Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo to zycie

kolczyk w brwi

Polecane posty

Gość bo to zycie

chce sobie zrobic kolczyk w brewce (ogolnie chce cos w sobie zmienic , baba ze mna zerwala i takie tam ...) do tematu , chodzi mi o to czy moga wystapic jakies skutki uboczne tzn. ze zacznie ropniec , czy jak kiedys go sciagne czy pozostanie bardzo widoczna blizna , czy sie zrosnie , pytanie do osbo ktore mily lub maja na marginesie nie iteresuja mnie odpowiedzi ze to jest nie modne i nie pasuje facetowi czy cos w tym stylu , decyzja juz podjeta

Gość pewnie że będzie zachodziło
ropą. po kolczykach robią się dziury na całe życie. nad brwią jest nerw oczny. uważaj, żeby go też nie uszkodzili przy robieniu dziury. wszyscy kolczykowcy wyglądają jakby ich wypuścili z jakiejś hodowli. w tym wypadku głupców :P

Nigdy nie będziesz wiedział czy będzie Ci się paprać czy nie, bo to wszystko zależy tylko i wyłącznie od człowieka. Jeżeli będziesz zachowywał podstawową higienę gojącej się ranki (tj. przemywał płynami które da ci piercer) i udasz się do profejsonalnego studia, w którym zrobią ci kolczyk sterylnie, wysterylizowanymi narzędziami, nie powinno się nic dziać. Ale było nie było kolczyk to w końcu ciało obce i ciało może reagować różnie. Po wyjęciu może zostać drobna blizna, ale na pewno się zrośnie. Tkanka ludzka ma to do siebie, że bardzo szybko się zarasta m.in na języku, w wardze czy w brwi właśnie.

Gość Jamilahh
no to ja ci napiszę naprawdę a nie takie głupoty jak u góry. Ja miałam kolczyka w bri i dużo moich znajomych. A wiec po zrobieniui kolczyka musisz odpowiednio o niego dbać ale wszystkie te zalecenia otrzymasz w studiu piercingu w którym sobie przekłujesz brew. Polecam robic to tylko w takim profesjonalnym miejscu czyli studiu tatuażu i piercingu, napewno nie samemu w domu ani nie u kosmetyczki. Napisz skąd jesteś to może będę ci mogła polecić jakieś miejsce :) Tu mozesz przeczytać wszystko o właściewej pielęgnacji po przebiciu brwi: http://www.tattoo.biz.pl/index.php/podStrona/pokaz/26/14 Jeżeli chodzi o bliznę o przebiciu to wszystko zależy od człowieka, każdy ma inaczej. Ja nie mam żadnej blizny ale to zależy od tego czy skra ma skłonności do bliznowacenia. W każdym razie kolczyk to nic strasznego, ja miałam we brwi i byłam zadowolona, teaz mam tylko w pępku i nie wyobrażam sobie siebie bez niego :)

Gość bo to zycie
Jamilahh wielkie dzieki ja jestem z malego miasta wiec nie bedziesz wiedziala czy tam cos jest kurde ja sam nie wiem jest ale jakas speluna i amatorka kurde nie wiem co robic jestem zdecydowany ale zeby mi to zrobil jakis profesjonalista

Gość bo to zycie
Jamilahh jak kupie ten "Octenisept" to juz soli nie bede musial kupwowac i tej masci ?? juz teraz sie naprawde podjaralem jak ta strone przeczytalem

Gość Jamilahh
sól też jest dobra do przemywania, mi np najlepiej działał taki sposób - myłam mydłem antybakteryjnym protex a potem zmywałam to wodą przegotowaną na waciku albo właśnie solą fizjologiczną. Potem na to maść. Ja używałam akurat maści tribiotic - do kupienia bez recepty w aptece w pojedynczych saszetkach. No i taka pielegnacja regularnie , nawet jak masz czas to 3 albo 4 razy dziennie (przynajmniej rano i wieczorem) az do wygojenia. Nie można kąpać sie w basenie, chodzić na solarium itp. aż do wygojenia. Jeżeli chodzi o salon tatoo i piercing to moze pojedź najlepiej do najbliższego większego miasta i tam zrób wtedy napewno będzie wszystko ok. :) Ważny jest dobty salon w którym przestrzegają higieny , w którym jest sterylnie, wszystko jednarazowe, mają certyfikaty itd zeby niczym się nie zarazić. Wybierz dobry salon bo to jest gwarancja bezpieczeństwa :) Pozdrawiam :)

Gość Jamilahh
acha, no i czas gojenia to przeciętnie 4 - 12 tygodni :)