Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wicccc

Czy 400zl alimentow na dziecko jest ok?

Polecane posty

Gość wicccc
Byla zona chce mnie zniszczyc i mimo,zezarabiam 1300 chce zebym placil jej na dziecko12 letnie 800zl:O Dodam,ze wina byla za porozumieniem czyli bez orzekania o wine...

myślę, że 800 zł na utrzymanie dziecka jest ok ojciec ma łożyć na dziecko tyle samo, co matka, czyli dzielą się kosztami utrzymania dziecka na pół myślę, że alimenty na jedno dziecko w wysokości 400 zł to jest wystarczająca kwota

Gość a jeszcze przeciezz
nie ma czegos takiego. to zalezy od statusu majatkowego matki i ojca.

Gość chybaaaaaaaaaa
rozwod za porozumieniem

Gość Dorris
Moj zarabia 1300 i mam na jedno dziecko 200 a na drugie 250.Więcej mi nie przyznali bo nie było z czego.

Gość wicccc
U mnie jest tak,ze zalozylem nowa rodzine,zona ma biuro rachunkowe,niezle zarabia (mamy rozdzielnosc) Natomiast byla zona nie moze tego zniezc,ze mamy ta rozdzielnosc ,bo sama powiedziala,ze ma chec na takie auto jakim jezdzi obecna zona...Tylko,ze ona sie go dorobila sama,nie chce mojej obecnej zony skrzywdzic:O Pracowalismy kilka lat w Anglii ciezko,zeby sie dorobic a nie dzielic z byla zona...

Gość tak wszytskie
jesli zalezy od statusu matki i ojca to nie dziwmy sie, ze panie ch.ętnie i szybko;) zachodzą z bogatymi panami Jest z czego doic, licza na spadki chyba ze im sie to wypomni wtedy dopiero z łaski mowia, sama utrzymam A tak to nawet do roboty nie chcialy isc, chcialy siedziec w domu z dzieckiem a on mial na nich robic... nie lubie takich bab 400 to duzo chyba ze obiady dziecko je za 200 zł

Dorris Moj zarabia 1300 i mam na jedno dziecko 200 a na drugie 250.Więcej mi nie przyznali bo nie było z czego. Jak nie ma z czego? Moga do 50% zarobkow, wiec jest z czego

jak chce więcej to zrubcie listę na co tyle tych pieniędzy idzie albo niech zbiera rachunki (oprócz jedzenia) na ciuszki, książki rozrywkę i inne jak nie da się dogadać to trzeba to wszystko zpisać

Gość wicccc
Byla zona odeszla sobie do lekarza bardzo bogatego goscia,zostawila mnie bez srodkow do zycia,wyrzucila z mieszkania...Zgodzilem sie na orzekanie bez winy..teraz lekarz ja pogonil ,pieniadze sie urwaly i do mnie po pieniadze,ehhh,mam przerabane:O

Gość tak wszytskie
na ciuszki, książki rozrywkę i inne jak nie da się dogadać to trzeba to wszystko zpisać -- znam babe co dziecko było antytalenciem z trabki, ale ze chciala dopiec ojcu to kazał mu placic za muzyczna szkole choc ona wcale tam nie chodzil.. na rozrywki powinni placic razem:)

do 50%, ale jest jakaś ustalona kwota, która musi zostać człowiekowi na utrzymanie nie pamiętam tej kwoty, jest niska, ok. 600-650 zł

Gość wicccc
Teraz na dniach dostane znowu wezwanie do sadu ,bo rowno co rok zasadza mnie o wiecej (mozna raz w roku tylko) Czy nic nie moze ona zaszkodzic mojej zonie?? Najbardziej mi jej zal...:(

Gość barannnaaa
Chlopie jak dostaniesz pozew do sadu -odrazu wystepuj o obnizenie alimentow!!! Trzeba takie babsko nauczyc rozumu!!! Moja chiala caly czas wiecej,bo otworzylem firme i mialem ok.3 tys.mieiecznie.Ona chciala ok.1500zl.Sad wybil jej to z glowy,kazal samej szukac pracy.Odwalila sie.Dalej nie pracuje bo sie nie chce.Obiadki w restauracjach narzeka,ze ja nie stac jesc...

Gość Dziwne jest ...
twoje podejście do sprawy, ty płacisz alimenty na dziecko a nie na zonę. Brak w tobie uczuc rodzicielskich , do cholery jestes ojcem. Cały czas pieprzysz od rzeczy o byłej żonie, a o dziecku nic nie mówisz. Czy ty w ogole widujesz się ze swoim dzieckiem?

I na co te 400 ma być, na waciki? Jak się chce być wolnym to trzeba mieć kasę.

Gość wiccc
Ty jestes dziwna,bo nie umiesz czytac a wchodzisz na moj watek:P Nie pisze,ze mam zle kontakty z dzieckiem,bo sa one wspaniale.Czyzbys byla baba ktora tez chce wyludzic kase od faceta???

Gość wiccc
Lester spierdalaj

Gość dokładnie tak
dzieweczka OK, ale nie sztuka też facetowi zabrać kasę żeby on nie miał za co żyć :O a 400 zł to wg mnie ok - tak jak ktoś napisał koszty powinni ponosić po połowie rodzice więc 400 + 400 = 800 - na 1 dziecko chyba wystarczy....

Gość Widze że ty
tylko przyjmujesz do wiadomosci to co tobie odpowiada. To bardzo dobrze, że masz dobre kontakty ze swoim dzieckiem, tym bardziej nie rozumiem twojego podejscia do sprawy alimenty płacisz na dziecko a nie na bylą zonę, a jak wiesz dziecko kosztuje i z wiekime dziecka te koszty rosną czy chcesz czy nie ... PS Akurat trafiłes kula w płot - przykro mi , bo jestem mężatką od kilkunastu lat, nasza rodzina jest szczęśliwa czego i tobie życze, pozdrawiam :-D

Gość wicccc
Trafilem na skonczona idiotke!:P

Gość wicccc
Naucz sie Babo czytac ze zrozumieniem ,w tytule jest ze na dziecko!!! Dlatego nie chce placic wiecej,zeby nie placic na zone:P

Gość uf udało sie 62 niebo
400 zł jest okej ja dostaje 200

Gość 400 zl to jest 13 dziennie
I według ciebie to ma starczyć na jedzenie, ubranie, część mediów (prąd, gaz, światło) produkty do prania i mycia, ubrania, zabawki, książki, wyposażenie do przedszkola czy szkoły? To może ty weź dziecko do siebie i sprawdź ile cię miesięcznie to będzie kosztować... Żenada tacy tatuśkowie, co stać ich tylko na wyprodukowanie dziecka a reszta ich nie obchodzi. Trzeba było w gumkę zainwestować, to zaoszczędziłbyś te 4 stówy miesięcznie

Gość jestescie chorzy...z
zawsze mozecie sami dziecko wychowac, zobaczycie ile trzeba sie nameczyc i ile wydac:O

Gość Ale z ciebie tatuś ...
żal mi dziecka, że trafił mu się taki ojciec

Gość Jak jestes taki mądry
to zyj za 400 zł miesięcznie matole jeden, do szkoly miales pod gorkę jak widać