Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vipera FOR YOU

DERMACOL -dobrze kryjacy FLUID!!!!!!

Polecane posty

Gość Xerokopia
Ja mam kolor 210 i jest super!

Gość ALIBKA
Podkład ten stosuje się do specjalnych zadań tj. sesja fotograficzna, filmy etc. Na co dzień nie nadaje się, ponieważ jest za ciężki, zjeżdża z twarzy, przez co brudzi ubrania, twarz się świeci.Jeśli nie umiejętnie go nałożymy da nam efekt maski. Uwazam, ze ewentualnie jako korektor moze się spełniać..

Gość kajax209
Witam, ja dermacol używam od wielu lat zreszta tak jak moaja mama. Podstawa to umieć go odpowiednio nałozyć bo inaczej stworzy sie maska ja go używam na codzień i nauczylam sie go stosować a co do brudzenia ubrań to chyba kazdy dobry fluid bedzie brudzil ubrania

Gość vcxvxvxxv
uhm 211 to istny pomarańcz 208 jest najjaśniejszy i on jest dla takiej bledszej, ale nie białej cery i faktycznie daje efekt maski może dobrze wygląda na idealnie gładkiej skórze na pewno nie na tej z suchymi skórkami, zaskórnikami lub rozszerzonymi porami osobiście odradzam już bardziej polecam max factor panstik

Gość mousepad
bardzo dobry! nacodzień można mieszać go z normalnym fluidem ;) na wyjście sam ;) jeśli dobrze go nałożymy efekt maski jest niemozliwy ;D

Gość Zadziorek
Kupiłam sobie ten podkład :) i jest super nie daje na cala twarz tylko na niedoskonałości (bo jednak wychodzi efekt maski bo probowalam ) :) . Bardzo dobrze Kryje wystarczy niewielka ilość ;) .

Gość Czarna.
Po przeczytaniu kilku Waszych wypowiedzi chcę dodać coś od siebie,szczególnie do osób,które z polecenia chcą sobie zakupić ten podkład,nie kierujcie się wypowiedziami tu innych osób,które Wam go odradzają,dopóki same nie sprawdzicie jaki jest nie będziecie wiedziały nic na jego temat :). Ja napiszę tak,mam koleżankę,która zakupuje go regularnie,pięknie kryje i jest jednym z lepszych i niedrogich podkładów w musie,patrząc na Nią stwierdziłam,że i ja zacznę go używać :),do dnia dzisiejszego jestem bardzo zadowolona,że go sprawdziłam,używam go już około 2 lat,jak dla mnie jest idealny,oczywiście musisz trafić dobrze w kolor i umieć go idealnie rozprowadzić,nie słuchajcie wypowiedzi typu 'nie nakładaj go na całą twarz,będziesz wyglądała jak tapeciara,itd.',wręcz przeciwnie,dziewczyny,które to piszą,albo nigdy go nawet nie stosowały,albo po prostu pisząc delikatnie nie potrafią się malować,studiowałam na kierunku gdzie miałam związek z kosmetykami,także możecie mi zaufać,to jeden z najbardziej idealnych i znakomitych produktów kosmetycznych 'na rynku',można zakupić go w niewielu punktach lub na wielu internetowych aukcjach,jest super,używają go sławne,znane osoby,jest stosowany przez fotografów,itd.,jest w stanie pokryć nawet tatuaż :),świetny po prostu zwłaszcza dla dziewczyn,które mają znaczne niedoskonałości twarzy,sama go używam,mam jasną karnację i zamawiam zawsze nr 221,jeśli to pomoże,napisane jest wszędzie,że ten akurat jest do ciemnej karnacji,niestety nie,właśnie jedyny jego minus to to,że numerki są jakby pomieszane,221 jest bardzo naturalny,dostosowuje się do skóry i jest na pewno do jasnej karnacji,nie tworzy żadnego efektu maski,trzeba tylko umiejętnie i dobrze go rozprowadzić,najlepiej wklepując i rozcierając palcami,nakładamy go tylko po kropeczce na każdą część twarzy czyli na całość ogólnie bardzo mało,kryje bardzo dobrze wystarczy malutka jego ilość :)!! Ja osobiście mam go już 5 miesięcy i jeszcze sporo go zostało,kosztuje ok.20 zł,takze to kolejny plus,że nie trzeba co miesiąc wydawać na podkład,bo ten wystarcza na na prawdę bardzo długo,zamów/kup,a się przekonasz i nie słuchajcie opinii dziewczyn,które nie mają pojęcia o tym chyba co piszą,kończąc swoją wypowiedź przyznam jeszcze szczerze,że używałam wielu podkładów w swoim życiu i ten jest jak dla mnie najlepszy i nigdy nie zamienię go na inny,mam nadzieję,że nigdy go nie wycofają :). Pozdrawiam!! :)

Gość dermacofanka
Dziewczyny! Mam odcień 213 i 221. Jeśli ktoś nie lubi być różowy to kolor 213 stanowczo odradzam. Natomiast 221 jest ... hmm...jakby to ująć ... leciutko opalony z domieszką czegoś ziemistego. W mojej ocenie jest on naturalny i raczej jasny. Nakładam go na bazę silikonową stemplując koniecznie zmoczoną gąbeczką !!! wychodzi bardzo cieniutka ale super kryjąca warstwa, nie ma mowy o masce :-). Wydaje mi się że nałożony w ten sposób praktycznie się nie świeci. Wygląda jakbym nic nie miała na twarzy. Nie czuć go także gdy się dotknie buzi. Próbowałam mieszać z kremem ale zmniejszyło to przyczepność a wiec i trwałość podkładu. Podkład utrzymał się u mnie rekordowo długo, nawet w biurze gdzie ciągle dotykam twarzy!!! Od 7 rano do 18 zszedł troszkę ale o dziwo równomiernie :-). Jak dla mnie lepszy od Revlona CS czy Double Wear!!!! Polecam bardzo ale tylko przy użyciu dość wilgotnej gąbeczki. Jestem naprawdę zaskoczona jakością produktu , ale będę szukać lepszego odcienia...221 jest super ale wolałabym cieplejszy ...bardziej żółty, miodowy ...marzy mi się kolor lekkiej złotej opalenizny. Polecam!

Gość jaktunielubic?
Też kupiłam kolor 221 - potwierdzam - raczej jasny ale nie trupio ;-) blady, naturalny. Na lato może być nieco za jasny dla mnie. Negatywne opinie mogą wynikać z indywidualnych upodobań czy oczekiwań, nieumiejętnej aplikacji, z tego, że każda z nas ma inną cerę, czasem warto zmienić krem który stosuje się pod makijaż, dlatego WARTO spróbować samemu, bo kosztuje takie grosze! Od opinii można zwariować - robi maskę, nie robi maski, świeci się, nie świeci się, spływa- nie spływa ... itd. U mnie sprawdza się PERFEKCYJNIE!!!! To moja pierwsza i na pewno nie ostatnia tubka :-). Używam od tygodnia. Przed nim używałam Perfect Stay Astora, Double Wear, Revlona CS, LP Max Factor, True Match L'oreala i muszę stwierdzić, że ten bije je wszystkie na głowę!!! (chociaż Tru Match miał lepszy kolor). Mała ilość (również mokrą gąbeczką :-) ) i zero maski, pod palcami niewyczuwalny, brudzi najmniej z nich wszystkich (jeśli w ogóle bo jakoś nie zauważyłam), najdłużej z tych się u mnie utrzymuje, najmniej się świecę ale tu muszę przyznać, utrwalam go sypkim pudrem ale w naprawde minimalnej ilości. Kompletnie nie czuję, że mam go na twarzy a wyglądam świetnie! Co prawda nie mam diod ;-) ani żadnych takich...jedynie gdzieś tam pęknięte naczynko i gdzieś tam jakieś przebarwienia posłoneczne :-( ... można powiedzieć, że jedynym problemem jest niejednolita cera. Nie wiem też jakby było w przypadku konieczności punktowego nałożenia drugiej lub delikatnie grubszej warstwy na jakąś niespodziankę. Nie zauważyłam, żeby zmieniał kolor w ciągu dnia czego nie znoszę, podobnie jak nie znoszę pudrowego wykończenia :-). Ten podkład to jakby druga skóra (ale cienka!!). Czy ma jakieś wady? Wg mnie ... no cieżko ... może trochę ta tubka taka jakaś ... nie wygląda zbyt fajnie ...archaicznie trochę i trzeba uważać żeby się nie zgniotła ale co tam ...Druga rzecz, która poniekąd może być wadą to taka, że nie wyobrażam sobie dołożenia go w razie potrzeby np. w toalecie w biurze czy w klubie...no bo trzeba by mieć gąbeczkę, metoda stemplowania trochę jednak trwa ... A po 9 godzinach wszystko wymaga odświeżenia ... no cudów nie ma :-). Nie chcę zapeszać, ale mam cichutką nadzieję, że to mój ideał a długoletnie i pełne rozczarowań poszukiwania dobiegły końca :-). I do tego ta radośnie niska cena!

Gość gość
Hej;) a czy ten DERMACOL pokryłby tatuaz? bo chce go zamaskowac na pewna uroczystość??

Gość gość
Jak chcesz cos ukrys typu tatuaż to tylko kamuflaż ci pomoże, np. Artdeco lub kryolan :)

Gość gosiuwa
Kupilam probki trzech nowych opalonych odcieni 221, 222 i 223. 221 - jasny, gdy nalozy sie kropke na rękę wydaje sie troche ...różowy, ale po nalozeniu cieniutkiej warstwy i po jakims czasie nie wydaje sie rózowy ale taki bardzo jasny opalony fajny kolor 222 - dosc ciemny i ... pomaranczowy 223 - dosc ciemny ale bez przesady, na lato przy srednio opalonej skórze - fantastyczny - nic a nic nie rózowy, nie pomaranczowy tylko sliczny kolor naturalnej lekko brazowej, sredniej opalenizny :-). Na pewno jasniejszy niz ColorSstay 330. Gdyby był ciut jaśniejszy to byłby to IDEAŁ!!!!!!!! Planuje kupic jakis jasny i zmieszac, moze cos z tego wyjdzie. Moje wrazenia? tylko cieniutka warstewka, naprawde cieniusienka wyglada super naturalnie a z iloscia bardzo łatwo przesadzic. Trzeba bardzo uwazac. Przykladam chusteczke higieniczna kiedy wydaje mi sie ze przesadziłam. Nalozony bez bazy silikonowej sprawia, ze pory wydaja sie wieksze. Do pol godziny fajnie stapia sie ze skórą, faktycznie buzia po jakims czasie sie troche swieci ale buzia wyglada zaskakujaco naturalnie. Co do krycia...hmm....nie wiem...moze i pokryje "wszystko" ale chyba bardzo gruba warstwa albo kilka ... cieniutka warstwa nie pokrywa mi przebarwienia od slonca tak jakbym chciala ... widac je i juz (tzn. ja je widze...inni dopiero jak sie przyjrzą). Ale piegi pokrywa. Kolezanka ma cere sklonna do wyprysków i gdy jest gorzej, wtedy musi nalozyc grubiej i wtedy widac, ze jest grubo, czerwien pryszcza moze i jest zamaskowana, ale pryszcz jest wystający a podklad to podkresla mam wrazenie i nie wyglada to dobrze. Dziewczyny, jesli myslicie ze dzieki podkladowi wasza tradzikowa cera bedzie wygladala idealnie to ...nic z tego...takie niedoskonalosci widac zawsze, a jesli nie widac to widac gruby tynk. Najwieksza zaleta jest jego trwalosc i super naturalny efekt przy umiejetnej aplikacji. Wady to swiecenie skóry i to ze gdy dotknie sie twarzy, brudzi ręce. Ubrania też. Mimo wszystko na razie to najlepszy podklad jaki mialam. Przestaje na razie szukac lepszego :-)

Gość Zadowolony gość
Hej dziewczyny!właśnie zakupiłam Dermacol,dałam za niego 23zł,wybrałam odcień 215,który jest taki,jak gdy nakładałam podkład+korektor+puder prasowany... i pierwsze co zrobiłam po powrocie do domu to od razu chciałam sprawdzić jego czary-mary :) mam cerę lekko trądzikową,zazwyczaj mam problem z przebarwieniami które utrzymują się przez długi czas,ale jak nałożyłam Dermacol...szał!idealnie kryje.Wycisnęłam dosłownie kropeleczkę i to wystarczyło.Myślę,że można go używać na całą twarz,ale BARDZO rozważnie i w minimalnej ilości,a będzie dobrze :)

Gość keyshia
Witam!! Czy ktoś wie gdzie go można kupić w Zabrzu?? Pozdrawiam!!

Gość gość
Witam serdecznie:) Ja również posiadam Dermacol:) Przyznaje, naprawde świetnie kryje, chociaż ja mam kolor 208 i niestety nie używam go aż tak często jakbym chciała gdyż jest dużo za jasny. Jak wiele dziewczyn ja również przy wyborze podkładu po prostu sięgam po najjaśniejszy, jednak ten to istna masakra jak dla mnie, twarz biała jak ściana, w moim przypadku nie nadaje się żeby wyjść tak z domu!!!! Kilka razy próbowałam przyciemniać, mieszać z innym itd ale jednak myślę o zakupieniu po prostu ciemniejszego odcieniu. Może ktoś się orientuje gdzie można zakupić Dermacol w Poznaniu?? Pozdrawiam:)

Gość gość
Dermacol to bardzo ciężki podkład o fatalnym składzie, nie stosujcie go na co dzień bo to męczarnia dla skóry. Może teraz nie widzicie skutków ubocznych ale z czasem mogą się pojawić. Stosowanie jako korektor jest ok.

Gość gość
ja używam od 28 lat :) rewelacja

Gość gość
gdzie moge kupic w Pile ?

Gość Dermacol w Pile
Ja dostałam Dermacol w Pile na małym ryneczku na ul.Ludowej, tam są dwie drogerie Turkus i jeszcze jedna. Ja kupiłam w tej drugiej od ręki, a w Turkusie najczęściej trzeba zamawiać, ale może szczęście dopisze i dostaniesz od razu :) dałam za niego 23 zł, kupiłam go przed wakacjami a nie zużyłam nawet jeszcze połowy. Najczęściej rozrabiam go z kremem Nivea wtedy buzia nie wygląda sztucznie jak maska :)

Gość gość
a gdzie go kupię w Rzeszowie?

Gość basienka0212
Tak czytam opinie i sama nie wíem, moze mi doradzicie. Mam sucha skore , nie mam problemow z wypryskami czy przebarwieniami, wiekszosc podkladow kryjacych nie nadaje mi sie gdyz po paru godzinach robia sie suche na twarzy i wpijaja w skore tworzac maske. Chodzi mi o uzyskanie naturalnego efektu na codzien ale zeby odcien skory byl ujednolicony. Moze ktoras ma podobna skore jak ja i uzywa tego fluidu i da jakas opinie ?a moze jakis mi polecicie inny

Gość gość
Czytajac wszystkie opinie o tym podkladzie, szczeka mi opada... "Na cala twarz sie nie nadaje bo latwo o efekt maski" Co za brednie kazdy solidny podklad potrafi zrobic takowa maske, ale gdy odpowiednio potrafimy go nalozyc efekt moze byc oszalamiajacy. Praktyka czyni mistrza.

Gość gość
Ja bardzo długo używam dermacolu i jestem mega zadowolona kupiłam go w sklepie ale niestety zamknęli

Gość gość
Gdzie kupić w Pile ?