Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papirus

Co Wy na to?

Polecane posty

Gość papirus

Nie wiem od czego wlasciwie zacząć żeby Wam nakreślić sytuację..... Ide z koleżanką do kolegi na parapetówkę i szukamy fajnego prezentu. Wymyśliłyśmy fajną lampkę z Ikei i do tego komplet kieliszków lub jakieś łądne naczynie typu miska obrotowa do serów czy coś. Ogolnie jeszcze nie jest to sprecyzowane bo jedziemy do Ikei w sobote. Do tego wymyśliłam jeszcze mały obrazek Żydka, który liczy pieniądze. Słyszałam, ze taki obrazek powieszony w przedpokoju niedaleko drzwi wejściowych "trzyma" pieniądze w domu, no i trzeba go właśnie dostać. I wtedy otrzymałam zjebki od koleżanki, że jak to Żyd w domu, że gdyby np się okazało, ze nasz kolega ma żydowskie korzenie ( a wiem że nie ma) to by się obraził i uznał to za antysemickie. Ja z kolei uważam, ze gdybym miała pochodzenie żydowskie to wlasnie bym sie ucieszyla gdyby ktos dal mi taki obrazek. \ Ogólnie jestem zbita z tropu, obrazka nie kupimy, ale myślę o tym i nie wiem czy to ja jestem dziwna czy moja koleżanka?

Raczej koleżanka. Ładny obrazek nigdy nie jest zły. A doszukiwanie się podtekstów \"rasowych\" w dzisiejszych czasach jest głupie. A jak byś chciała kupić obrazek pt \"Murzynek Bambo\", to też byłby krzyk? Swoją drogą nie słyszałam o takim przesądzie, ale jest sympatyczny

Gość uważaj na żydka
bo nie każdy chciałby coś takiego u siebie w domu powiesić

Gość papirus
Dzieki :) Na pewno nie kupię, ale chciałam po prostu zapytać innych o zdanie.

Gość hm hmm
Obrazliwe jest okreslenie "Zydek" Polaczku... :p

Gość papirus
mnie Polaczek ni grzeje ni ziębi

ja bym chciała takiego Żydka ... :) a jak go inaczej nazwać ??? jak nie żydek

Cze! Ile on ma lat? Jeżeli ten kolega ma poczucie humoru i nawet jest z pochodzenia Żydem to nie powinien się obrazić. Nawiązując do tego, co on oznacza - możesz wymieniając w życzeniach: dużo zdrowia.... itd. ..... życzyć mu dużo pieniędzy i powiedzieć, że ten prezent powieszony w tym i tym miejscu zatrzymuje pieniądze w domu. Wiek też jest zależny - chodzi o podejście do prezentu. Mam do dzisiaj lekko odstające uszy - minimalnie. Jeżeli bym miała do 16 lat i ktoś kupił mi figurkę plastusia to bym się raczej obraziła, ale gdybym dostała go na 18tkę - bardzo by mi sie podobał i przy okazji byłaby kupa śmiechu. Jeżeli koleżanka nie chce się zgodzić na taki prezent to kup go od siebie jako dodatek lub po prostu nie kupujcie prezentu razem. Sądzę, że on się nie obrazi ponieważ powiesz, że to zatrzymuje pieniądze w domu - tym bardziej, że to jest parapetówka i kasa będzie potrzebna. Napisz co kupiłaś. Pozdro :)

Gość zamierzam się upić
Wszystko fajnie, ale jeśli szanowny kolega jest antysemitą?

Możesz też kupiś jakąś wiedźmę na miotle i przykleić jej do ręki grosik, żeby przyciągała pieniądze.

Gość misiuńkaa-
qrwa, chcialam doradzic a ktos wywalil moj tekst 😠

Gość GTXMagnatec
Kieliszki?Chyba Cię p o p i e r d o li ł o!!!!!!!!!!Moze mu jeszcze wiadro kupisz!!!!!!!!!!!!!!

Gość chora na bezsenność
jesli chodzi o prezenty to wybieraj je pod kątem obdarowanego a nie obdarowującego...bo Tobie moze sie on podobać ale temu kto to ma dostać moze juz nie przypaść do gustu... tak wiec musisz miec wyczucie i dobrze znac tego komu dasz taki prezent...

Do: GTXMagnatec Znowu się spotykmy... Nie masz się do kogo doczepić??????? Pozdro :) Nie przejmujcie sie tym loginem - już się na niego napatoczyłam :)

Gość prezentobiorca
Do GTXMagnatec: s p i e r d a l a j, wiadro już mam, chamie pospolity!

Gość papirus
a dlaczego nie kieliszki? Jakieś łądne do wina, które lubi. TO bedzie drugie mieszkanie kolegi i nie bedzie wkółko woził z jednego do drugiego mieszkania wszystkich maneli z kuchni itp. To się zawsze przyda uważam.

Z Żydem raczej daj spokój, bo sama widzisz, że sprawa jest kontrowersyjna. Po co ryzykować? Każdy z Twoich pozostałych pomysłów sprawdzi się niemal na pewno!

z Zydkiem pomysl jest fajny,ale lepiej uwazaj,u nas to kwestia drazliwa:P

Ale się porobiło na tej stronce!!!! Neutralnym prezentem są kieliszki - jeszcze zależy jakie. Raczej ten chłopak zaprosi kiedyś do siebie dziewczynę i poczęstuje ją w kieliszku - tu już jest plus dla niego, a nie w szklance (chyba, że ona będzie lubić drinki - to już inna kwestia). Pozdro :)

Gość GTXMagnatek
Kup mu ręczną maszynke do mielenia mięsa :)

Gość papirus
I tak sie ciesze ze nikt nie zareagował tak cholerycznie jak moja koleżanka :) Kolega lubi imprezki i jego dom jest zawsze pełen przyjaciół i takie rzeczy jak kieliszki czy naczynia do jedzenia typu : ładne misy do sałatek itp. na pewno zrobią mu frajdę. Dobrze go znam i wiem, ze tak bedzie. Obrazka i tak juz nie kupimy!

Gość Mozesz mu kupic
np. jakis fajny kwiatek w doniczce, to zawsze pasuje w kazdym domu ... :-D

Gość na zywo
To zalezy jaki ma wystrój mieszkania. Gdybym ja dostała zyda to nie chciałabym go wieszac bo po prostu nie pasowałby mi. Mam wystroj na styl afrykański