Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anouk

TERAZ MY!!!

Polecane posty

DZiewczynki, ja nawet spokojna - wrócił ksieciunio, zjedliśmy obiad - spokojna rozmowa. Raz - ze młody z nami, a ja raczej nie chcę by wiedział co sie dzieje, dwa - co kłótnia zmieni???? Nic, teraz trzeba strategicznie podejsć do tematu - moze moja ciotka jako adwokat - argument - ze ona z racji bycia rodziną a nie za kasę??? A nie moja wina ze w rodzinie exi nie ma prawników. A potem się zobaczy. A może jest tak jak pisałam Garnierce - ze ten wyrok sądu odwleka moja przeprowadzkę, i ze w reczywistości czuję ulgę? Bo jeszcze mam czas na to by pobyć sama ze sobą?

ja też uważam, że najlepiej jest ex nie traktować w ogóle i zostawić ją samą sobie z jej zabawkami..

Yennyfer: ja nie jestem niestety w temacie, chętnie bym poradziła albo podyskutowała, jeśli zechcesz mnie wtajemniczyć mailikiem..chyba, że masz dosyc porad na razie, bo dziewczyny na pewno świetnie Ci pomagają pozdrawiam i jestem z Tobą

Yennka ;) - to smacznego ;) I dobrze, ze nie pokłóciłas sie z ksieciuniem, bo to i tak niczego by nie zmieniło :O teraz czas zacząć działać :D:D:D:D:D:D a i nie koniecznie twój musi miec na sali rozpraw pełnomocnika, zawsze zanim udzieli odpowiedzi moze porosić o powtórzenie pytania i się poprosić o czas na danie odpowiedzi i moze tez pogrywac w te same klocki co exia, ze on biedny i nawet na adwokata go niestać ;) - oj to jest mile w sadzie widziane, zwłaszcza, ze exia sama siebie reprezentuje, ale twojemu prawnik jest do pomcy aby sie chłop przygotował do linii obrony, bo jak widzę, to exia go udupi :O Z sądem nie ma jaj, po trupach do celu i alleluja :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Pow3ażnie niech twój ksieciunio pójdzie do jakiego dobrego \"papugi\" powie całą prawde i niech sie zastosuje do jego rad , a będzie dobrze;) Emmo, ja tam ciebei podziwiam za zapał dzielenia sie info o rozwodach :O, mnie tam na samą mysl o tym robi się słabo :O Ludzie na sali sądowej potrafią z drugiej osoby w takich sytuacjach zawsze zrobić ostatniego debila i łajdaka byleby siebie wybielić i wypaść dla sądu jak najlepiej, jedyna rada to udawać, ze jest sie nie zbyt rozgarniętym i wtedy sądy takiego potęcjanego gościa traktują z przymrużeniem oka i przyszeł exi zbytnio nie wierzą :O Ale jak facet pokaże że jest bystry to go jeszcze sąd potrafi pogrążyć :O Nie ma to jak sprawiedliwosć w polskim wydaniu na sali rozpraw :(

ja wiem, czy od razu \"zapał\"? poprostu chciałam doradzić, podobnie jak Ty, celi, bo mam w tej sprawie jakieś doświadczenie, a po to między innymi się tu spotykamy, zeby się tymi doświadczeniami wymieniać - nigdy nie wiadomo co komu może pomóc. tyle tylko. co do rozgrywek na sali sądowej - masz całkowita rację. niestety, niektórym własnie na tych rozgrywkach zależy i tak na prawdę traktuja rozwód nie jako formalne zakończenie pewnego etapu, ale jak wybieg do roztrzęsania osobistych porażek. przykre i prawdziwe. dobrej nocy życzę

Emmo , zle mnie zrozumiałaś - to fajnie , ze chcesz pomóc, bo my tu raczej od tego tematu uciekamy, albo go spychamy na margines - bo jest wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr , az mi słów brakuje :O I to miłe z twojej strony, ze chcesz pomóc, no i cię podziwiam za to ;) Bo ja jak słysze sąd to mi się wnętrzności przewracją :( Bo jak nie exia, to sprawy służbowe i z sądem czy chcę czy nie, to raz na miesiąc mam doczynienia, i juz nie moge słuchac tych obłudnych regułek wygłaszanych przez sędziów :( A rozgrywki na sali rozpraw to jest dopiero komedia :D:D:D:D:D juz sama nie wiem czy śmiać się czy płakać :O Grunt to wierzyć osobie która kochamy, a raszta to pikuś :D:D:D:D:D Miłych snów ;) Buzia dla ciebie a dla niuni gwiazdka z nieba ;)

A wracjac do sadów, to J dzwonił do biskupiego i dopiero w II kwartale tego roku odbędzie sie przesłuchanie wstępne świadków - cóz za expresowe działania :P jak dalej będzie się to tak ciągnąc to ja nie wiem czy chcę w tym brać udział :O No ale trzeba księży zrozumieć - muszą sie chyab pomodlić aby świadków przesłuchac i dlatego potrzebują roku na rozpatrzenie wniosku - cóz tylko się upić mońa z radości :( No to stawiam flaszeczke grzańca :D:D:D:D:D:D:D:D

No to ja bedę miała jeszcze jedno pytanie do was... tych wtajemniczonych i obeznanych w sprawach rozwodowych... Osoba skaładająca pozew rozwodowy także otrzymuje sądowe wezwanie na rozprawę, prawda? Tyle że zastanawiałam się czy to wezwanie musi ona potem okazać w sądzie i czy sąd je zatrzymuje, czy raczej nie jest to konieczne... Innymi słowy czy taka osoba może posiadać wezwanie sądowe, czy też z chwilą dnia rozprawy takie wezwanie traci? Mam dziś wyjątkową skłonność do nazbyt rozbudowanych i zagmatwanych pytań ;)

Gość jkhwgd
wezwania nie musi pokazywać i nikt o nie nie prosi, nie musi nawet posiadać przy sobie takiego wezwania

Gość jkhwgd
oj Heartbreaker chyba ktos ci niezłe bajki wciska

Serduszko ;) wezwania nie zabieraja w sądzie, ale w zalezności od regionu czasami trzeba takowe pokazac aby wejść do budynku sądu, ono jest raczej jako informacja dla zainteresowanego , w kótrej sali i o której godzinie odbędzie sie posiedzenie sadu , czy tam sprawa sądowa , czy jak tam to jeszcze można nazwać. Co stwierdzenie nieważności - to tak , J ubiega sie o takowe, ale za zgoda exi, poza tym jej też na tym zalezy w sumie ma już nowego męża i chyba marzy jej sie ślub z tym właściwym ;) - oby ?? .......... w kazym bądz razie J nie obwiniał exi o nic w tym tzw pozwie ;)

Dziewczyny dobry wieczór, yenka, spokojem swoim ustabilizujesz Was obojga:) zresztą i tak jest Twój, a za jakiś czas będzie też znów wolny:) Teraz weźcie odpis wyroku i odwołajcie się, ale wszystko spokojnie, przemyślane... yenka, będzie cacy, a kłótnia nic nie da, zwiększy napięcie między Wami. Niech spokojnie wraz z adwokatem szykuje strategię. A powiedz, yenka, zmieniła zamki w drzwiach?????? Jutro wszystko Ci opowiem;) Zaraz Lis, już po kąpieli, jeszcze mój się moczy;) serduszko, są tysiące możliwości...może być nawet nazwisko poprzedniego lokatora;)

Serduszko, nikt w sądzie wezwania nie zabiera..... tak jest we wszystkich sprawach. Czasem może zatrzymać, ale skazanego:P

Serduszku.....co to u Ciebie takie pytania. Tak czy inaczej pytaj jak masz jakieś wątpliwości bo najgorszą rzeczą jaką by mógł Ci zrobić to okłamywać Cię. Bądz czujna i jak trzeba to sprawdzaj go. Tak jak celi napisała takiego wezwania mu nikt nie zabiera. Mój w sądzie tylko przy wejściu strażnikom pokazał. celi......czy on sam wystąpił z pozwem czy jak to nazwać o unieważnienie czy to trzeba zrobić jakoś wspólnie z ex. Anouk.....dobrze piszesz:)

W sądzie metropolitarnym: To się składa....hmmm jakąś skargę powodową... już nawet nie pamiętam ... ale wiem: że im szybciej, tym lepiej, póki są świadkowie i ludzie wszystko mają na świeżo w pamięci.... tak doradzał nam ksiądz;)

ninke, 🌻 znów myślimy podobnie (odnośnie rozterek i dzisiejszych pytań serduszka)....

Anouk ....dzięki, może i mój coś w tej kwestii ruszy. Oj jak bym chciała.

U nas trwało to rok, może nieco ponad rok... Ninke, spokojnie, ale do przodu:)

Ninke ;) tak jak mówi Ani - to jest skarga , ale kto normalny i obyty w naszym cywilnym życiu zrozumie to pojęcie ? :O ja tam wole nazewnictwo cywilne czyli pozew ;) Ninke , nie trzeba tego uzgadnaic z ex, ale trzeba najpierw przejechac się do tego sądu pogadać z księdzem nazwijmy go \"specjalistą od unieważnień\" , pózniej zasięgność porady kanonisty - ale to prywatnie i broń boże w sądzie metropolitarnym sie do tego nie przyznawać - bo jest sie tam przez to skreślonym - bynajmniej w tym w katowicach :O pożniej złożyć ten pozew vel skargę i pózniej uiścić opłatę , sąd metropolitarny przysyła do domku dowód wpłaty juz wypełniony wystarczy go uzupełnic o kwotę i zapłacić na poczcie lub zrobic przelew on-line ;) Pożniej poczekac na wstępne rozpatrzenie i wstępne przesłuchanie, pózniej na orzeczenie I instancji i na orzeczenia II inastancji i koniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i jeset sie albo wolnym albo nadal związanym wezłem małżeńskim ;)

I być przygotowanym na drobiazgowe przesłuchania odnośnie narzeczeństwa:O:O:O:O

Jak już parokrotnie nam pomagali zaprzyjażnieni z nami księża...pisali pisma i tlumaczyli, czego można się spodziewać. Ale i tak była znaczna różnica między stanem omówionym a faktycznym;) Zdroju jest u Lisa;)

w powyższym poście zapomniałam napisać: pisałam:O:O:O:O

Ani ;) teraz po tych zmianach i wejściu w życie zastosowania separacji, nawet jesli \"exia\" męża wymelduje przy pomocy komisji i nawet jesli zamki zmieni, nawet całe drzwi, a w sądzie powie że ona wierzy jednak na wspólne pożycie i normalne życie jako rodziny to sąd nie da rozwodu :( co najwyżej wyznaczy separację lub skieruje na mediacje :O Jak to dobrze, ze mój to załatwił na starych zasadach bez mozliwości kręcenia i przecuiągania przez exię ;)

Celi, a własnie nie;) pisałam Wam już o przypadkach znajomej mi pary....dwa lata się wozili w sądzie. Ona nie chciała zgodzić się na rozwód, bo go kocha. Doo czasu, aż sędzia nie wytrzymał, dowiedział się o zmianie zamków i dał rowzód:P Troszkę to zabawne, ale też i straszne..... :(

Taaaaaaaaaaaaa ten okres narzeczeństwa to podstawa - no chyab że mówimy o białym małżeństwie z winy kótregos z małżonków ale to co innego:O Okres chodzenia ze sobą jako podstawa do stwierdzenia nieważności - to priorytet !!!!!!!! no i niestety trzeba się w tym \"pobabrać\" i pogrzebac w przeszłosci :O ale nie koniecznie trzeba się przy tym błotem obrzucać - tylko ile osób stać na takie podejście do tematu ??

Ani , my tu na kafe mamy lepszy przypadek a sędzia oddaliła powództwo :O ale to na emilka i przez główna zainteresowaną , ja nie moge za nią tego tutaj pisać i nie chcę :O

U nas wyszło jej kłamstwo.... i zeznania pewnego księdza, bo chciała oddać w razie choroby swojego męża rodzicom albo opiece społecznej...takie to było dziwne, że aż księżulo zapamiętał i potem zeznawał sądowi biskupiemu. sorki za interpunkcję, ale znęczona jestem;)

Ale z nas sa potwory emocjonalne, wczoraj były walentynki, dzisiaj tłusty czwartek , a my zamist o przyjemnościach to o sądach dysputy uprawiamy :D:D:D:D:D:D:D:D:D