Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość l4

kto pobiera l4 ?? w jakich wysokosciach ??

Polecane posty

Gość l4
ale dziwne, bo jak poroniłam i pracowałam wtedy u matki to nikt sie niczego nie dopatrywal i zadnej kontroli nie było .

Gość pracuje w zusie
czyli to ze poroniłas ci przeszkadza czy raczej to ze nie było konytoli

Gość l4
pracuje w zusie====== ty jest 100% idiota!!!!!!!!!!!

Gość pieniądz
A świadomie to już ciężarnej nie można zatrudnić.???I do tych mądrych co to piszą o podpisywaniu listy i zeznaniu pracowników(a kto powiedział ,że tata ma 20 pracowników)może tylko jednego.To zus kradnie a nie ludzie.Popłac kilka miesięcy zus i idz na zwolnienie.

Dziewczyna zadała pytanie, jak ZUS sprawdzi, że to była fikcyjna umowa, to grzecznie odpowiedziałam. Wiem o tych metodach sprawdzania, bo pracuję w sądzie i byłam na sprawach, gdzie ludzie odwoływali się od decyzji ZUS uznającej umowę za fikcyjną. Stąd wiem, jak się to sprawdza. Wydawało mi się logiczne, że skoro szef zatrudnia tylko tego jednego pracownika, który jest w ciąży, to nie będą przesłuchiwani inni pracownicy, których po prostu nie ma, tyko ta ciężarna i szef.

Pieniądz - jesteś nieuprzejma. Ja nie mówię, że dziewczyna chce zrobić cos nie tak, czy że jest nieuczciwa. Po prostu odpowiedziałam na pytanie, bo akurat coś na ten temat wiem.

l4 - to, że ZUS robi kontrole, nie oznacza, że zrobi ją każdemu. Raz zrobią, raz nie. Jak będziesz normalnie pracowac, to w razie jakichś problemów z zus-em i ewentualnej konieczności odwoływania się do sądu będziesz mogła udowodnić (zeznaniami świadków), że rzeczywiście wykonywałaś tę pracę.