądze często przesłaniają nam oczy i facet z niwieloma zaletami (na którego jeśli byłby biedny pewno nie zwróciłybyśmy uwagi), ale który ma wiele pieniędzy urasta w naszych oczach do rozmiarów księcia z bajki.

Gość Majaca...
...oczywiscie, ze maja lepiej! Ci ktorzy mowia, ze pieniadze szczescia nie daja zwykle nigy ich nie mieli.

Gość nie musiałbym wstawać o 5tej

Gość Dajana Crus
Hm...pieniadze moze szczescie nie daja ale znacznie ulatwiaja zycie !!!! i poza tym strasznie zmieniaja ludzi niestety na gorsze no ale zycie....

Gość starakrowa
tak, zmieniają ludzi, ale podobno to bieda sprawia, ze staje się czlowiek materialistą a pieniądze - nie zawsze mają takie działanie. ps.Przepraszaqm, jesli pisze nie po polsku, ale to z pośpiechu.