Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmn

Czy ból brzucha jak przed okresem i pobolewanie w okolicy jajników mogą oznaczac

Polecane posty

ja jak bylam w ciazy niestety ale ciaza w 13 tygodniu obumarla zadnych takich dolegliwosci nie mialam ale kazda kobieta przechodzi inaczej ciaze a czy ty nie powinnas zrobic testu??

kochana myślę że na test jest zbyt wcześnie.to się stało w środę rano a jest niedziela,nie minęło nawet 6 dni. ale zapytałam z ciekawości czy któraś miała jakieś dolegliwości nawet po niecałym tygodniu i czy to potem okazało się ciążą? to będzie moje 1 dziecko(o ile się udało w co wątpię...) więc jestem zielona w tych sprawach,a zwłaszcza w objawach ciąży..

Gość lay all night
Cześć dziewczyny. Ja czekam na okres a raczej na jego brak, juz 42dc a tu nic test robiłam wyszedł negatywny, ale mozliwe ze za wczesnie bo mam cykle tak nieregularne ze owu mogła wystąpić w dowolnym momencie, o ile była wogole:( Do nicola9999- mam dwie córki i w kazdej z ciąż brzuch bolał mnie do ok 4 miesiaca, czasem dosc mocno zwykle wieczorem, nie plamiłam a lekarz nie widział w tym nic niepokojącego.

i tak już miałam małą nadzieję że coś się zawiązało a tu te jajory i brzuch przestał już lekko bolec i kłuc,czyli znów się nie udało..

Gość ?????
????

ogolona ovca mnie tez tydzien przed spodziewan@ bolał brzuch i jajniki ale dostałam@ a nigdy tak wczesniej nie miałam

Gość darka19871
hej dziewczyny mam pytanko dzisiaj jest 31dc i nadal nie mam @ za to strasznie boli mnie prawy jajnik a przynajmniej tak mi sie wydaje że to jajnik.Czy któraś z was wie co to może ozanaczać? dodam że zawsze moje cykle są bardzo nieregularne.Razem z mężem bardzo byśmy chcieli mieć dzidziusia i już dwa razy byłam na ocenie owu ale narazie nic nie ma a może to właśnie teraz mam owulacje????już sama nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć!pomóżcie proszę...

ja już sama nie wiem co mam myślec,robiłam chyba z 3 testy ciążowe napewno tydzień po owulacji którą wykazał test owul. i ciąży nie ma. a jednak brzuch boli mnie tak jak przed okresem,już ponad tydzień czasu . mam piersi lekko bolące i swędzące...

kiedy powinnaś mieć@? Test może Ci jeszcze nic nie wykazać, bo może jest za wcześnie, polecam test z krwi Hcg Beta i będziesz wiedzieć na pweno. Ja też się przymierzam właśnie , żeby go zrobić...

Gość JoanMadou
ovca no i co jestes w ciazy?

Witam ostanio kochałam się z chłopakiem w noc z 29,04 nq 30,04 okres dostałam 23,04 a skończyl mi się 28,04 wiem ,że to raczej nie możliwe abym była w ciązy ale od wczoraj mam ból brzucha jak na okres , mam osłabienie 34,5 , mam mdlości, jestem senna czy mogę być w ciązy

Gość Kwiat17
Karolina ja tez mam podobny problem:) tylko ze mnie juz miesiac boli brzuch tak jak na @ dostalam ten bol na poczatku kwietnia i dostalam @ 27 kwietnia ale w drugi dzien cyklu miesiączkowego nie mialam okresu przez pol dnia i pozniej mialam mniejszy okres i dalej mam bóle brzucha i nie wiem czy sobie wkrecam czy tez nie ale tak jakbym miala mdłości Podczas ciazy na poczatku jest wysoka gorączka ktora sie mierzy rano a ja mam normalną czyli 36'6 boje sie robic test zeby sie nie zawiesc ale moze w koncu zrobie a i wlasnie tak tez mam ze w dzien musze sie przespac bo mi sie strasznie spac chce:) Pozdrawiam

Gość ostry ból brzucha przed okrese
Karolina to może być owulacja :)

Hey!Jestem tu nowa i mam pewien problem. Może ktoś miał podobną stytuację. Opowiem zupełnie w skrócie. Od kilku miesięcy staramy się z moim chłopakiem o dzidzię. Odkąd pamiętam zawsze miałam problemy z miesiączkowaniem ( nieregularne cykle lub całkowity ich brak). Dwa miesiące temu poszłam do ginekologa który przepisał mi szereg badać. Niestety okazało się że mam podwyższone TSH co mogło świadczyć o niedoczynności tarczycy.Odrazu udałam się do enokrynologa który oczywiście zalecił mi brać hormony i mówił żeby nie martwić sie i starać się spokojnie o dzidzię tymbradziej że z tarczcą wszystko ok są to jedynie zaburzenia hormonalne. Jakby tego było mało wyszło mi również zawysokie stężenie prolaktyny na co oczywiście lekarz przepisał mi Bromergon. Biorąc te leki o wracając do tematu. Ostatnią miesiączkę miałam 26.05 zaraz po miesiączce z moim chłopakiem intensywnie przytulaliśmy się aby dzidzia nam sie udała. Teraz mam pewnien problem od dwóch dni mam bóle podbrzusza , uczucie ciągnięcia poprostu tak jak przed @, wrażliwe piersi (jakoś dziwnie się ogólnie czuję) dodaję że jestem w 19dc i niejest to możliwe żeby były to dni przedmiesiączkowe.Nawt sama niewiem ile trwa mój cykl bo jak wcześniej wspomniałam niemiałam ich regularnych. Dlatego pytam was drogie dziewczyny czy to może być jakaś oznaka ciąży ewentualnie owulacji lub coś z tym związanego???Proszę was kochane o odpowiedź.A nie mogę zrobić testu bo jeszcze za wcześnie a ten ból też mnie zaczyna przerażać Pozdrawiam ciepło

Gość hertes222
Ból w podbrzuszu związany z cyklem miesiączkowym Wiele dolegliwości ginekologicznych powoduje bóle okresowe, tzn. pojawiające się zawsze w tej samej fazie cyklu miesiączkowego. Na ogół do najczęstszych przyczyn bólu w podbrzuszu pochodzenia ginekologicznego zalicza się: bolesne miesiączkowanie - objawia się ostrym lub kurczowym bólem na początku miesiączki lub parę dni przed jej wystąpieniem. Ból ten często jest połączony z bólem głowy, nudnościami, zaparciami, biegunką lub częstym oddawaniem moczu. Opisane dolegliwości zwykle osiągają szczyt w ciągu doby, niekiedy jednak utrzymują się przez 2-3 dni od wystąpienia miesiączki endometriozę (gruczolistość) - objawia się ostrym lub kurczowym bólem przed miesiączką lub we wczesnym jej okresie, często w połączeniu z bolesnym miesiączkowaniem, odczuwaniem bólu w czasie stosunku lub bolesnym oddawaniem stolca. Omówienia wymaga także endometrioza mogąca prowadzić do pojawienia się bólu bez związku z cyklem miesiączkowym, w zaawansowanych stadiach przebiegająca niekiedy z tyłozgięciem macicy, jej tkliwością uciskową i zmniejszoną ruchomością. Niekiedy wyczuwalny jest guz w miednicy (przypuszczalnie endometrioma) lub tkliwe na ucisk guzki wyczuwalne przy badaniu oburęcznym przez pochwę. ból międzymiesiączkowy - to nagle występujący silny, ostry ból, najintensywniejszy na początku miesiączki i ustępujący w ciągu 1-2 dni. Ból międzymiesiączkowy często jest połączony z niewielkim plamieniem z pochwy ból owulacyjny, czyli ten występujący w połowie cyklu (w czasie owulacji), spowodowany jest przez niewielkie i krótkotrwałe podrażnienie otrzewnej w procesie pękania pęcherzyka Graafa

Gość anbedburgve1976lvvcn
Czy ból brzucha jak przed okresem i pobolewanie w okolicy jajników mogą oznaczac ciążę? Okres spoznia mi siędwa dni. zwykla mam 28 dniowe przerwy. w okresie plodnym mialam kilka stosunków przerywanych z moim partnerem. Boje się robic test bo jeszcze wczesnie i nie chce się rozczarować. czy ktos z was mial takie silne bole brzucha jak przed @ ( u mnie to trwa już 3 dni) i okazalo się ze jestescie w ciąży? prosze o odpowiedz. to dla mnie ważne Jasne http://smartmobi.info/bbXC

Gość gość
Hej dziewczyny. Ja miałam ostatnią miesiączkę ok 7-8 stycznia, od tamtego czasu sporadycznie kochałam się z moim partnerem (z prezerwatywą lub stosunek przerywany). W międzyczasie, jakieś 1.5 tyg od rozpoczęcia okresu miałam lekkie przeziębienie/zapalenie gardła, które zbagatelizowałam, i które przeszło. Jednak od ok. tego czasu przez kilka dni odbijało mi się, jak na wymioty, bolało mnie podbrzusze, pojawiłą się zgaga, czułam się opuchnięta. Przeszło, jednak dwa dni temu na nowo czuję się tak samo, zero apertytu, kwas w ustach. Dodam, iż na samym początku nieco obrzmiały mi piersi. Dodatkowo, przy kawie czuję się źle. Czy mogę być w ciąży? Jstem przekonana, że nie było sytuacji, gdy mogło dojśc do zapłodnienia, jednak wszystkie objawy wskazują, że moze tak być, a za wcześnie na wykonanie testu.... Jakieś rady..?

Witam, mam nadzieje ze ktos mi odpowie na pytanie ze swojego doswiadczenia. Mam chyba bardzo powazny problem, otoz ostatnia @ mialam w czerwcu i od tamtej pory nic. Od kilku dni teraz mam bole brzucha jak na okres nie raz bol tez nastepuje w lewy jajnik raz w prawy to trwa tylko chwile i przestaje, tydzien temu doszlo do zblizenia czy to moze byc ciaza przy takiech typu bolach?? Podkreslam ze bole sa jakby na okres ale go dalej nie ma. Prosze o odpowiedzi z waszego doswiadczenia

Dodam jeszcze ze zblizenie bylo stosunkiem przerywanym

Gość gość
WWitam pomocy kochaliśmy sie z narzyczonym dzien po owulacji po stosunku on sie załatwił i zlał do wc i potem dalej sie kochaliśmy ale od paru dni kłuje mnie w pachwinie i pobolewa z prawem strony podbrzusza okres powinm.dostac max do 3dni Jal.myslicie czy to ciaxa czy zwykle objawy przed okresem. Dodoam ze mie chce dzieci mam syna 5lat a 2lata temu urodziłam drugiego w 8moesiacu ale martwego pomocy

Gość gość
Bardzo chcę Ci pomóc, skontaktuj się ze mną kontakt@netporadnia.pl lub zadzwoń 586915915