Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszeczka23

karmienie piersia i dokarmianie?

Polecane posty

Gość myszeczka23

moja córeczka skonczyła 5 miesiecy ,karmie ja piersia kilka razy dziennie ,mam nieduzo porarmu wienc dokarmiam ja mlekiem modefikowanym ,zaczełam dawac jej kleik ryzowy ale niechce go jresc,zaczełam dawac tez zupki ale nie wiem o jakich porach mam dawac te zupki i kleiki i w jakich ilosciach juz zaczynam sue guic w tym wszystkim ,to moje pierwsze dziecko i mam juz metlik w głowie!!!od miesiaca daje jej tez soczek daje go 4 razy dziennie po 30 ml,czy to zaduzo?a moze zamało?moze herbatka była by lepsza ,prosze was dziewczyny napiszcie jak wy dokarmiacie swoje pociechy ,w jakich ilosciach i o jakich porach co podawac bo ja juz nic niewiem

Gość sprzedawczyk
właściwie to na mó gust możesz już całkiem przestac ją karmić własnym mlekiem; 3 miesiace wystarczy

Gość hfjhfiuerhjf
chzba to juz setny topik w takiej sprawie, zawsze piszecie ze bardzo chcecie kaemic dziecko piersia ale macie za malo pokarmu i dokarmiacie.Zastanawiam sie skad macie takie przekonanie ze macie za malo pokarmu.....jesli dlatego ze dziecko non stop na cycu by wisialo to odpowiadam ze to w pierwszych miesiacach normalne.....i z takiej przyczynz dokarmiacie butla.... i nie jest dziwne ze pokarm zanika bo organizm matki dostaje szgnal zebz produkowac mniej mleka. ja karmilam corke rok, przez pierwsze pol roku dawalam tylko cyca...mala wogole nie wie co to butelka.....i nigdz nie mialam problemu z pokarmem

Gość mimi mi
alescie jej odpowiedziały ja mlekiem nie dokarmiam daje zupki deserki-ale jeszcze nie mamy unormowanych godzin podawania danego posiłku wiec to tak roznie jest

Gość aneczka 25
zobacz sobie tego typu stronki, to tylko przykład http://www.nutricia.com.pl/klub_schemat_zywienia.php Ja mleka jako samego nie dawałam jedynie w postaci kaszek i kleików,(ale to w 6m., ) potem doszły zupki deserki, a mleko z piersi było jako 1 i ostatni posiłek no i w nocy. Acha i na początku przez 2 miesiące prawieze każdy posiłek kończyłam mlekiem z piersi. U mnie był taki plan ok 8 piers, 11-do wyboru: deser, owoce,sok 14- zupka , 17- do wyboru:deser,ow., sok 20 piers Od 8 miesiąca chyaba dopiero mała zaczęła jeść regularnie kaszkę zamiast piersi, a pozostałe posiłki zostały takie same. Herbatek nie dawałam, nie zebym coś miała do nich jakoś wolałam soki, kompoty. A z kaszkami i kleikami to też robiłam kilka podejść, tzreba próbować co jakiś czas, za dzien, 2 i nie zniechęcać czasami bywa trudne.

Gość aneczka 25
a ten plan karmienia u mnie to pod koniec 6 mies

Proponuję książkę w której jest przedstawiony cały schemat żywienia niemowląt. Mnóstwo rad i przepisów. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.