Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kama-

Ach spij kochanie....

Polecane posty

Gość kama-

...i jak dalej chodzi mi o tekst Pomózcie

Gość Jesli gwiazdke z nieba chcesz
dostaniesz

Gość kama-
to wiem ,ale co dalej

..jeśli gwaizdke z nieba chcesz-dostaniesz wszystkie dzieci nawet złe pogrążone są we śnie a ty jedna tylko nie. Ach,śpij, bo własnie księżyć ziewa i za chwile zaśnie. A gdy rano przujdzie świt księżycowi będzie wstyd, że on zasnął a nie ty... Ach,śpij, bo nocą kiedy gwaizdy się na niebie złocą... dalej nie pamietam,mogłam coś pochrzanić bo śpiewałam to swojemu maleństwu 31 lat temu ;) pozdrawiam-miłych snów :)

Gość kama-
Dziekuje kawunia🌻-tyle mi wystarczy

... jeśli gwiazdkę z nieba chcesz - dostaniesz czego pragniesz daj mi znać, ja ci wszystko mogę dać, więc dlaczego nie chcesz spać? Ach śpij, bo nocą kiedy gwiadki się na niebie złocą wszystkie dzieci nawet złe pogrążone są we śnie a ty jedna tylko nie aaa, aaa, były sobie kotki dwa aaa, kotki dwa, szaro-bure, szaro-bure obydwa Ach śpij, bo właśnie księżyc ziewa i za chwilę zaśnie A gdy rano przyjdzie świt księżycowi będzie wstyd że on zasnął, a nie ty

Oooo! Katienka:) tak to właśnie było:) A wiecie kto to śpiewał i gdzie i kiedy ?:) ja wiem ;)

a początek znam taki: w górze tyle gwiazd, w dole tyle miast, gwiazdy miastom dają znać, że dzieci muszą spać! ach śpij... itd :)

gruby miś- masz rację! tak się to zaczyna, inna melodia i potem jest ten samograj :) We Lwowi, Tońku I Szczepku śpiewali Bajbusowi :)

ach jak dobrze, właśnie miałam zadać to samo pytanie,śliczna jest ta kołysanka. a czy wiecie gdzie mogę znależć inne kołysanki ale z melodią?