Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukułkeczka

Czy bolą was często jajniki?

Polecane posty

Gość kukułkeczka

Mnie ostatnio kłuje bardzo prawy jajnik i nie wiem czy to normalne (za ok. 5 dni mam dostać okres) czy iść z tym do lekarza. Mnie bolą często jajniki i nie moge określić czy to jest w trakcie owulacji, czy po, bo ból nie wystepuje tylko w środku cyklu. Często mnie kłują i się do tego przyzwyczaiłam, ale od paru dni to az sięłapie za prawą pachwinę. Od 5 dni zażywam antybiotyki (mam naginę), może one mają cos z tym wspólnego? Denerwuję się też, bo czekam na odpowiedx w sprawie pracy. może to tez być przyczyną?

Gość kukułeczka
Nie wierzę, że żadną kiebietę czasem nie zabolą.......

doskonale Cię rozumiem, mam ten sam problem, najmocniej bolą mnie oczywiście na początku cyklu, ale też na środku, w pozostałe dni też, praktycznie codziennie, ale mniej. Któregoś dnia wyczuwałam takie kłucie w jajniku(tylko ja w lewym), że nie mogłam chodzić, poszłam do gin, zrobiłam bardzo dużo badań i nic nie wykazały, więc to nie może być nic poważnego.Teraz zaczęłam brać tabletki, mam nadzieję, że wobec tego mi się jakoś uspokoją ;). myślę, że nie masz powodu do obaw.

Gość kukułkeczka
Około 6 lat temu na USG wykryto u mnie torbiele na jajniku i Pani doktor również przepisała mi na nie tabletki antykoncepcyjne na 3 miesiące. Podobno takie torbileki zawsze sie tworza w czasie cyklu i podczas menstruacji powinny zniknąć.

a mnie nigdy nie bolały jajniki? to normalne....?

Ból jajnika może być oznaka torbiela . Ja tak miałam, kłucie w lewym jajniku i USG wykazało torbiel. Na szczęście wziełam jakieś leki i po miesiączce torbiela już nie było.