Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

trtrtr

Dlaczego wciąż mam gruby, pełny brzuch???!

Polecane posty

Słuchajcie, radykalnie zmieniłam odżywianie. Trzy tygodnie trzymam się pewnych zasad. Jem tylko jeden normalny posiłek dziennie, a i to nie zawsze. Ten posiłek to na przykład mięso i surówka lub ze dwie kromki chleba Waza z czymś chudym na to. Nie ruszam żadnych słodyczy. Pozostałe pokarmy to jogurty i soki. Fakt, raz dziennie wypiję słodzoną, czarną herbatę. I nadal mam gruby brzuch choć w środku pusto. O co chodzi, dlaczego czuję się wciąż pełna?! Poza tym brzuchem i pełnymi biodrami mam niby niedowagę. Już nie wiem co robić. W weekendy ćwiczę ale w tygodniu nie mam czasu. Czy którejś też tak trudno zrzucić \"bebech\"? Żeby nie być gołosłowną. Wczoraj wypiłam sok a około 17 zjadłam trochę mięsa z surówką z selera i już potem tylko wieczorem sok przecierowy. Dzisiaj siedzę też na tym soku, nic innego nie piłam ani nie jadłam a czuję się pełna, ciężka, brzuch się z spodniach nie mieści.

Gość Semisfora
A nie oglądałaś na filmach jak wyglądają dzieci z Afryki? Też tak będziesz wyglądała!!!! Jest jedna prawda, żeby dobrze chudnąć to trzeba jeść.

wiesz..ja podejrzewam te soki przecierowe - poniewaz po nich mam to samo :( strasznie je lubie ale nie moge ich pic

Gość OwocMango
cherry_ a od kiedy podglądasz te soki? Mam nadzieję, że też mi się uda je kiedyś podejrzeć :)

Gość tylko jeden posiłek dziennie
???????????????????????

OwocMango ---> ne podgladam a podejrzewam o cos...:P ale jak sie bardzo postarasz to moze moze cos podpatrzysz :D

Gość hmm dziwna sprawa
ale to może być faktycznie od warzyw i owoców. mój bebeszek wysadza właśnie po owocach. lepiej zjeść mniejsze porcje a kilka razy dziennie, tak od 3 do 5. Coś pełnoziarnistego, albo otręby dodawaj do jogurtu. A może po prostu za dużo węglowodanów :)

własnie tych węglowodanów mało ale może faktycnie powinnam jeść jeszcze mnei na raz, za to częściej (tyle że ja tak nie lubię) mięśnie wyrobić, zwrócić uwagę na to czy nie owoce powodują taką reakcję, o, do tego się zastosuję z mięśniami brzucha u mnie jest dziwna sprawa, mogę długo ćwiczyć, mam je silne, ale nie rysują się pod skórą, jakby były gdzieś głębiej ;S jesteście kochane, już mnie podbudowałyście swoimi uwagami, teraz widzę że jeszcze na to i owo muszę zwrócić uwagę

no, tylko jeden posiłek dziennie bo kiedyś tak się odżywiałam i byłam bardzo szczupła więc chciałam wrócić do sprawdzonego sposobu ale jakoś nie skutkuje, pewnie się organizm broni a ta szczupłość kiedyś może była efektem raczej stresu a nie nieregularnego jedzenia

niektorzy maja taka budowe ciala. gruby brzuch. to jest jaka wada genetyczna z tego co mi wiadomo i duzo w tej kewstii zmienic nie mozna.

Gość Kasiulka 27
Cześć dziewczyny, jedna z was miała rację, co do tego, że może brzuch ci z głodu wysadza i naprawdę lepiej zrobisz jak zaczniesz jeść częściej a mniejsze posiłki, a nie raz a do bólu, bo wtedy się żołądek rozpycha, owoce rzeczywiście mogą wywoływać wzdęcia.Co ci mogę doradzić to kupienie pasa brzusznego i ćwiczyć przed snem skłony nawet na łóżku. Wytwarza on ciepło i pod wpływem niego likwiduje tłuszczyk.Zatem polecam nosić go w ciągu dnia, a jak cię będzie krępował to zakładaj na noc i w nim ćwicz.Daj znać czy wypróbowałaś. Pozdrwiam.

Gość Kasiulka 27
Cześć dziewczyny, jedna z was miała rację, co do tego, że może brzuch ci z głodu wysadza i naprawdę lepiej zrobisz jak zaczniesz jeść częściej a mniejsze posiłki, a nie raz a do bólu, bo wtedy się żołądek rozpycha, owoce rzeczywiście mogą wywoływać wzdęcia.Co ci mogę doradzić to kupienie pasa brzusznego i ćwiczyć przed snem skłony nawet na łóżku. Wytwarza on ciepło i pod wpływem niego likwiduje tłuszczyk.Zatem polecam nosić go w ciągu dnia, a jak cię będzie krępował to zakładaj na noc i w nim ćwicz.Daj znać czy wypróbowałaś. Pozdrwiam.

no włąśnie -dlaczego dzieci w Afryce maja takie ciążowe brzuszki? ja zawsze taki miałam pomimo, że byłam chuda. Teraz jestem taka średnia a brzuch gruby;/

gdziez to sie uchowalo, do szkoly nie chodzilo sie czy co - tluszcz sie nie spala w cieple tylko w tlenie. im wiecej tlenu - tym wiecej spalonego tluszczu. ale juz na pewno nie ma tak, ze jak sie czlowiek cieplo ubierze to wiecej spali (widuje laski biegajace w polarowych dresach w upaly - kretynki). jesli juz to lepiej sie spala tluszczyk ubierajac sie lekko i przewiewnie a nawet tak, zeby bylo nieco za chlodno bo wtedy organizm zuzywa wiecej na ogrzanie ciala.

lady_in_red21 ale co ma to wspólnego z grubym brzuchem? chyba, ze była to odp. na póżniejszy post a juz niepmietam co tam pisało

Na wzdęty brzuch przyczyniają się m.inn. zaparcia, stres, kompulsy, fast foody, sztucznie slodzone napoje i nieregularne posiłki. 1 posilek to zdecydowanie za malo, tez miałam kiedyś brzuch jak balon...jak zaczełam jeść mało zdrowo ale często i się więcej ruszać to brzuszek się spłaszczył a waga ciągnęła non stop w dół Zastanawiam ię też czemu większość dziewczyn jak przechodzą na dietę myślą sobie a będę jadła malo, 1,2 razy dziennie, a nie myslą co potem...przechodzilam sama przez ten etap...rozwaliłam sobie tylko przemianę materii Odchudzanie powinno być przez jedzenie i ruch a nie przez niejedzenie Jeśli ktos ma problemy z jelitami, zaparciami, to polecam błonnik, albo w kapsulkach, albo w produktach naturalnych jak płatki owsiane