Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idaaaaa

cykle bezowulacyjne

Polecane posty

Gość idaaaaa

Często piszecie, że macie cykle bezowulacyjne. Skąd wiecie, że macie cykle bezowulacyjne? Jak to poznajecie?

no rozne są objawy owulacji ja miałam zwykle brązowe plamienie i ból jajnika- nie dało sie przeoczyć

Gość idaaaaa
ale mi chodziło o cykle bezowulacyjne, jak to poznać, boję się, że nie mam owulacji

Gość koparka100
podnosze

idaaa- proponuję (najprościej ale wymaga to systematycznowsci) mierzyć codziennie rano temp.! ja tak robię i jak przez cały cykl (nalepij zacząć zaraz po okresie) masz na mniej wiecj jednakowym poziomie (wykres ukłąda się liniowo) to owulacji nie masz a jak masz skok temp. a potem przez 14 dni na podwyższonym poziomie (na wykresie widać gołym okiem te 2 fazy) to znak ze owu była

czy cykl jest owuklacyjny czy nie moze potwoerdzic tylko USG z monitoringiem cyklu. Robi sie to 2 razy w cyklu, miedzy 8 a 16 dniem. Zapytaj gina, bankowo Ci wyjasni. Powodzenia:)

Gość idaaaaa
dziękuję

ojj sory źle zrozumiałam. szybko przeczytałam i myśałam ze pytasz skąd wiemy że jest owulacja skoro zdarzaja sie cykle bezowulacyjne. mój błąd. z tego co wiem istnieja specjalne testy owulacyjne.. ale to raczej dla kobiet kotre chcą utafic najbardziej płodny dzien zeby miec dzidzie. jednak jesli jestes zainteresowana to podam pomocnego linka http://www.testyowulacyjne.pl/

monitoring- owszem najdokładniejszy ale mi gin powiedziałą ze wystarczy obserwacja temp. ciała (nawet przy moich starankach o dziecko) mówiła ze wykres tez jest wiarygodny kiedyś przed braniem leku miałam \"prosta kreche\" a teraz jest b. ładna dwufazowośc no i owu tez jest :) a testy tez sobie niektóre dziewczyny chwalą- ja osobiscie nie używałam