Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalinka kalinka kalinka maja

Jakie są objawy wyrostka robaczkowego?

Polecane posty

Czy zawsze towarzyszy temu gorączka?

Gość taka sobie jedna z tłumu
różnie ejst, na pewno boli brzuch nie zawsze idealnie po prawej stronie, poza tym wymioty mogą być, mdłosci, nie chce się jeść, temperatura podniseiona, ale niekoniecznie wysoka. i jak się jest kobietą to można się pomylić:] jak dotarłam do szpitala z bólem brzucha, który wydawał się menstruacyjny i stwierdzono guza jajnika, szybko operacja...i po obudzeniu dowiedziałam się, ze to wyrostek tylko był:P nie miałam ani wymiotów ani nic innego poza potwornym bólem brzucha, który sie nasilał i lekką gorączką.aha no i żadne środki rpzeciwbólowe nie pomagały, tylko ketonal na 4h podziałał potem znowu bolało i trzeba było do szpitala:]

Gość dddddddddd
moj syn miał podobnie, tylko senność i bol z lewej strony, żadnych wymiotow, zadnego rozwolnienia, zadnej podwyzszonej temperatury, a zaczęło si eo 10 rano, o 16 pani doktor stwierdzila ze on jest zdrowy, ale on zemdlal, to kazala jechac do szpitala, tam zrobiono lewatywe, mocz, krew, usg, o 21 był operowany, byl wyrostek, lekarz powiedzial ze przed rozlaniem

a czy długo trzeba leżeć w szpitalu po operacji i kiedy można najwczesniej wrócic do pracy? dziękuję za wcześniejsze wypowiedzi

Gość Brondynka
Poproś kogoś, gdy leżysz, by nacisnął ci brxuch z prawej strony nad pachwiną. Niech tak chwilkę potrzyma i szybko puści. Jeśli po zwolniemiu ucisku czujesz mocniejszy ból , to jest zapalenie wyrostka.