Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość auuuuuuu

Poród dziecka z dużą główką

Polecane posty

Gość auuuuuuu

Mam pytanie---jestem w 31 tyg.usg wykazało,ze dziecko ma duza głowe (jak na 36 tydz.)Od tej pory martwię się o przebieg porodu---czy nie dojdzie np. do uszkodzenia, niedotlenienia podczas akcji porodowej. z drugiej strony--moze do czasu rozwiązania ta dysproporcja zaniknie (tzn. głowka przestanie się rozrastac). Mamy -- macie jakies doswiadczenia?

Gość piguła
Jeżeli będzie duża dysproporcja to zrobią ci cesarkę. Ja martwiłabym się bardziej skąd taka duża główka. Czy komory mózgu są w pozrądku? Kiedy miałaś ostatnie usg?

Gość auuuuuuu
Lekarz stwierdzil,że wszystko jest w porządku--dziecko zdrowe, tylko taka "uroda" tej głowy.

Ja na twoim miejscu wogóle bym się nie martwiła. Gdy byłam w ciąży USG wykazało że płód ma długą i wąską główkę (jajo) i jak na swój wiek sporo za wąską . Lekarze dokladnie mówili \"taka uroda...\" Dziecko urodziło się z normalną główką (nawet zaraz jak urodziłam to od razu pytałam czy główkę ma normalną :D ) Do dzisiaj nie wiem dlaczego pomiary wskazywały tak a nie inaczej :) Trzymaj się

Gość auuuuuuuuuu
dzieki:-) mam nadzeje,ze bedzie jak mówisz

Piszesz że jesteś w 31 tyg. ciąży,a zaraz dodajesz ze dziecko ma zbyt duzą głowę jak na 36 tyg.O co tu chodzi?

Gość przecież 3kg
czytaj ze zrozumieniem - jego główka w 31 wygląda jak w 36

zobaczysz wszystko będzie dobrze, jak u mnie wychodzily takie wymiary przeszukałam cały net :) I w takich wypadkach jak twój, zazwyczaj okazywało się przy porodzie że dziecko miało dużo większą wagę niż wskazywały to pomiary :) . Możliwe, że twój maluszek będzie dużo wiekszy niż podadzą ci na ostatnich usg. I głowa do góry, wiem że łatwo się mówi i nawet wiem co czujesz ale wspomnisz moje słowa że wszystko będzie dobrze 🌼

Gość auuuuuu
Dziekuje Ci za słowa otuchy :-) Mały juz teraz ma 2 kg, czyli zapowiada sie solidny :-)