Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada26

golden retriever

Polecane posty

Gość ada26

Mam małego goldenka w domu. Ma 3 miesiące a ze mną jest od miesiąca. Na początku myślalam, że z goldenami nie ma problemu bo jest to najspokojnejsza rasa i wogóle będzie chciał się tylko przytulać. A okazał się, że to diabeł wcielony. Gryzie , szczeka, sika gdzie popadnie itp. ale mimo tego bardzo go kocham!! Czy on z trgo wyrośnie?? proszę o wsparcie kogoś kto ma psa tej rasy

Mój golden ma 3,5 roku i to też diabeł wcielony:D BArdzo dominujący, czasami cwany, czasami głuchy(zwlaszcza jak nie chce wrócic do domu), rozkapryszony w jedzeniu. I jeszcze raz powtarzam,ze reklama i stereotypy robia wiecej złego niz dobrego tej rasie, bo prawie wszyscy ludzie myslą,ze goldki to takie misiaczki do przytulania. A z goldenami też trzzeba krotko i konsekwentnie! Fakt, to psy miłe, inteligentne i kochane ale udziabac też potrafią kiedy zajdzie taka potrzeba. A Twój to samiec? Wiec uważaj jak skończy 10 miesięcy - będzie walka z domownikami(ze stadem) o podporzadkowanie sobie innych czlonków stada. U mnie dorastanie psa przebiegało boleśnie. Ale jest juz ok. Wymaga przestrzeni do wybiegania się. PAmietaj,ze to rasa\"pracująca\" i gdy się nudzi za częto to po prostu swiruje. Trzeba go uczyc, dawać zadania do wykonania, bo to pies - towarzysz, stróz(jesli wychowany w domu z ogródkiem), przyjaciel i kolega. A z jakiej linni jest Twój pies?

Gość ada26
chyba nie jestem tak bardzo w temci i nie wiem co znaczy linia.........wyjaśnij mi proszę.

moja ciotka ma tego psa i.... diabeł wcielony tak samo. nie jestem w stanie tam wejsc jak go nie zamkną... raz jak skoczył na mnie i walnełam głową o ziemie to przytomnosc straciłam. skacze jak wariat, gryzie co popadnie a ma juz ponad 2 lata