Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

titka

Ślub w październiku

Polecane posty

Zapraszam do rozmowy wszystkie szczęściary, które w tym roku w październiku i nie tylko) wychodzą za mąż. Ja biorę ślub 6.10. I nie moge sie doczekać..........

Gość Ewicha 1
Witam Mam na imie Ewelina. Też mam ślub w pażdzierniku i też 6.10.2007r. o godz. 15:00. wszystko pozałatwiane mam na ostatni guzik. Mam nadzieje że będziemy mieć tego dnia szczęście. I trafimy z pogodą. Nauki jedne skończyliśmy.Chodziliśmy na nie do kościoła na ROCHA. A w lutym teraz zaczynamy te drugie nauki 15 i 22 luty na RUSA. Pozdrawiam. Czesc

Gość pierzynka222
hej ja tez 13 pazdziernika:))) co tam u Was?co macie zalatwione?

Miło, że sie ktos odezwał! :) My, to znaczy ja i mój narzeczony, mamy, no, prawie wszystko załatwione. oprócz ksiedza i USC. Szczerze mówiąc tych \"dwóch instytucji\" najbardziej sie boje, w sensie, co, jak i gdzie.

Tak w ogóle ksiądz z mojej parafi nie zyczy sobie, żeby przychodzic wcześniej niż 3 miesiące przed slubem, dlatego nie ma po co iść. Koleżanka postraszyła mnie, że bede mieć dużo latania do USC, tego właśnie nie wiem. Myslałam, że tylko raz pójde i już. Zobaczymy, okarze sie.

Gość kaciczek
Hej titka ja tez mam 6.10.07 slub i tez niue moge sie doczekac

Gość kaciczek
Titka u mnie ksiądz tez mowiła aby przyjsc 3 miesiace przed ale termin warto sobie zaplepac i godzine wiec idz i powiedz ze chcesz zaklepac godzine i dzień. tylko nie ma USC a tako wszytsko

a ja 7.10 będe obchodzic rocznicę ślubu, hehe jak ten czas szybko leci. Życze wam pięknej pogody, spokoju i łez, ale tylko takich ze szczęścia. Powodzenia PS. jeśli macie jakies pytania to chętnie odpowiem

Witam! A ja chciałam Was zapytać czy wierzycie w te wszystkie przesądy! Mnie non stop do głowy kładą różne rzeczy, zwariować można! Niektóre troche są głupie! Ostatnio ciotka mojego narzeczonego powiedziała mi, żebym wszystkin babkom, tzn: (ciotki, kuzynki, koleżanki) powiedziała, żeby nie przychodziły w czarnym, bo to źle wróży! No nie wiem, co mam aneksiki do zaproszeń pisać? Czy co?

Ja tez mam 6.10:) Na 18 godzine. Powiem wam tak dziewczyny:nam ksiadz powiedzial ze 3 miesiace wczesniej mamy przyjsc. Mama nam poradzila pojsc teraz sie chociaz zapisac (czego ksiadz nie doradzal). Poszlismy wiec do kancelarii i co sie okazalo juz tego dnia zapisane byly 2 sluby (na 16 i 17) wiec dobrze ze poszlismy wczesniej. Wam tez radze.

Masz racje, nie ma sie co przejmować. Ale z drugiej strony, to są takie przesądy, które...lepiej przestrzegać. A tym księdzem to może macie i racje. Chyba sie przejde i zaklepie godzinke. Chciałabym na 16. Wściekne sie jak będzie już zarezerwowana. Jak będzie, to pójde do księdza z parafii mojego narzeczonego i już. Przecież nie musze brać slubu w sowjej parafii, prawda :)

Basieńka🌼.....a Ty lepiej nam powiec o tym przeklętym USC, jak kiedy i co. Bo mnie ludziska straszą!

Gość Ewicha 1
Hej dziewczyny jak tam pozałatwiane macie juz wszystko. Już nie moge się doczekać kiedy staniemy na ślubnym kobiercu, przy ołtarzu przed Bogiem złożymy sobie przysięge i powiemy "TAK". PRZYSIĘGA W KOŚCIELE zaczyna Pan Młody: Ja ...(imię Pana Młodego) biorę Ciebie...(imię Panny Młodej) za żonę i ślubuję Ci miłość, wierność i uczciwość małżeńską oraz to że Cię nie opuszczę aż do śmierci. Tak mi dopomóż Panie Boże Wszechmogący w Trójcy Jedyny i Wszyscy Święci. Następnie te same słowa powtarza Pani Młoda... przy wymianie obrączek Pan Młody mówi: ...(imię Panny Młodej) przyjmij tę obrączkę jako znak mojej miłości i wierności, w imię Ojca i Syna i Ducha Świętego. te same słowa powtarza Pani Młoda... PRZYSIĘGA W USC zaczyna Pan Młody: "Świadomy praw i obowiązków wynikających z założenia rodziny, uroczyście oświadczam, że wstępuje w związek małżeński z (...imię Panny Młodej) i przyrzekam, że uczynię wszystko aby nasze małżeństwo, było zgodne, szczęśliwe i trwałe." Następnie te same słowa powtarza Pani Młoda... PODZIĘKOWANIA Zebraliśmy się tutaj wszyscy żeby świętować nasze zaślubiny (zawarcie związku małżeńskiego).Dziękujemy wszystkim za przybycie, za życzenia i wspólną zabawę... lub Z tego miejsca pragniemy podziękować naszym Rodzicom (z tego miejsca pragniemy przekazać pełne miłości podziękowania naszym Rodzicom..)... Dziękujemy za trud wychowania, za miłość i uśmiech,za pogodne dni pełne radości i szczęścia,za to, że mogliśmy liczyć na Waszą pomoc i wsparcie w każdej chwili naszego życia.. Pragniemy Wam również podziękować za pomoc w przygotowaniach do naszego ślubu oraz zabawy weselnej.To dzięki Wam dzisiejszego wieczoru mogliśmy się tutaj wszyscy spotkać... Zebraliśmy sie tutaj wszyscy żeby świętować nasze zaślubiny (zawarcie związku małżeńskiego).Dziękujemy wszystkim za przybycie, za życzenia i wspólną zabawę... W tym momencie chcielibyśmy złożyć szczególne podziękowania naszym Rodzicom... Z głębi serca dziękujemy Wam - kochani Rodzice, za wszystkie dni, które wspólnie przeżyliśmy. Jesteśmy wdzięczni za każdą pogodną chwilę, za uśmiech, miłość, dobrą radę...W ciągu tych wszystkich lat, wychowując nas - z dnia na dzień, staliście się naszymi najlepszymi przyjaciółmi, na których zawsze można polegać, którzy zawsze BŁOGOSŁAWIEŃSTWO „Musicie być silni miłością, która wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, wszystko przetrzyma. Tą miłością, która nigdy nie zawiedzie” Jan Paweł II Kochana .........................., Przez wiele lat mieszkałaś z nami. Dzisiaj staniesz u boku swego męża. Przejmiesz troski o Wasz dom, o Wasze dzieci. Bardzo pragnę byś była szczęśliwą żoną i matką. Byś była wsparciem dla swego męża. Kochane dzieci, budujcie swe życie na mocnym fundamencie, na wspólnej wzajemnej miłości, wierności Bogu i jego przykazaniom. Polecam Was Maryi – Matce Pięknej Miłości i z serca Was błogosławię na nową drogę życia. W imię Ojca i Syna i Ducha Św. Ok. to wszystko. Pozdrawiam.

Ja biore slub 20 pazdziernika :) i tez juz mam wszystko pozalatwiane oprocz USC i ksiedza :) Mieszkam na wiosce, wiec nie zdarza sie tu tak czesto, aby bylo kilka slubow jednego dnia ;) a z USC mysle, ze nie bedzie zbytnich problemow, bo bierzemy slub konkordatowy :) Pozdrawiam wszystkie narzeczone przygotowujace sie do tego wielkiego dnia :)

Witam :) My też bierzemy ślub 06 października:) Jeszcze nie mamy wszystkiego pozałatwianego. Czeka nas jeszcze rozmowa z księdzem. No ale salę mamy już zaklepaną, orkiestrę też:) Mam nadzieję, że wszytsko będzie dobrze:) Pozdrawiam:)

Gość kaciczek
Hej Ewucha ropucha witaj w klubie ja tez 6. 10. mam slub a o której godzibie masz bo ja o 16:30

:) No właśnie z tą godziną to jeszcze nie wiadomo:) Do księdza idziemy na poczatku marca:) Ale trochę mnie przestraszyłyście, że ciężko moze być z godziną. Coś się wymyśli. Mozecie mi powiedzieć kiedy się zaczniecie rozglądać za sukienkami? A może już macie coś wybrane? Bo ja tak zamierzam dopiero koło czerwca( nigdy nie wiadomo czy sie nie przytyje ;)) Pozdrawiam🖐️

Ja narazie ogladam suknie tylko w necie aaa i bylam przegladnac suknie w salonie ale to z kolezankami przypadkiem przechodzilismy obok to zaszlysmy. Ogladanie suknie na serio zaczne jakos na wiosne. Podobnie z zaproszeniami. A jesli chodzi o ksiedza to jesli nie mieszkacie na wsi to radze isc juz teraz bo moze byc niemila niespodzianka. Jak juz mowilam u mnie ksiadz kazal przyjsc na 3 miesiace wczesniej. My poszlismy w polowie stycznia jednak i okazalo sie ze juz 2 sluby sa zamowione. My jestesmy 3 na 18. Radze isc sie zapisac.

Witam. Jeśli chodzi o suknie, to ja byłam wczoraj na Targach ślubnych i ZNALAZŁAM!! Ta moją, wymarzoną! Ale bede szyła u krawcowej. Wiem że babka jest rewelacyjna i odszyja tak jak bede chciała, i doradzi jakby co.

🖐️ Ja byłam na targach ślubnych tak gdzieś 2 tyg temu i szczerze mówiąc spodobała mi się tylko 1 sukienka:) No ale były takie tłumy ludzi i taki ścisk, że może czegoś nie dopatrzyłam:) Twoja sukienka nie jest zła, tylko coś mi z tym gorsetem nie pasuje. On jest przezroczysty czy jak? Hehehe i coś mi się wydaje, że mamy całkiem różne gusty, bo mi się podoba np. http://suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=orfila tylko bez tych rękawków, no i przydałyby się ramiączka:) Pozdrawiam:)

Ja dlatego tą wybrałam, bo dobrze sie czuje w golfach, a że nie mam za dużego biustu, to takie coś jest dobre. Tak słyszałam.

Dziewczyny bez paniki... jeśli chodzi o USC to nie ma co iść wczesniej nic 3 miesiące przed ślubem bo te dokumenty tracą ważność jeżeli nie zawrzecie związku w ciągu 3 miesięcy i byście musiałay znów płacić za nowe wnioski koszt ok 80 zł. Do kościoła można iść nawet bez tych papierów z USC w celu rezerwacji daty i godziny, poza tym ksiądz Was zapyta o nauki przedmałżeńskie ( my to mieliśmy załatwione na religii w klasie maturalnej i nie musieliśmy chodzić) Jest to 10 godzin i zaliczenie tego trwa troche czasu. Oprócz tego musicie odbyć zajęcia z planowania rodziny- 3 spotkania- u nas to było przy kościele, ale można też sie udac do poradni planowania rodziny. Te śmieszne rzeczy niestety zajmują sporo czasu i jeśli nie macie pokończonych tych kursów to radzę sie udać jak najszybciej ,żeby mieć juz to z głowy i nie męczyć sie krótko przed ślubem.

z mojego doświadczenia to najważniejsza jest i najszybciej trzeba zamówić: sala , zespół, fotograf, kamerzysta, godzina w kościele, suknia ok 4- 3 miesiące przed ślubem, bo potem może was nie przyjść... sczerze mówiąc na samym końcu można załatwiać USC bo tam was zawsze przyjmą i wszyskie rzeczy w kościele, radze tylko wczesniej zarezerwować date i godzine to bardzo ważne no i potem te nauki odbyć... ja ze wszystkim spokojnie zdązyłam , nie było żadnych nerwów...

Dzięki Basieńko 🌼 nie ma to jak porada tak na swieżo!

Gość mam male pytanie
a dziewczyny powiedzcie: nie obawiacie sie chlapy i ciapy w pazdzierniku? ja tej brzydkiej pogody obawiam sie najbardziej..A tylko na pazdziernik mamy szanse jak zaczniemy zalatwac juz. Nie chce stac pod kosciolem i marznac.

Nie obawiam sie zupelnie. Kiedy ostatnio chlapa byla w pazdzierniku? Pazdziernik to teraz cieply miesiac. Zreszta o czym my tu mowimy skoro od kilku lat nawet grudzien jest cieply.