Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arbuzka2

opryszczka w ciąży!!!Pomóżcie.

Polecane posty

Gość arbuzka2

Witam . Dzisiaj wyskoczyła mi na wardze opryszczka. Jestem w 10-tym tyg. ciązy. Bardzo się martwie czy to nie zaszkodzi dziecku no i co mam robić, czy to się jakoś leczy

Gość oprycha
Nie zaszkodzi dziecku, nie martw się. Niebezpieczna jest dopiero pod koniec ciązy, bo może się przenieśc na wargi sromowe i wtedy konieczne jest cesarskie cięcie. A teraz posmaruj sobie ją Zoviraxem albo Hascovirem. :)

Gość zaniepokojona222
masc cynkwa bardzo dobra -zasusza a aptece tylko 2 zl kosztuje ,sachol- taki plyn przeciwko opryszczce 3 zl kosztuje tez dobry i jakas masc viru merz-to zel zamraza orpyszcze tez bardzo dobre ,albo takie masci jak viatrizolin,zowirax ,hascowir

Mi w 7 miesiącu wyskoczyły 4 na raz:o Jedna pod nosem i trzy na wardze!! Byłam jednym wielkim strupem:o Wszystko skończyło się dobrze.

Gość arbuzka2
Dzięki- a czy te leki mozna też stosowac w pierwszych 3 mieś ciąży?

Gość oprycha
Tak, bo one działaja miejscowo, nie przenikają do krwi.

Gość zaniepokojona222
ditea tez jest wazna pdoczas opryszczki -bo jednym z powodow jej wystepwoania jest niedbalstwo!!! pewnie jesz za malo ,albo zle sie odzywiasz opryszczke pobudza:czekolada ,orzechy ...w gojeniu opryszczki pomoze duzo owoocow czyli witaminy C ,pij duzo mleka ,jogurty:) i bardzo do brea jest na opryszczke np fasolka po bretonsku:),jesli chodzi o opryszczki jestem znawca tego chorupska i wiem jak sobie ztym radzic

ponoć wszystko w kremie na opryszczkę nie pomaga - nie przenika wogóle przez skórę (ja tak mam) na mnie działa tylko heviran (stosować w ciąży jeśli lekarz stwierci, że więcej przynosi matce korzyści niż szkodzi dziecku) ja mam z braku vit przedewszystkim z grupy B jak dla mnie - jeśli się nie rozprzestrzenia - nic nie rób

Gość arbuzka2
hmm....właśnie zastanawiam sie czy ją w końcu posmarowac żeby nie pytając się lekarza niczym nie zaszkodzic. To cholerstwo straszne. Też ja miewałam wcześniej ale już dłuugo jej nie miałam....aż tu nagle bach. To by sie zgadzało z ta dieta. Wczoraj podjadłam orzechów. Maść cynkowa nie ma w sobie antybiotyku chociaz jeżeli to miejscowe i nie przechodzi do krwi to może nie ma znaczenia czym ją posmaruje.

Gość hgf
powiem ci tak nie znam sie na tym ale NIE STOSUJ żadnych maści

Gość hgf
lepiej nie ryzykować, z propozycjami jedzenia odpowienich prduktów (fasolka ;-)) to nie wiem mozesz próbowac ale nei probuj leków ani masci bez konsultacji z lekarzem zauwaz ze an ulotkach masz napisane nie stosować w ciaży!! nie bez powodu tak napisali

Gość hgf
zniknie tak jak sie pojawila

Gość zaniepokojona222
ja mam w rodzinie ginekologa to wiem i pytalam sie o te masci przeciw opryszcze czy mozna sosotwac i mozna!!! jedz to co ci napisalam i unikaj tamtych rzeczy :) zazywasz jakies witaminy w ciazy -jesli nie polecal Preneatla classic -wszystkie witaminy niezbedne dla matek w ciazy i karmiacych tam jest wit.B -ktora leczy opryszczke -100tabletek starcza na 3 miesiace kosztuje ok 33zl:)

Gość bezprzesady
Dieta niewiele ma tu wspólnego. Opryszczka jest wirusowa. Wirus nosisz w sobie cały czas a uaktywnia się w czasie osłabienia, przeziębienia i stresu.

a co fasolka po bretonsku ma z opryszczka wspolnego? wlasnie bede gotowac:) ale narazie opryszczki nie mam na poczatku ciazy mialam ciagle