Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajajajajajajajaja

Kiedy powiedzieć pracowdawcy?

Polecane posty

Gość jajajajajajajajaja

Kiedy powinno się powiedzieć? czy to prawda że ok 3 miesiąca dopiero?

A czemu koło 3 m-ca ? to Twoja sprawa kiedy powiesz, kiedy będziesz gotowa, kiedy się opłaca powiedzieć...

nie ma obowiązku mówienia o tym w ogole, ale dla swietego spokoju lepiej to zrobić, jak przyniesiesz zaświadczenie od lekarza to moga ci skoczyć, no chyba ze masz umowe zlecenie albo o dzieło to wtedy nie ma to znaczenia, w momencie gdy dostarczysz zaswiadczenie o ciąży od lekarza jestes chroniona prawnie, jaki masz rodzaj umowy?

aha i ciąża jest pod ochrona od początku a nie od 3 miesiąca

Gość
zgadzam się z przedmówczynią:) JA niestety bałam się powiedzić, pracowałam i w 9tc poroniłam. Przyczyna - najprawdopodobniej stres. Szefowa dowiedziała się dopiero jak przyniosłam zwolnienie do pracy po zabiegu... głupia sytuacja. Teraz wiem, że jak zajdę w ciążę, od razu przyniosę zwolnienie - pracuję w szkole i jestem niestety narażona na stresy, infekcje, itd...

Gość Niezapominajka Błotna
O ciąży trzeba nawet powiedzieć od razu jesli praca jest w warunakach zagrożenia

Gość jajajajajajajajaja
mam umowę do października, na 3/4 etatu, rodzę we wrześniu

Gość B_Z_D_U_R_A
nie prawda, że ciąża jest od początku pod ochroną. Najlepiej powiedziec własnie w 3 mcu bo własnie wtedy se zaczyna okres ochronny :)

Gość aga1506
Ja powiedziałam jak tylko gin potwierdził a było to 2 tygodnie temu czyli w 3 tygodniowej ciąży. Bardzo się ucieszył i pogratulował :)

Gość jajajajajajajajaja
a ile zwolnienia mi przysługuje w czasie ciąży? 180 dni? mniej? więcej? I Czy przysługuje mi macierzyński jak mam na 3/4 etatu umowę?

Gość
prawdą jest to, że od początku kobieta jest chroniona nawe jesli ma umowę na czass określony. Wyjątek - okres próbny nie przekraczjący 1 miesiąca.

B_Z_D_U_R_A -------------> http://krapkowice.net/kurier,art,id_1015 no i po co sie wymadrzasz? Jak nie znasz prawa to nie wypowiadaj się, w ciązy jest sie pod ochrona od momentu przedstawienia zaświadczenia od lekarza, a nie od 3 miesiaca ciąży