Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja 1987

Jak przygotować się do pierwszego razu??

Polecane posty

Gość Ja 1987

Hey. mam 19 lat i od jakiegoś czasu zastanawiam się nad przeżyciem tego pierwszego razu. Mam jednak pewnego rodzaju obawy. Kompletnie nie wiem jak się do tego przygotować... Moje główne pytanie to: "Czy przed stosunkiem powinnam się ogolić". Czekam na rady i spostrzeżenia:)

Gość ghfhfhf
umyć się :)

Gość Ja 1987
dzieki na taki właśnie komentarz czekałam... gratuluję

Gość ghfhfhf
no to chyba wazne nie ? nawet wazniejsze od gladkiej brochy:O

Gość Kwiatuszek 17.
Kocham się z chłopakiem już około roku...kiedy robiłam to pierwszy raz miałam 16lat. Na pewno nie zamartwiałam się tym tak jak Ty, chociaż byłam o wiele młodsza. Trochę za bardzo się tym przejmujesz...jeżeli twój chłopak i Ty się kochacie naprawdę to będzie mu wszystko jedno czy masz ogoloną czy też nie... Jak kiedyś będziecie sami to podejdź do niego Zacznij go całować. i zacznij go powoli rozbierać.Zacznij od spodni. Na pewno się bardzo podnieci . Masuj jego ptaszka delikatnie..a później weź go do ust...na pewno bardzo go zdziwisz gwarantuje, że twój chłopak poczuje się jak w 7niebie ... i nie denerwuj się tak bo nie ma czym...naprawdę

Gość Ja 1987
Kwiatuszek 17. Nie zgodzę się co do jednego... Uważam iż wzięcie członka do ust jest bardzo poniżające dla kobiety i na pewno nie mam zamiaru tego zrobić...

Do Ja 1987 -> jeśli uważasz, że pieszczenie tak ważnej częsci ciała, jak penis, osoby z którą chcesz rozpocząć życie seksulane, jest poniżające, to radzę z całego serca - WSTRZYMAJ SIĘ. Lub poszukaj prawdziwej miłości. Ja sobie nie wyobrażam seksu bez miłości. I dobrze mi z tym, i mogą o mnie mówić co chcą. Mam jednego partnera (jak na razie jedynego i oby tak było!) którego kocham całego. Dosłownie. CAŁEGO. A penis to ta sama tkanka (tak na marginesie, bo chyba na biologii nie uważałaś;)) co łechtaczka. Chciałabyś, by zrobił Ci minetkę? Uważasz że pieszczenie Cię językiem jest dla Twojego mężczyzny poniżające? Jeśli nie kochasz, to wstrzymaj się z pierwszym razem. Naprawdę warto czekać na Tego właściwego człowieka.

hej ja też mam 19 lat i jestem jeszcze dziewicą, od niedawna jednak chcę zacząć współżyć ze swoim chłopakiem jednak boję się, że mogę nie dać mu wystarczającej przyjemności. On jest doświadczonym facetem i miał już dużo dziewczyn w swoim życiu. Dla niego jednak to nie jest problem, a wręcz się cieszy,że będzie moim pierwszym. Powiedzcie proszę czy powinnam się jakoś szczegolnie starać czy to samo przyjdzie z czasem?

Gość speedy
mientuska - to on sie ma starac :)

Ja 1987 - w sumie to powinnaś zacząć od znalezienia sobie odpowiedniego partnera :O:O:O

Gość dajcie jej spokój
tyle kurcze doświadczonych kobiet nie chce robić loda, a się dziwicie że dziewica ma opory? Osobiscie polecam, ale to tylko i wyłącznie Twoja sprawa. Moim zdaniem wizyta u ginekologa to dobry pomysł. Do tego oczywiście antykoncepcja, o której warto porozmawiać właśnie z lekarzem. Jesli Twój chłopak to prawiczek nie polecam prezerwatyw. Mycie i golenie według uznania i gustu Twojego i partnera :-p

Gość radaaaa
ja 1987-----> wiesz moze lepiej odpuśc sobie wypowiedzi typu to poniżajace dla kobiety,bo nigdy nei wiesz co bedziesz robiła. ten temat jest wkołko wałkowany.pożadna kobieta nie zrobi tego przypadkowemu facetowi.... ale my o takich sytacjach nie mówiamy. na pierwszy raz nie ma mozy zeby to robic facetwi,bo trzeba poznac własne ciała a nie tak od razu... ale powiem ci szczerze ze nie wyobrazm sobie seksu bez tego... i bez jego "rewanżu" człowiek jak kocha to chce zeby było drugiej osobie dobrzeminęlo duzo czasu zanim sie przemogłam.ale powiem ci jedno mój facet wczesniej był w zwiazku 5lat i był z kobieta która była strasznie dretwa w łózku,kiedys podaczas rozmowy wyszło ze miałby ochote zeby to zrobiła,a ona strasnzie go zbeształa.zraził sie strasznie,seks z nia był czym "okropnym" i nie tylko dlatego ze nie chciała tego robic,była po prostu kłodą. jak zaczelismy sie kochac,rozmwaialismy o seksie,on był moimpierwszym byłam bardzo speszona jak o tym gadalismy.zapytałam po pewnym czasie czy ma jakies fantazje.powiedział własnie o tym...i z czasem sie spełniło...:-).cieszy sie bardzo.... ponizajace całowanie ciała faceta ktorego sie kocha nad zycie??? jestes dziwica dlatego tak mówisz... ale podejrzewam ze czasem zmienisz zdanie... ja miałam 19 lat...:-) musisz zadbac o to zebys sie sama dobrze czuła...nie zmuszaj sie do niczego...i badz pewna ze to własnie ten!!!ja byłam z facetem 2lata,który kombinowął jak tylko mogł zebysmy to zrbili,ale cos mi mowilo ze "nie",bałam sie.... rozstalismy sie... poznałam obecnego... zakochała sie po uszy... nie planowałam,nie bałam sie...za pierwszym razem byłam tak rozpalona,tak czerowna,ze myslałam ze zemdleje...nic mni nie bolało...wpełni mu zaufałam... pozdrawiam

Gość ja 1986
Dzięki "radaaaa" i "zostawcie ją w spokoju" za waszą pomoc mam nadzieję że to będzie cudowne przeżycie;)

Gość Arcik
Dodam, że rucham jak piszę. Bez ładu ni składu. Z błędami i bez sensu :)

Gość Ora
Najlepiej się nie golić, ja przed pierwszym razem tak zrobiłam i było OK:) Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Gość Wałdzia90
Czyli golić się czy nie ??!

Gość oelo
jak można się nie golić??? fuuu, ja jeszcze "tego" nie robiłam, ale i tak się golę... jak uważacie

chyba oszalalas?a po jaka cholere sie golic,jak sie tego nie robi?lubisz miec podraznienia? daj spokoj,facet pewnie nie bedzie cie lizal,to po co golic..no chyba,ze pozwolisz mu na lizanie,to sie ogol..ale mi sie wydaje,ze na pierwszy raz mozesz sobie tego oszczedzic..jeszcze sie zatniesz i co?

Gość Wałdzia90
Aaa...czyli spoko nie golić sie za pierwszym razem...a potem?

Gość kaśśśśśśśśś
ja tez uważam że branie członka do ust jest poniżające ja jestem już 5 lat po slubie i trgo nie zrobiłam nigdy i nie zrobie aaa i nawetnie jestem proszona o takie coś.

Gość Inis
musisz zachwycić swojego chłopaka, kup super bieliznę, wydepiluj sie [oni to lubią] weź prysznic, i perfumy.. ^^

depilacja,super bielizna i perfumy to potem..pierwszy raz musi byc na spokojnie..pewnie wejdzie,poboli,zrobi co trzeba i tyle..a potem bedzie szalec :)

Gość tttttttttttttttttttttypy
1. ogolić się 2. umyć się 3. zabezpieczyć się

Gość ludzieaaaa
Wlasnie, wy tu o goleniu i gaciach a pomyslal ktos,zeby jej powiedziec o zabezpieczeniu?? Moja rada: 1. zabezpieczcie sie, 2. mimo wszystko ogol sie-zyjemy w 21 wieku,a busz \\\"tam na dole\\\" jest naprawde lekko obrzydliwy,jesli tego nigdy nie robilas, to zostaw sobie pasek na srodku,ale pod zadnym pozorem nie zostawiaj tak, \\\"jak cie natura obdarowala\\\" :D 2. Umyj sie 3. mila atmosfera (swieczki romantychny nastroj itp) jest zawsze wazna, a ZWLASZCZA przy pierwszym razie milej zabawy :D:D

Gość yyyyyyyyyyyyyyyy
zabezbieczcie sie a to czy ktos jest ogolony czy nie to juz jego indywidualna sprawa - wszystkich drażni ze dziewczyna / kobieta jest nieogolona a wystajace brzuchy i smierdzace tranwaje od potów i papierosów to nikogo nie wkurzaja - paranoja .....

Gość To sama przyjemność
Ja mam 14 lat. Jestem z chłopakiem o 2 lata starszym kochamy się nie wstydzimy się swoich ciał i często robimy sobie nawzajem " dobrze " . Moze niektórzy z was skrytykują moje zachowanie gdzyż uzanają że jestem za młoda na takie rzeczy ale powiedzmy sobie szczerze.. takiego typu pieszczoty są w miarę bezpieczne dla obojga z partnerów i dzięki temu mogę bez obawy sprawiać przyjemność mojemu partnerowi i nikt mi tego nie zabroni. Nigdy nie pomyślałam o tym jako o rzeczy poniżającej czy też obrzydliwej. Kocham swojego chłopaka, kocham go całować i pieścić każdą część jego ciała.

Gość Maniuśśś
I czy chłopak musi się golić??

Gość nieaktual
Ja_1987 juz pewnie dawno nie jest dziewicą (data postu) :-)

Gość kaaaaaska
myśle ze dziewczyna powinna sie ogolic bo powiedzmy sobie szczerze ze to nie wygląda za ładnie jak jest tak owłosiona .... powiem wam ze chłopakow podnieca ogolna ;P chlopak to tez pownien sie ogoolic... nobo tez to nie wygada za dobrze.... mój goli sobie tylko peniska a reszta włosów to została...kocham go i mi to nie przeszkadza.. jesli jej to nie przeszkadza to niech tak zostanie ;) zapytaj ja poprostu czy chciałaby zebys sobie ogolił ;)