Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kobiece kształty

SCHUDNIJ!!! wpisy gubiących kilogramy!!! Porady

Polecane posty

Gość babeczki
noja żona jest 50-latką od wielu lat jej waga to około 58 kg przy wzroście 165 ,moje dane:175 i 71kg.od od piątku do niedzieli włącznie bez pilota na grzybkach do jakiejś tam godziny codziennie,słoiczki ,zaprawki.a wieczorem ..... i problemów z nadwagą brak.podstawowym problemem z nadwagą jest w/g mnie sposób żywienia i nuda i walka o pilota.dawno temu bawiłem się w sport...zgubić przez godzine 1 kg to nie był problem,to było typowe.komu to było potrzebne...no teraz już wiem....nie mam problemu z nadwagą.......... i moja żona też

Gość ;DDDDD ; P xddd hahaha
a bnie lepij pujsc do dietetyka zeby wam ustawil diete

Gość suskirafal
Mnie pomogło, Tobie na pewno też pomoże (30 kg) W temacie odchudzania jestem od bardzo dawna. Walkę z nadwagą mam już za sobą. Nie jestem żadnym specjalistą ani dietetykiem ale wiem co trzeba zrobić żeby zdrowo i skutecznie schudnąć. Teraz już jestem szczęśliwym człowiekiem i bardzo chcę abyście i wy byli szczęśliwymi ludźmi którzy uporali się ze swoim problemem, dlatego postanowiłem przeprowadzić taki mini kurs, lub jak kto woli poradnik. Wystarczy że zapiszesz się na moją listę mailingową a ZA DARMO regularnie będziesz otrzymywał maila z bardzo przydatna i skuteczną metodą na schudnięcie która sprawdziła się na mnie i na moich znajomych. Wiedza którą zgromadziłem przez 5 lat, z wielu książek i płatnych poradników jest dostępna dla Ciebie na wyciągnięcie ręki za darmo ! Mnie się udało schudnąć 30 kg w bardzo zdrowy i naturalny sposób. Jeśli nie jesteś przekonany to co Ci szkodzi spróbować ? nic na tym nie stracisz a jedynie możesz zyskać ! Więcej informacji i możliwość zapisania na poradnik na mojej stronie internetowej: www.schudnijnaturalnie.blogspot.com Polecam Suski Rafał

Gość kak
Odchudzanie niezależnie od zastosowanej diety przynosi rezultaty tylko w momencie ciągłego stosowania. Bowiem jeśli po zakończeniu diety powrócimy do dawnych nawyków, to zgubione kilogramy powrócą, niekie4dy ze zdwojoną siłą. Dlatego Rozpoczynając dietę warto mieć świadomość, że do nowych nawyków żywieniowych trzeba się „przyzwyczaić. Ponadto, by schudnąć nie należy zapominać o aktywności fizycznej. Gdy nie lubimy ćwiczyć samotnie, to warto pokusić się o zajęcia zespołowe można wybrać się na tenis, czy aerobik. Można także jeździć na rowerze, pływać, czy nawet energicznie maszerować (w szczególności polecam nordic walking). Wszystkie wspomniane rodzaje aktywności przyczynią się do poprawy kondycji i utraty zbędnych kilogramów. Na zakończenie dodam, że w odchudzaniu trzeba być wytrwałym i cierpliwym. Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o zdrowym odchudzaniu to zajrzyjcie na stronę http://tabletkinaodchudzanie.net.pl/2011/01/25/jak-zdrowo-schudnac/

Gość kasienka190190
Ja polecam (oprocz racjonalnego żywienia) ćwiczenia i masaże bańką chińską:D Dolne partie redukuja sie momentalnie, jedrniejsza skora etc. rewelacja!:D Polecam portal: "zwalcznude.pl" => tam znajdziecie namiary i opinie na temat siłowni, a takze opisy zabiegów, koszt, ocene i wiele innych ciekawych rzeczy!:)

aha same brednie(bez obrazy)nie jestem dietetykiem ale po przeczytaniu.Dowiesz sie wiecej jak kupisz hehe

Sama autoreklama!!!!!!Ludzie!!!!!!!!Super diet nie ma!!!!!!!1000kcal dziennie((((tak ale z pomoca lekarza))))???????Znajdz mi strone prawdziwego dietetyka(ktory zaleca 1000kcal) to przeprosze!!!!!!!Kazdy jest inny a takze inne zapotrzebowanie na kcal!!!!!Inny tryb zycia inna budowa i inny organizm!!!!!!!Dietetyka nie jest ogolna dla wszystkich!!!!!Przestancie sie oszukiwac!!!!!!Czytajcie a osiagniecie.Nie mozecie korzystac tylko z jednego zrodla.1000kcal?? Obroci sie przeciwko Wam!!!!Nie dostarczajac organizmowi niezbednych kalorii,zniszczycie swoj organizm!!!!Organizm bedzie sie bronil spowalniajac Wasza przemiane!!!!Biorac clun-buterol tez oszukujecie.Dla mnie to jest to samo.Nie trzeba wydawac na dietetyka,wystarczy poczytac.Oczywiscie bez wpisywania super-diet!!!!!Poznajcie Swoje cialo i jakie przemiany w nim zachodza!!!!I wtedy mozecie ulozyc sobie diete(amatorska)."""""Po moich doswiadczeniach teoretycznych 5 lat"""""""zgubilem.Jak chcecie mam ksiazki heheheh Ludzie czy W tego nie widzicie??????????Albo sami sie nauczycie albo idzcie do dietetyka..........Nie mozna byc az tak naiwnym!!!!!!

PROBLEMY Z PRZEMIANĄ MATERII Przyczyną zbyt powolnej utraty wagi, a nawet zatrzymania się tego procesu może być zbyt wolna przemiana materii. Metabolizm na niskim poziomie jest jednoznaczny z gromadzeniem się tkanki tłuszczowej i większą nadwagą. Nadwaga zwiększa ryzyko wystąpienia chorób serca, układu krążenia i stawów. Dbajmy zatem o poziom naszego metabolizmu, nie tylko względu na walory estetyczne, ale przede wszystkim z uwagi na zdrowie. Procesy metaboliczne zachodzą w komórkach naszego organizmu, zwanych mitochondriami. Poziom przemiany materii Twojego organizmu oznacza szybkość przetwarzania spożytego pokarmu w energię, która ma za zadanie utrzymać wszystkie procesy życiowe organizmu. Składniki odżywcze pożywienia zostają w efekcie reakcji chemicznych zachodzących podczas trawienia rozłożone, a podczas tych procesów wytworzona zostaje energia. Procesy te zachodzą właśnie w mitochondriach. W przypadku, gdy przemiana materii jest na wysokim poziomie, składniki odżywcze zostają całkowicie spalone, w innym wypadku substancje te odkładają się w postaci tłuszczu. Naukowo zostało stwierdzone, iż metabolizm w 50-60 % uwarunkowany jest przez wiek, płeć lub cechy dziedziczne. Kobiety spalają mniej kalorii niż mężczyźni, starsi ludzie spalają o wiele mniej niż młodzi. Niektóre osoby mają problemy z przemianą materii ze względu genetycznych. Niemozna dotychczas nie zaobserwować wolnego tempa przemiany materii, ale istnieją pewne przesłanki, które pomogą Ci się zorientować czy i Ty masz problem ze zbyt wolnym metabolizmem: Często odczuwasz zimno. Koleżanka ubrana w cienką bluzeczkę, a Tobie zimno w sweterku. Wolna przemiana materii powoduje brak energii, potrzebnej również do zachowania ciepłoty ciała. """"Organizm odkłada zatem nadmiar tłuszczu, aby pełnił on rolę izolatora przed zimnem. Mało jesz a nie tracisz na wadze"""""""""""""""""""""""". """"""""""Drastyczne ograniczenie dawki kalorii spowalnia metabolizm, który przecież bez dostarczonej energii nie może prawidłowo działać. Przeprowadzone diety o niskiej zawartości kalorii w codziennym menu mogły doprowadzić Twój organizm do bardzo wolnej przemiany materii. Ćwiczysz rzadko albo nawet wcale. Brak aktywności ruchowej powoduje, iż tempo przemiany materii jest na obniżonym poziomie."""""""""""""""""""""""""" Rzadko jesz warzywa i owoce. Warto wiedzieć, że produkty te przyśpieszają Twoją przemianę materii, ze względu na dużą zawartość błonnika. Nie masz problemu z tyciem, natomiast utrata wagi następuje bardzo powoli. Twój metabolizm jest zatem na mniejszych obrotach i magazynuje tłuszcz.

Jakie to jest proste:):):):)Czytac:):):):)Nic nie kosztuje(poza oplata internetu)):):"""""""""")NIE CHCIALEM NIKOGO OBRAZIC""""-przepraszam z gory.Kazdy ma swoje zdanie na temat ""DIET"""Moim zdaniem(nieznaczacym))) bez poznania swojego organizmu,pozostaje dietetyk,lekarz:):):)Nie podaje stron a takze ksiazek:)):)) Ogolnie mnie to nie interesuje,ale na WP za duzo bylo antyreklam dotyczacych TEJ strony:):)Pozdrawiam:):)

Gość olenka z okienka
A ja schudłam 11 kg w miesiąc z 104 do 93 :)

boże kobiety w głowie mi sie przewraca a ja schudlam czy tam nie mogę schudnac co działa co nie, wiem że ja chudne bo muszę bo wyglądam jak trzy słonie. Doradzcie coś porządnego.:-(

Gość Milena W
Jeżeli chcecie schudnąć drogie panie to tylko przez kilka metod które znajdują się na tej stronie. www.plaskie-brzuchy.blogspot.com

Gość Milena W
www.plaskie-brzuchy.blogspot.com

Dzisiaj zaczelam cwiczyc fitnes,przez przypadek dostalam zaproszenie na nk i sa tam filmiki jak cwiczyc super rewelka dalam rade, postaram sie to potraktowac jak czesc mojego zycia codziennego polecam!!!

Gość Zdrowieprzedewszystkim
Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2013 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.

Gość skakankaka
Witajcie Tez juz troche walcze z kilogramami,i ostatnio jest -5 kg :) .Lubie nowinki i stosuje, oczywiscie dieta i cwiczenia to podstawa,bez tego nie ma mowy o efektach.Ostatnio zakupiłam z tej strony produkt http://nplink.net/b4AMLlRG jestem ciekawa efektów,znajoma kupiła i sobie chwaliła.Zobaczymy.

Gość tereska321
Ja zgubiłam 16kg w 2 miesiące i to wszystko dzięki Afrykańskiemu Mango http://szczupla-kobieta.pl nigdy wcześniej nie udało mi się zgubić nawet 1 kg w rok a tu odkąd jem regularnie i przyjmuję suplementację chudnę ładnie i czuje się świetnie;)

Gość gość
jestem byłą anorektyczka i bulumiczka. ważyłam 42 kilo i to było tak jak chciałam. Teraz ważę 60 i jestem na diecie ale racjonalniej. zero cukru i mąki. ale pozostała część to warzywa i owoce 5 w moim przypadku jajka, jasza. ryż warzywa owoce i fitness bo przy diecie 1000 to po miesiącu rzucasz się na wszystko i zwymiotujesz

Gość Kobiecekształtyy
Boże, aż nie wierzę..... w 2007 roku założyłam ten topic....tyle lat mineło... w tedy miałam ... 26 lat dziś mam 35..... Pamiętam że przy wzroście 175 wżyłam około 83 kg.... i moim wielkim marzeniem było schudnąć..... ha i schudłam na atkinsie - a dokładnie na ograniczaniu węglowodanow do 72 kg :) Teraz dopiero po 9 latach widzę jak mało dla siebie zrobiłam... Wydarzyło się wiele przez te lata!!!! Fakt , faktem urodziłam syna, który już ma 8,5 roku a ja ważę 108kg - długa historia jak do tego doszło..... Napewno zapomniałam o piramdzie żywienia i o tym jak węglowodany powodują otyłość brzuszną... Zapraszam wszytkie kobitki które chcą co kolwiek zrobić dla siebie..... REaKTYWUJĘ TEN WĄTEK - może nie jako Atkins ale z ograniczaniem WĘGLOWODANÓW Wiem, że pomaga rozmowa na forum... bo dzięki niemu schudłam już i CHCĘ SCCHUDNAĆ DLA SAMEJ SIEBIE!!!! Zapraszam wszystkie babeczki chudsze i grubsze!

Gość Kobiecekształtyy
A więc zacznę od małych kroków.... 1 CEL. OGRANICZYĆ WĘGLoWODANY - NAJWAŻNIEJSZE!!!! 1 cel 2 CEL . Przestać pić PIWO!!!! 3 CEL .WLEŹĆ NA ORBITREKA - hahaha .... dama radę 4 CEL . Spacery!!!! z moją pracą chociaż 2 razy w tygodniu !!! Jutro rano zważę się na czczo i opisze swoją wagę ... Niestety jest mały problem - bo nie pamiętam hasła na swoje konto w kafeterii i nie mogę się zalogować na czarno :(

a jednak udało się zalogować na stare hasło i nick, więc od dziś będę uczestniczyć i opisywać swoje zmagania, już od jakiegoś czasu zastanawiałam się jak sobie pomóc by znów zacząć, a ostatnie kilka miesięcy tak dało mi w kość że po prostu muszę sie motywować do działania ... przez 4 miesiące przytyć prawie 10 kg to chyba mistrzostwo świata.... Wiem że ktoś to przeczyta.... wiem że ktoś mnie będzie wspierał....

A więc pierwszy krok wykonany - lista zakupów która zrealizuje po pracy.. A w pracy właśnie czarna kawka wypita - 0W i do jedzenia pieczona kiełbaska - 1 W na kolację pierś z żółtym serem i sałatą 5W Okaże się w praniu co pamiętam o czym zapomniałam . Teraz robienie zakupów się wydłuży bo każdą etykietę będzie trzeba czytać....trzeba uważać bo w wielu produkatch jest dodawany cukier.... który nieświadomie jemy....