Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczonaaaa

pomocy o co chodzi

Polecane posty

Gość niedoswiadczonaaaa

pieklam ciasto na poczatko wszystko pieknie , wyroslo itd. po 40 min tzle niby malo sie piec otwieram piekarnik wbijam patyczek i... mokry , wiec dlaej pieke i tak juz od 1.5 h i dalej ciasto jest surowe , nie mowie juz o tym ze dawno mi opadlo bo juz sprawdzalam chyba z 5 razy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niedoswiadczonaaaa
upup

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lilitka
jakie to ciasto? w ilu stopniach piekłaś? z czego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niedoswiadczonaaaa
bananowe , w 200 stopniach banany, maka,proszek do pieczenia, cytryna, mleko , cukier, jajka, mialo sie piec 40 min minely juz prawie 2 h a ono dalej surowe : o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lilitka
wyjmij ciasto, i tak już nic nie zrobisz. zastanów się czy na pewno wszystko dałaś (np. czy nie za mało mąki)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krucha z cukrem
dobrze zauwazylas na poczatku. ono nie jest surowe, tylko mokre. jesli do ciasta dodajesz tluczone/zmielone/rozdrobnione etc. banany, to nie ma szans, zeby takie ciasto bylo po upieczeniu suche jak babka piaskowa albo biszkopt. teraz, to faktycznie ciasto jest do wywalenia, ale nastepnym razem wyjmij po tych 40 minutach, poczekaj az ostygnie i zjedz :D masz nauczke na przyszlosc ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niedoswiadczonaaaa
no w przepisie bylo ze patyczek ma byc sluchy , :-) ok dzieki nastepnym razem moze bedzie lepiej :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niedoswiadczonaaaa
a mozecie mi jeszcze podac przepis na jakies latwe ciasto ? ale tym razem suche

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Może ze względu na za dużo bananow zrobil sie zakalec - on jest zawsze mokry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ciasto bananowe - tzn z mąki, jajek,cukru, rozgniecionych dojrzałych bananów, mleka, oleju i sody jeśli jest upieczone, to patyczek jest suchy. Przynajmniej u mnie. Moim zdaniem czegoś nie dodałaś albo pomyliłaś proporcje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To się nazywa placek włoski.Łatwo i przyjemnie: Do dosyć dużego naczynia:4-6 jabłek pokroić w dowolnej wielkości i grubości kawałki(tylko nie na ćwiartki,aż tak dobrze to nie ma),zasypać 2 szkl cukru i cukrem walilinowym.Wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.Jeżeli przypomnisz sobie dopiero następnego dnia to też nic nie szkodzi.Po wyjęciu z lodówki - wbić 4 całe jajka,wymieszać mniej więcej dokładnie łyżką.Wsypać 2 szkl mąki wymieszanej z 2 łyżeczkami proszku(może być 1 łyżeczka proszku i 1 sody).Wymieszać łyżką.Nie przejmuj się,że wyglądać to będzie dosyć dziwnie.Do formy i 60 min w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.Nie kombinować czy już się upiekło czy nie.Ma być. Doskonałe z różnymi innymi owocami,np.:śliwki,truskawki,rabarbar.Mnie najlepiej pasuje mieszanka śliwki i jabłek.Można dodać kilka pokrojonych moreli,rodzynki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tego ciasta nigdy nie sprawdzam patyczkiem,bo on zawsze jest mokry,zawsze wychodzi,łatwy z zrobieniu i mi smakuje. Pieczesz 40 minut w 200 stopni.Przepis na normalną ptoskątną blachę pleśniak: 3 szklanki mąki + 2 łyżeczki proszku do pieczenia dokładnie wymieszać,do tego dodajesz 1/2 kostki margaryny (miękkiej),cukier waniliowy,1/2 szklanki cukru,4 żółtka oraz 3 łyżki oleju - wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę.Podzielić na 3 równe częsci. Do jednej porcji dodać 3 łyżki kakao.Ciasto łozyć na godzinkę do lodówki.Po tym czasie jedną częśc białego ciasta tarkujesz na tarce o grubych oczkach,na to kładziesz tarkowane jabłka (ok 1 kg),na jabłka kładziesz dżem truskawowy lub porzeczkowy,tarkujesz ciemne ciasto,na te ciemne kładziesz ubitą pianę z 4 białek i 1/2 szklanki cukru,na koniec tarkujesz białe ciasto i do piekarnika.Kiedy ciasto ostygnie polać polewą mam też przepis na ciasto bananowe ale na formę tortową.Jest przepyszne i napewno nie bedizesz miała z nim problemu 3 łyżki mąki 3 jajka 3 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 4 duże banany 2-3 łyzki dżemu porzeczkowego 1/2 torebki budyniu śmietankowego szklanka mleka żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru,dodać sok z cytryny,pianę z białek i mąkę.Przełożyć do formy,piec 15 minut w 180.Po upiefzeniu i wystudzeniu posmarować dżemem.Budyń wymieszać z łyżka cukru,ugotować na mleku.Po wystudzeniu rozsmarować na dżemie,na wierzch ułożyć plastry banana.Polać czekolada

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×