Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

donna leng

patrzcie jak niemowlaka fjnie plywa

Polecane posty

Gość szkoda tylko ze mu się
to pływanie za bardzo nie podoba. Większą radochę ma mamuśka.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyy
strasznie to wyglada :O:(

Gość jaka glupia baba nie widzi ze
mu sie to nie podoba :O?

Gość X_Mania
koszmar.....bbrrrrrrrr I wcale nie jest to fajne:(

Gość jaka glupia baba nie widzi ze
jeszcze go mogla z trampoliny spuscic

Gość chore
Nie wierzę własnym oczom!!! Powinni odebrać parwa rodzicielskie tej Chorej kobiecie!!! Może nie wiem jak się uczy niemowlęta pływać ale mnie to bardziej wyglądało jakby chciala go utopić :( a nie nauczyć pływać!!! Jka mnie by tak uczyli pływać to wolę nie umieć tego robić, ta baba jest walnięta ,normalnie jestem w szoku może Ktoś mnie z niego wybudzi bo dla mnie naprawde to jest chore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ykdftsaa
no co wy? dziecku to sie bardzo podoba, a pływa rewelacyjnie

Moim zdaniem bobasek płacze.

Gość to nie jest pływanie
tylko odruch w celu utrzymania się na powierzchni, dzieciak jest przerażony a mamuśka zadowolona, faktycznie rewelacja :O

Gość ykdftsaa
skrzywił się 2 razy jak go mama trzymała, a jak pływał to był spokojny i zadowolony

Gość chore
z tego co ja widze tona tym filmie dziecko płacze

Gość ykdftsaa
dzieci równiez płaczą gdy próbuje się je połozyć spac.........czy w zwiazku z tym powinno sie tego zabronić?

Straszne....:(:(:( Co ta kobieta wyprawia z tym maleństwem...nie znam się na nauce pływania dla tak maleńkich dzieci ale według mnie nie tak powinno to przebiegać:( Ja bym się na coś takiego nie zgodziła...

No obiektywnie rzecz biorąc i opierając się na przykładzie mojej koleżankki, to nic złego dziecku się nie dzieje. I mniej więcej od 3-4 miesiąca życia można zabierać dziecko na basen (różne szkółki maja różne w tym zakresie wymagania). Może to nie wygląda jak tradycyjna lekcja pływania, ale tak to jest z maleńkimi dziećmi, jak pokazano na filmie.

Bosh co za ciemnogrod!!!!!! od jakiego wieku z dzieckiem na basen? 3 mieseiczny juz moze czy starszy?

napisałam już od którego miesiąca.

dzieki ja dopiero zaczynam starania ale jak bede miec dzidzie to na 100% z nia bede jezdzic na basen:)

Nie uważam żebym należała do ciemnogrodu...idę naprzód przez życie i wprowadzam nowości:) Są pewne rzeczy, tradycje, przekonania, które stosuje i nie należą do innowacyjnych rzeczy...ale określanie ludzi po jednej wypowiedzi jako ciemnogród to lekka przesada :(

Moi znajomi chodzili z 6-tygodniowym bobasem pływać i każdy był zadowolony ;) Ja nie chodziłam z dzieckiem, bo mój mąż boi się, że w basenowej wodzie pływają takie cholery (mam na myśli zarazki, a nie użytkowniczki basenu ;) ) że mała od razu dostanie liszaja, grzybicy i kto wie czego jeszcze ;)

Jonka, w takich basenach dla bobasków jest chyba specjalna woda (jonizowana?).

Wiesz co Ninko... Teoretycznie to jest ozonowana, ale co z tego, jak godzinę przed pływaniem dzieci w brodziku niby tylko dla dzieci pławią się foki ;) Czyli panie po 60-tce, które chcą rozgrzać swoje tłuściutkie ciałka, a nie stać ich na jacuzzi ;)

Gość kizka
ale dlaczego to dziecko pływało w bucikach i śpioszkach?przecież z autopsji wiem że jeśli się pływa bądź znajdzie w ciuchach w wodzie to bardzo ciężko jest i można iśc nieźle na dno...jeśli nie umie się pływac. ok rozumiem, że w okresie płodowym "pływamy" i jest nam dobrze ale...to troche jużinny etap życia no i środowisko co sądzicie??

Gość matka go podtapia czy kto tam
kurdę żeby tak samo z matka zrobić to zobaczyłaby czy jest fajnie, a jak się zachłystnie woda??????????

http://www.swimmer.pl/index.html w duzych miastach sa dobre baseny i dobrzy instruktorzy nauki pływania dla takich szkrabów,mam kolege instruktora nurkowania i tłumaczył mi ze takie malutkie dzieci do 6-8mca max maja naturalne zdolnosci do nurkowania i nauka pływania przychodzi im z łatwoscia,po tym okresie czasu znow musza sie uczyc,to tak jak zaraz po porodzie dzieciaczki umieja ssac piers rewelacyjnie a juz po upływie kilku godzin d** blada i nauka zaczyna sie od poczatku(wiem miałam cc;-))) ) z dobrym instruktrem i na dobrym basenie sama chcetnie bym synka zapisała(i siebie bo mus z rodzicami:-D)

Gość ripli
Rodzice sa jednak nienormalni. :-0 Tak najlepiej wszystko zaraz po urodzeniu : uszy przekłuwac, na basen pojechac, co jeszcze ? Moze jakis przyspieszony kurs pełzania?? :-o Moze zrobimu konkurs czyje dziecko jest juz berdziej trendy?