Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SZALONA ZABA

NAJLEPSZA METODA ANTYKONCEPCJI

Polecane posty

Gość pytam bo nie wiemmmmm
nie mam pojecia jak sie nazywaja; ale na pewna sa. poszukaj sobie w necie. Pamietaj ze po jajeczkowaniu trzeba odczekac z 4 - 5 dla swiatego spokoju. najlepiej piec i masz wtedy problem z glowy - ale to tez doczytaj. jak pisza ze 3 dni po jejeczkowaniu juz nie jest sie plodnym to odczekaj piec albo i nawet szesc na wszelki wypadek ... i spokojnie mozesz robic co chcesz. tylko sprawdz koniecznie ile to dni - bo ja nie chce Cie w blad wprowadzic. a jesli chodzi o tabsy to niektorym niestety szkodza; taka prawda

Gość SZALONA ZABA
***** ***** ******* ***** ?? a co bralas za tabsy ?? a cilest znasz ??

Gość SZALONA ZABA
kurde mogliby cos wymyslic fajnego :P

Gość ***** ***** ******* *****
Logest :) na początku Novynette, ale źle się czułam więc zmieniłam na te i jest super:) trzeba dobrać dla siebie odpowiednie, jeśli nie ma przeciwskazań zdrowotnych to trzeba popróbować które będą najlepsze, a nie od razu zakładać, że ja tabsów nie mogę i już jak już wcześniej - to nie średniowiecze cilestu nie brałam, moja gin zaleciła te, bo maja mniejszą dawkę hormonów

Gość pytam bo nie wiemmmmm
no jest ta yasmin najnowsza teraz; chociaz na nia tez juz sie skarza dziewczyny generalnie ja troszeczke zawsze sie boje takich nowosci .. bo nagle jest na cos bum, ze to takie super; a gowno za przeproszeniem wychodzi dopiero po latach. nie mowie, ze tak jest zawsze ale sie zdarza. wiec jak cos wejdzie nowego na rynek to taki ryzyk fizyk; najlpiej odczekac z rok dwa czy to naprawde taki dobry lek. zdarzaly sie starszliwe przypadki w swiecie medycyny. np kiedys byl szal na jakies tabletki przeciwbole czy cos takiego nowej generacji; ktore spokojnie mogly brac kobiety w ciazy. wiec swiatle kobiety braly; bo wierzyly i kurcze rodzily sie uposledzone dzieci. srodek oczywiscie szybko wycofano. naprawde nie mowie ze te leki nowsze musza szkodzic; ale moze sie zdarzyc i moze warto miec to na uwadze

Gość ***** ***** ******* *****
te leki są kilka lat testowane zanim trafią na rynek - i na pewno są dużo bezpieczniejsze od tabletek, które kobiety brały, powiedzmy 10 lat temu zmiany polegają na zmniejszaniu ilości sztucznych hormonów w nich zawartych, nie wprowadzaniu jakichś nowych cudownych rozwiązań trzeba mieć na względzie, że medycyna także idzie do przodu

Gość cośjeszcze
jest jeszcze jedna strona medalu bo u osób bioracych tabletki częściej wykrywa się raka czy tez inne choroby... ale jest to też spowodowane tym ze biorac tabletki chcąc nie chcąc jest się pod stała kontrolą lekarza, bez nich tez mogłoby się rozwinać tylko ze do gina trafiłoby się za późno

Gość msroczka
Ostatnio po rozmowach z ginekologiem doszłam do wniosku ze spirala jest najlepsza. Nawet dla kobiet, które nie rodziły.