Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniAnia

Jak zalegalizować działalnosć nie otwierając salonu??

Polecane posty

Gość AniAnia

hej dziewczynki jestem świeżo po kursie i muszę zalegalizowac działalnośc, chciała bym zeby to jak najtaniej wyszło bo bede pracowała w domu i tylko 3-5 godzin dziennie bo mam syneczka który ma dopiero 5.i pół miesiąca i nie pozwoli mi dłużej...byłam w zusie i urzedzie pracy a oni wszyscy proponuja mi otwarcie salonu, a ja chce tylko w domu. prosze pomóżcie mi.

kobieto licz się z kosztami :S jeśli jesteś włąściecielką mieszkania, możesz firme zarejestrować na swój adres, ale miesięcznie MUSISZ mieć ok 800 pln na opłaty, a to początek google twoim przyjacielem...:classic_cool:

Gość AniAnia
no właśnie nie. da to sie zrobic nie zakładając działalnosci gospodarczej, tylko jakos tak ze płaci sie 250 miesiecznie, ale roczny dochod nie moze przekroczyc 20 tys.

Gość AniAnia
hej. nikt mi nie pomoze??

Cze! To 250zł miesięczie troszkę poszło do góry lub dla startujących tyle wynosi. Chodzi o to, że firmę rejestrujesz na adres zamieszkania. W zeszłym roku weszła zniżka ZUS-u dla nowo otwartych działalności w wysokości 250zł. 800 zl ZUS-u płacą firmy, których działalność gospodarcza funkcjonuje od dłuższego czasu. Pozdrawiam :) Jeżeli masz jakieś pytania - to pisz.