Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jusiek

płyn ELOCOM na problemy ze skórą u maluchów

Polecane posty

Gość jusiek

Moj 8 tyd synek ma problemy ze skórą i pani doktor zapisała masc z witaminą A i płyn ELOCOM sucha skór pojawiła się na czole i baczkach i przy uszkach. Do tego delikatna ciemieniuszka którą po wysmarowaniu oliwką musimy myc w szamponie Oilatum. Czy któraś z mam stosowała ten płyn? Mam zestaw kosmetyków renomowanej firmy HIPP których mój synek nie może stosować i mogę sprzedać dla zainteresowanych mam podaje e-maila kawiol5@wp.pl

Gość nie stosuj tego płynu
to sterdy. Ja u swojego dziecka stosowałam maść a potem przez pół roku doprowadzałam skórę do jako takiego stanu. Dopiero teraz, minęło prawie 2 lata!, skóra jest naprawdę ładna :O

Elocom to same sterydy i owszem, ale ja stosowałam ten płyn przez nicały tydzień i wszystko się pięknie wygoiło. Polecam ale przez niedługi okres stosowania

Ja stosowałam może dłużej ale nie przez cały czas. BArdzo ostrożnie i w ostateczności nakładałam go na skórę ale skutki i tak były opłakane 😭

uważaj z tym płynem. Można go stosować tylko krótko i pod opieką lekarza. Ja używałam swojego czasu kremu i maści elocom ale na sobie. Po skonczeniu jednego opakowania durna pani doktor przepisywala mi nastepne i nastepne...przez co doprowadzilam swoją skóre do stanu godnego pożałowania. Dodam ze to byla twarz, a ja mialam wtedy 18 lat...prawie nie wychodzilam z domu bo sie wstydzilam...az w koncu trafilam do doktorki z powolaniem i wyleczyla mnie z trądziku różowatego posterydowego...tragedia! także krótko można to stosować, ale nie daj Bóg przyzwyczaić skóre do niego!

niegdy nie stosowałam maści Elocom dłużej niż trzy dni. A potem przerwa conajmniej kilkudniowa. Cała "kuracja" trwała 3 miesiące. Dziecko było pod stałą opieką lekarską (wziyty raz w tygodniu) Niestety skóra była tak popalona, że lekarka (inna) nie wiedziała jak ją ratować 😭

Gość jusiek
Mojemu synkowi mam przemywać 3-4 dni. Dobrze,że nie dłużej

zrobisz jak chcesz ale ja bym nie ryzykowała szczególnie, że dzidziuś ma dopiero dwa miesiące i jego skóra nie jest jeszcze w pełni dojrzała :O