Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to smutne lecz prawdziwe...

Cała prawda o ŚLĄZAKACH!!!

Polecane posty

- wykształcenie podstawowe ( w znakomitej większości ) - krasnal w ogrodzie tudzież grzyb lub inne figury ( byle było duzo i bogato, czytaj kiczowo ) - atutem młodocianeo ślązaka jest samochód ze spojlerem i masa tych wszystkich okropnych dodatków, konieczny jest kolor ostry, najchętniej zółty ( swego czasu marzeniem każdego ślązaka był Opel Calibra, uważany za znak rozpoznawczy tej społeczności, koniecznie na niemieckich rejestracjach!!! ) - obnoszenie się ze sprzątaniem podwórka w soboty. Inny dzień nie wchodzi w rachubę. - mowa o autonomii Śląska, choć naprawdę niewielu rozumie co oznaczają te słowa - brak honoru. Raz Polacy, innym razem Niemcy, jak im wygodnie i gdzie więcej korzyści.

ja pierdziele, Ty chyba zadnego Slazaka nie znasz bo nie masz o nich zielonego pojecia, tylko generalizujesz to co widzisz w TV

Gość Nie tylko na Śląsku tak jest
!!!!!!!!!!!!

Gość się Bercika
naoglądałeś?? to nie ślązak to idiota

oj niestety znam i to wielu :(

Gość o nie........
ja sie z tym nie zgadzam!!!!!!!!!!!!!!!!! to brednie i chamstwo tak mówić o ślązakach!!!! nigdy nie zaliczałam sie do niemców...dajcie spokój, co sie tak przypierdalacie do śląska!!!!

Gość o nie........
a ja mieszka sie na osiedlu to gdzie mi niby stoi ten grzyb czy krasnal? na balkonie????????????????

Gość Za chwilę polecimy
po innych regionach :P

Gość Za chwilę polecimy
Krasnal w pelargoniach na balkonie :D

Gość ugh
to smutne lecz prawdziwe--> taaa znasz....z gorolowic

Gość o nie........
ja tam zadnego krasnala nie mam na balkonie.... hmm.... samochód ze spojlerem w oczojebnych kolorach..ekhm.... ja takich wieśniaków nie znam...mnie sie to bardziej kojarzy z siedlcami pod Warszawą....

Gość tiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ślązak najczęściej mieszka w domu IDIOTO i ma ogród. Pieniądze pochodzą oczywiście z Niemiec, ktoś z rodziny pracuje tam u Niemca

To bzdura ! myslisz stereotypami, to juz DAWNOOOO przeszlosc. Slask sie rozwija, ma wiele uczelni, wyksztalcona mlodziez, mnostwo przedsiebiorstw a nie tylko kopalnie i prosci ludzie o jakich piszesz ....spojrz na Bialystok kogo ma np.KONONOWICZA :d Tez znam wielu ludzi ze slaska i wiem, ze tak nie jest !!!!!!

Gość o nie........
ja nie wiem...cholera , przynajmiej raz na dwa tygodnie jakis temat o ślązakach i w dodatku same brednie

To moze jeszcze uscislij o ktory Slask ci chodzi, bo na Gornym to ludzie raczej w blokach mieszkaja.

Gość o nie........
o tak...na górnym w blokach...dupne aglomeracje!!!!!!!!!

Gość o nie........
albo inaczej...gdzie masz znajomych na tym śląsku??? miasto konkretnie chce wiedzieć? gdzie tacy ludzie mieszkają jakich znasz...hę hę?

Gość się Bercika
leczysz kompleksy???? daj na luz ślązacy są najlepsi dlatego kłują Cię w oczy też chcesz taki być już n ie ściemniaj tylko udawaj że też jesteś ślązakiem twoje ego zaraz podskoczy

dajcie spokoj. Kolejny prowokator ktoremu sie nudzi... nie ma sensu tu sie uzewnetrzniac co ciekawe nikt nie pisze takich bzdur pod czarnym :D :D

Gość o nie........
o tak Agusiak co racja to racja...brawissimo

a w ogole w jakim celu ten temat zostal zalozony? Przeciez zdaniem typu = \"atutem młodocianeo ślązaka jest samochód ze spojlerem i masa tych wszystkich okropnych dodatków, konieczny jest kolor ostry, najchętniej zółty\" mozna opisac osoby z roznych regionow Polski :D

Moplikiem se jada na szychta Moplikiem se wracam z roboty No gowie mam gogle careras .......... Fajna jest ta Wasza Śląska gwara , słownik często jest potrzebny :) Przed świętami Bożego Narodzenia, gdy zobaczyłem rynek miasteczka Wilamowice to powiem Wam, że pięknie wyglądał , rynek glówny Kęty to coś fantastycznego , rozśmnieszyły mnie te lampki choinkowe w ogródkach , wszystko w lampkach , chyba to są wyscigi , kto więcej oświetli choinek i krasnali w ogródkach , wszelkie wejścia i bramy , kto więcej oświetli to znaczy, że PAN :)

Gość kongresowiak
Nie wiem, co masz do Ślązaków i czemu wybrałeś sobie jako reprezentację grupę, którą opisujesz. Wkurzających kolesi tego typu znajdziesz w dowolnym regionie Polski, mogą się tylko nieznacznie różnić co do typu wozu lub ubioru. Lepiej przyjrzyj się zwyczajnym ludziom w sklepie, na przystanku czy w tramwaju. Na Śląsku ustępuje się starszym miejsca siedzącego! Nawet po wielu piwach czy gorzale sprzeczki bardzo rzadko kończą się prawdziwą bijatyką. I to jest, moim zdaniem, miarą klasy Ślązaków! Co do zamiatania podwórek, to trafiłeś w sedno - na Śląsku ludzie sprzątają systematycznie, a np. w Kongresówce - tylko okazjonalnie. Co do patriotyzmu, to nie trafiłeś, bo nie rozumiesz, że Ślązacy są u siebie, a z uwagi na niesamowitą wartość swojego kraju znajdują się coraz to pod innym panowaniem. Warto o tym poczytać. Uważam, że spojrzałbyś na tę sprawę o wiele szerzej, gdyby trafił Ci się choć jeden kumpel ze Śląska, czego Ci serdecznie życzę, bo z nikim nie ma tak świetnej zabawy, jak ze Ślązakami.

heh ciastko z kremem 🖐️ kolejny raz Cie widze na nudnym podobnym topiku :D :D

Czystej krwi gorolka powiem,że Ślązacy są światni.Bardzo w porządku ludzie.Co do sprzątania posesji i czystości miasteczek większość powinna brać z nich przykład. Pozdrowienia dla Pszczyny❤️i absolwentów "rolniczoka"

amita Wiesz co mnie śmieszy w Pszczynie ? Ten sracz dla ogółu postawiony na środku rynku , bardzo pięknie się komponuje na tle ratusza połączonego z kościołem ..... fantazja Dworzec kolejowy w Pszczynie , co to jest , czy to z epoki średniowiecza pochodzi ? Najbardziej to mnie rozbawiła PANI KUSTOSZ w zamku w Pszczynie , kiedy powiedziała, że ten jej zamek to mogę tylko do godz. 16 zwiedzać , byłem o godz . 15 , kupiłem bilety ale już mnie zapowiedziano, że sali rycerskiej nie zobaczę , to dla kogo ona tam jest , czy dla siebie ? Nawet nie potrafią pieniędzy zarabiać . Żenada . Omijajcie Pszczynę , śmiech na sali .

Wcale nie na środku,nie przesadzaj.W parku byś się chciał odlać jakby co?Dworzec jak dworzec,za to park piękny i rynek też.Mnie się Pszczyna bardzo podoba i chciałabym tam wrócić. A pani kustosz nie znam.