Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja 1987

Jak przygotować się do pierwszego razu??

Polecane posty

Ja jak przeżyłam swój pierwszy raz miałam 17lat, co do zabezpieczenia to prezerwatywa i globulki dopochwowe oatentex-oval, wszytsko było kupione, a mój ukochany czekał tylko na sygnał ode mnie kiedy będę gotowa, przed wpółżyciem już się razem kąpaliśmy wiele razy, w nocy nie raz spaliśmy nago, ale nie wrpółżylismy, no i kiedyś jakl już wiedziałam że jestem na to gotowa schowałam pod poduszkę prezerwatywę i globulkę, gdy mój M wrócił z łazienki zaczeliśmy się całować i ja spod poduszki wyciągnełam to co tam miałam i już wszystko było wiadome( byliśmy na wakacjach). Pierwszy raz nie był dla mnie steresujący, nie bolał, nie było krwi, też nie było rewelacji w doznaniach ale cieszyłam się że to z tym facetem:)

Gość peaceman =D
Kwiatuszek 17. Nie zgodzę się co do jednego... Uważam iż wzięcie członka do ust jest bardzo poniżające dla kobiety i na pewno nie mam zamiaru tego zrobić... ahahahahahhahahaa leże :D

Gość Diamentowe Bejbe xD
no dobra,ale co kobieta ma robic przy pierwszym razie ?jak siee zachowywac ? :P

Gość W zaden sposob sie nie
przygotowywalam do pierwszego razu ;) A co do rad typu: "Jak kiedyś będziecie sami to podejdź do niego Zacznij go całować. i zacznij go powoli rozbierać.Zacznij od spodni. Na pewno się bardzo podnieci . Masuj jego ptaszka delikatnie..a później weź go do ust...na pewno bardzo go zdziwisz gwarantuje, że twój chłopak poczuje się jak w 7niebie ... i nie denerwuj się tak bo nie ma czym...naprawdę" to troche nietrafione jak na PIERWSZY RAZ.

Gość Marta 1995
Mam 15 lat . Mam chłopaka . Z którym chciałabym wspólżyć . To bedzie moj pierwszy raz. Jak sie do tego przygotować tak aby był zachwycony moim ciałem .\Mam sie ogolić?? Tzn. golę się tylko nie wiem czy na wspólzycie jest to wazne?

z jednej strony chciałabym zrobić to. i to bardzo, ale są też pewne argumenty przeciw... po pierwsze: wstydzę się swojego ciała. i nie mówię tu o tym ze jestem gruba czy coś, bo wręcz przeciwnie. mam bardzo ładną figurę, długie nogi, kształtne piersi... no ale właśnie... przez to zę zaczęłam nabierać kobiecych kształtów u góry i na dole (strasznie to przyspieszyło w wakacje) zrobiło mi się ful rozstępów na piersiach. takie słoneczka się zrobiły! smaruję to oliwką od paru dni, bo gdzies słyszłąm ze pomaga. oprócz tego mam je też na wewnętrznej stronie ud. i boję się, ze gdyby chłopak, z którym miałąbym to robić zobaczyłby jak wyglądam nie w ubraniu (gdzie zazwyczaj oglądają się za mną i daja miłe komentarze) to zareagowałby conajmniej dziwnie i odmówił stosunku. no i jeszcze te pare krostek i czerwonych przebarwien po krostkach na tyłku... to mnie dołuje! i wiem że w sumie to głupie... ale to mnie stopuje~! a no i jeszcze co do golenia... jak się ogolę to i tak jest dosyć "szortsko" a jak spróbuję na gładko to mam całą skóre poranioną bo chyba z mieszkami włosowymi zgalam... więc postanowiłam ze potraktuję ja woskiem... wiem ze dam radę na wzgórku i przy pachwinach, ale zaraz przy wejsciu już raczej nie. czy "wejscie" powinno byc ogolone, czy można zostawić taka "fryzurkę" a no i pomiędzy pośladkami... tez woskiem? prosiłabym potraktować mój post poważnie i beż głupich komentarzy... bo to jest dla mnie ważna sprawa.

Gość kameliowa
na wzgórku możesz ale reszty nie polecam (raczej nawet nie bylabys w stanie odkleić tego plastra) i napewno by bardzo bolało...lepszy depilator ale pozniej wrastają włoski

Gość a moje rady są takie
1. Jeśli dotąd się nie goliłaś to absolutnie tego nie rób, bo początki depilacji miejsc intymnych bywają trudne - swędzi piecze, kłuje i może Ci to na serio zepsuć cały wieczór. 2. Antykoncepcja i higiena osobista to oczywiste :) 3. Jak ktoś napisał: z tym pierwszym razem to bujda, naprawdę nic takiego nie trzeba umieć. Róbcie to na co oboje macie ochotę - wszystko wolno póki obie strony chcą. Nie ma czegoś takiego jak "dobry" czy "zły" w łóżku - z doświadczeniem nabiera się co najwyżej pewności siebie i poznaje preferencje konkretnego partnera. 4. Szczera i luźna rozmowa z partnerem o seksie i oczekiwaniach w tym względzie. 5. Przebicia błony nie musisz się obawiać, nie traktuj tego zbyt poważnie, jeśli z jakichś powodów się nie uda to przecież nie tragedia. 6. Przygotuj chusteczki w ogóle miejsce gdzie po wszystkim będziesz mogla się umyć, jeśli byś chciała.

Gość Bardzo rozsądne...
.. są poprzednie rady. ja nie pamiętam, czy się przygotowywałam do pierwszego razu. Na pewno się nie goliłam w intymnym miejscu, na rozstępy, które miałam, mój były nie zwrócił nawet uwagi, krostki też nie miały znaczenia... Więc spokojnie możesz podejść do tematu...

Gość Madziusska
Nie trzeba się jakoś specjalnie wyszykować, bo nie o to chodzi ;) . Wiadomo że podstawowe rzeczy trzeba zrobić, ale reszta sama się jakoś potoczy ;)

Gość Asiula..xd
Mam 15 lat i za parę dni chcę współżyć z chłopakiem. Jak się do tego przygotować? Co jest najważniejsze? Golić się? Pomóżcie.!

Gość 4211
wedlug mnie to nie jest az takie straszne trzeba tylko dobrze do tego podejsc sama jestem jeszcze dziewica ale sie nie boje tego zrobic to znaczy troche tak bo nie raz sie speszylam ; ) ale jakos to bd inaczej jak np. w sobote bd z moim chlopakiem i bd sami samo to sie jakos potoczy i narazie mowie ze nie wezme jego czlonka do buzi ale wiem o tym ze napewno sie stanie inaczej ;)

Gość Olson 123
Mam 16 lat i niedługo mam zamiar współżyć ze swoim chłopakiem. Szczerze mówiąc, baardzo się boję:(. Martwi mnie to, że mogę wystarczająco dobrze nie zaspokoić potrzeb swojego partnera. Chciałabym, żeby było to coś niesamowitego i żebyśmy oboje byli z tego zadowoleni. Nie wiem czy mam się jakoś przygotować, czy podejść do tego bardziej na luzie ?

Gość Milcz kobieto
Pierwszy seks to rzadko kiedy jest coś niesamowitego :D

Gość aśka 14
Mam 14 lat, mamy zrobic to z chłopakiem jednak boje sie troche tego pierwszego raxzu, czy nie uwazacie ze jestem troche za młoda ?

Gość aśka 14
kocham sex

Gość MoniulaxD
Słuchajcie chciałabym współżyć z moim chłopakiem ale nie bardzo wiem jak się przygotować. Boje się, że mojemu chłopakowi nie spodoba się moje ciało.. A i jeszcze jedno gumka wystarcza czy środki antykoncepcyjne też sa konieczne?

Gość lol1123431
jesli chcesz uprawiac sex to raczej oczywiste ze musisz sie ogolic bo laski zabardzo nie lubia buszu

Pierwszy raz jest bardzo wazny, wiec musi (powinien) zrobic to profesjonalista a nie amator. Na koncie mam 2 dziewice, nigdy nie ejst to bezbolesne, jednak trzeba byc stanowczym... Co do swieczek... niekoniecznie, chyba po to aby uwage laski odciagnac... gdy bedzie sciskac uda i odpychac sie rekami.... Ale jak bedziesz w srodku... to juz w ogodeczku;) Wazne aby nastepnego dnia znow poprawic. Kobieta wiedziec powinna ze bedzie bolec. Nie calowac sie, nie pobudzac, bo wredy cipka spuchnie i duzo krwi bedzie... jak przy baranie zazynanym... Jak by co to chetnie sluze merytoryczna pomoca. P.S. zabezpiecz sie, gumy nie polecam, lepiej tablety. Przed pierwszym stosunkiem zaszczep sie na raka jajnikow, po 1 razie bedzie juz too late.

Gość Typowy niewzruszony
po pierwsze - umyj doopę

Gość Neseczka
Ja tez jestem jeszcze dziewica, w wakacje planujemy wspolny wyjazd gdzies na tydzien, jestem pewna ze tam to zrobimy. Strasznie sie tego boje...;/ Ze go nie zadowole i wgl, wiem powinnam pojsc do lekarza zapytac o wszystko , a mamie tez mam o tym powiedziec czy pojsc sama /

Gość Neseczka
Dodam ze mam 17 lat xd

Gość shakalaka
nie rozumiem jak moglas sie do tego czasu nie golic.. to przeciez chigieniczne, fuj ;/ po drugie bardzo sie przejmujesz bzdurami typu golic czy nie golic.. powinnas wiecej myslec o zabezpieczeniach, i o tym co robic zeby mniej bolalo..

Gość shakalaka
aha no zapomnialam ze juz to napewno zrobilas.. tyle czasu minelo od postu :P wiec ja mam 14 lat, i jestem dziewica ale myslalam z chlopakiem o tym zeby to zrobic.. w sumie jestem mloda, ale jezeli chce to zrobic to chyba nikt mnie nie powstrzyma.. mam tylko pytanie czy to tak bardzo boli ? i jak powinnam sie zabezpieczyc ? a co do lekarza jest to konieczne ? z gory dzieki za odpowiedz..

Gość kingkong67
najpierw niech Cię rozdziewiczy jakiś doświadczony facet

Gość shakalaka
o taka odpowiedz mi nie chodzilo.. mowilam ze myslimy o tym z chlopakiem, a nie niewiadomo z jakim facetem -.-

Gość pytaniemammmmmmmmmmmm
ja mam pytanie co do krwi. jak ktoś robi to pierwszy raz, to każdy spodziewa się krwi. Jak jedziecie np razem na wakacje i tam decydujecie się na sex, to potem pierzecie te prześcieradło, czy co? W ogóle nie mam pojęcia, czy dużo tej krwi jest, czy tylko kropelka (wiem, że to sprawa indywidualna), no ale to mnie stresuje. I jak on "wyciąga" to penis jest brudny od krwi? Pytam serio!

Gość A$A
mam 12 lat jestem z chłopakiem od roku już ustaliliśmy datę stosunku, lecz on jest już doświadczony ponieważ jest o 2 lata starszy, nie wiem jak się przygotować, mam pytania typu: -golić się? -co zrobić żeby mniej bolało? wiem że pewnie powiecie coś w stylu ,,dziewczynko jesteś za młoda" lecz ja myślę o tym poważnie i bardzo chce to zrobić właśnie z nim, problem mam z tym że ja jestem very wstydliwa. proszę pomóżcie mi za 2 dni jest data mojego 1 razu, więc please o szybkie odp i poważne :>

Gość kinia xd;)
no właśnie nie uważasz że jesteś troche za młoda...?? ja jak miałam swoj pierwszy raz z chłopakiem to mialam tez nie wiele bo tylko 17 ale to był spontan... szału nie było jak to za pierwszym razem ale następnymi - był odlot:D też myślałam że bd mogła sie do tego przygotować ale wyszło jak wyszło:) jeśli jednak uważasz że powinnaś zdecydować sie tak szybko na sex to twoja sprawa tylko żebyś później nie żałowała...