Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kika09876

kiedy w koncu jest ta owulacja

Polecane posty

Gość kika09876

w dniu skoku temp czy wczesiej rozne zródla podaja inaczej

wg moich informacji - dzień przed skokiem...wiem ze trudno to \"wyczuc\'- stad wymagane są obserwacjje kilku cykli natomiast tuż przed owu temp. spada jeszcze niżej niż dotyczcas było w I fazie i w następnym dniu jest skok temp. na wyższą (II faza) jak już jest skok to jest po owulacji...tak mam napisane w materiałach które posiadam i tak mi mówiła kiedyś gin no i w okolicach kiedy przewiduje się owu trzeba być bardziej czujnym no i obserować też śluż!!! pozdrawiam

Gość kika09876
ja miałam taki rozkład temp 36,5 36,4 36,6 36,8 36,9 37 nie mam pojecia w ktorym dniu mogła być

Gość kika09876
dodam ze przed temp 36,5 temp była podobna

wg mnie wtedy kiedy miałaś 36,6 no bo kolejan 36,8 i następne też już z tych \"wyższych\" wcześniej zapomniałam dodać ze za skok uważa się różnicę 0,2 kresek! a jak długie masz cykle i czy wiesz który to był dc jak temp. miałas 36,6?

Gość kika09876
cykle mam 31 do 34 dni to był 15 dzien. ten dykl był jakis dziwny bo od jakiegos czasu juz mierze temp i skok był w granicy 20 dnia

owszem zdarzają się wahania w fazie niższych (ja tak mam) i mimo \"skoku\" np. z 36,4 na 36,6 nie uważam tego za TEN SKOK właściwy...to fajnie widać na wykresie jak się oddzielają niższe temp. od wyższych i wtedy wśród tych wyższych też są wahania ale \"gołym okiem\" widać tą dwufazowość...no oczywiscie zakładając cykl owulacyjny! :) jest do analizy wykresów pewna metoda ..liczy sie 6 najniższych temp. przed skokiem ale to już wymaga \"przestudiowania\" NPR ...proponuję wejsć na ta stronkę i tam poczytac dokładnie

ja również miałam nieregularne i to jest pewnego rodzaju utrudnienie ...to ze teraz wypadło w 15 dc moze oznaczac ze cykl się skróci do 29 dniowego bo jest taka zasada (zakładam ze masz II fazę prawidłową ) 15 dc+ 14 dni (II faza)= 29 dniowy cykl przy cyklach 31 dniowych 31-14= ok. 17 dnia cyklu powinna być owu przy cyklach 34 dniowych 34-14= ok. 20 dnia powinna być owu pisałaś ze kiedyś miałs skok 20 dnia i to moze być prawda :) bo jak cykl miał 34 dni to prawidłowo!

Gość kika09876
gabonik dziekuje :) w drugiej fazie mam cały czas 37 dzisiaj rano delikatnie spadła na 36.9