Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy mam prawo

Czy mam prawo zwrócić uwagę sąsiadom którzy palą papierosy na klatce schodowej??

Polecane posty

Gość Czy mam prawo

Pytanie jak wyżej. Cały ten smród wlatuje mi do mieszkania :((((

Prawo masz. Ale masz też pewność, że stosunki z sąsiadami masz \"przechlapane\". Chociaż z drugiej strony: mała strata. Bo jakie stosunki można utrzymywać z takim chamowem?

Gość Czy mam prawo
W domciu chce się mieć pachnąco a sąsiadom to się kurzy ..... Za zimno żeby wyjść na balkon. A ja musze marznąć żeby ten smród wywietrzyć z mieszkania.

Gość fgvhbhnghn
masz prawo zwrócić im uwagę. Jeśli oni chcą palić to niech ruszą tyłki na dwór albo palą u siebie w domu.

Gość Czy mam prawo
Jeszcze jedno pytanko co takim powiedzieć. No i jak to zrobić delikatnie??

Gość hilux
jak Tobie w mieszkaniu smierdzi to oczywiście, ze masz prawo. jeżeli oni w swoim mieszkaniu nie chca smrodzić, to niech zapieprzają na dwór :o

Gość ciekawa troszke
jestes może z Żor?

Gość momimiiiiiket
a co to za palenie na klatkach???!!!! dlazcego we włąsnym domu nie pala. bo co,,bo smierdzi?!! a na klatce to mozna smrodzic lokatorom? Opieprz ich i to porzadnie,niech sie gniewaja, wal to!

Gość hghdh
kiedyś było mi to potrzebne i szukałam w przepisach co tym mówią i to czy wolno palić na klatce czy nie określa wspólnota mieszkaniowa i jej regulamin. Może się to zmieniło, może nie

Gość Czy mam prawo
hghdh dzięki. Sprawdze jak to jest w tych przepisach. A Ty zwróciłaś uwagę??

Gość uszczelka
ja bym uszczelniła drzwi wejściowe i ew, rury przy suficie i podłodze. podziała, spróbuj. sama miałam taki problem.

Gość hilux
ja bym grzecznie poprosiła o zmianę miejsca "palarni" bo mi w mieszkaniu śmierdzi, a jakby sie rzucali to wtedy bym nieco innym tonem już zaczęła. zresztą możliwe, ze oni tego na klatce nie powinni robic - spółdzielnia moze mieć w regulaminie zakaz palenia na klatkach - to wtedy można życie zatruć pisząc ciągłe skargi do spółdzielnie ;) (ale to juz chyba ostateczność)

Gość fgvhbhnghn
oni robią z ciebie biernego palacza, a może jeszcze z twoich domowników powinnaś stanowczo zareagować

Zrob to z humorem. Ja bym sie za takie cos nie obrazila.:) i nie mowcie ze w domu nie palimy. Ja pale ale zawsze jak przychodzi do mnie przyjaciolka z bloku to siedzimy na schodach pozarowych, robimy kawusie i palimy jednego za drugim :(

Gość Czy mam prawo
Nie jestem z Żor

Gość masz masz
jak najbardziej masz prawo zwrócić im uwagę. klatka schodowa jest przecież miejscem publicznym. sama nie palę, a gdy przychodzą do mnie znajomi palacze-palą w kuchni lub na balkonie jak jest ciepło. acha - na mojej klatce schodowej wisi na tablicy ogłoszeń wielka kartka, na której jest napisane coś w stylu, żeby nie palić na klatce schodowej sąsiadom możesz delikatnie powiedzieć, żeby palili w innym miejsu, bo niestety dym ci przeszkadza, jesteś uczulona itd.

Gość hghdh
nie szukałam tego dla siebie, tylko dla kuzyna który miał kłopoty z sąsiadami z dołu, oni pisali na niego skargi że woda za głosno u niego się leje z wc i za głośno przemielacz (czy jak to się nazywa) chodzi, a on że palą na klatce

To czy wolno czy nie to narazie określa regulamin spółdzielni lub wspólnoty,ale podobno nasza ukochana partia ma to zmienić.

Myślę, ze masz prawo zwrócic uwagę sąsiadom, ale też oni mają prawo palić w miejscu publicznym, bo póki co ustawa o takim zakazie nie została przegłosowana przez sejm, ani zatwierdzona przez senat. \"Wszystko leży w dobrej woli\". Aczkolwiek rozumiem potrzebę palacza - mieszkam z teściową astmatyczką, i jak MOI RODZICE mnie odwiedzają to muszą palic na klatce. W sumie to czuję się trochę winna, że nie moga czuc się swobodnie...

Gość Czy mam prawo
Dzięki za odpowiedzi. Chyba zadzwonie do spółdzielni i się spytam jak to jest u nich w regulaminie. A jak jest zakaz to poproszę aby zawiesili na klatce odpowiednią karteczkę

Gość Czy mam prawo
Dlaczego uwielbisz takie telefony?? Pracujesz w spółdzielni??

Gość Czy mam prawo
Do amita A jak rozwiązujesz ten problem??

ja bym zwróciła uwage, nienawidze smrodu papierosów i napewno bym zwróciła uwagę, jednak krytarz jest wspólny i nie maja prawa tam smrodzić :p

Gość damita jo
Nie!

Gość nudzisz sie
do domu właź a nie szukaj problemów!klatka schodowa nie należy do ciebie