Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zbola艂a

neuralgia nerwu tr贸jdziejnego twarzy..

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰az
Mam lek na nerw tr贸jdzielny sprawdzony z ch臋ci膮 pomog臋

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Jana Baba
Halo .Cierpi猫 na t脿 paskudn脿 chorobachorob猫 od p貌艂tora roku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jana Baba
Zastrzyki z Botoxem co 3 miesi脿ce pomog艂y dla wielu na neuralgi茅 nerwu tr貌jdzielnego. Wiem to z forum z niemiec.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
witam! pragn臋 podzieli膰 si臋 z Pa艅stwem swoja histori膮 i pocieszy膰 walcz膮cych z b贸lem. Ponad dwa lata m臋czy艂am si臋 z okropnym b贸lem twarzy- w zasadzie prawego policzka w okolicy g贸rnej sz贸stki. Zacz臋艂o si臋 nagle -w nocy silnym b贸lem. My艣la艂am, 偶e to z膮b , chocia偶 dentysta wykluczy艂. Potem stwierdzono, 偶e b贸l pochodzi od zatok. Rozpocz臋艂am ich leczenie- dw贸ch lekarzy laryngolog贸w potwierdzi艂o diagnoz臋. Leczenie najpierw zatok- antybiotyki, p艂ukanie. Mimo tego b贸l nie ust臋powa艂. Stwierdzono, 偶e to pewnie grzybica lub alergia, pomimo leczenia- brak efekt贸w. W mi臋dzy czasie tomograf g艂owy i zatok - wynik prawid艂owy. Mimo to b贸l nie ust臋powa艂, nic nie pomaga艂o, zacz臋艂am przyjmowa膰 leki przeciwpadaczkowe neurotop- w dawce 18000 dziennie, zmian leku na gabapentin z uwagi na z wyniki krwi, potem ponownie powr贸t do leku gabapentin. Brak efekt贸w, dawka sukcesywnie zwi臋kszana.Trzy konsultacje neurologicznie - ta sama diagnoza- neuropatia nerwu tr贸jdzielnego z nieznanych przyczyn. B贸l by艂 nie do wytrzymania, nietypowy, o sta艂ym nat臋偶eniu, nie mia艂am nag艂ych atak贸w. B贸l ca艂y czas trwa艂, nasila艂 si臋 wieczorami i noc膮. Nie by艂o 偶adnej przyczyny, kt贸ra by go wywo艂ywa艂a. 呕adne leki przeciwb贸lowe nie pomaga艂y. Nast臋pnie przesz艂am cykl blokad bezpo艣rednio w nerw- przez policzek. Brak efekt贸w. Stwierdzono, 偶e nerw trzeba usun膮膰. I nagle w poradni b贸lu przewlek艂ego stwierdzono, 偶e przyczyn膮 mo偶e by膰 zwyrodnienie stawu 偶uchwowo-skroniowego. Nigdy mnie nie bola艂 wi臋c diagnoz臋 przyj臋艂am bardzo sceptycznie. Zacz臋艂am przyjmowa膰 leki i nosi膰 szyn臋 relaksacyjn膮 na z臋bach i o dziwo jest poprawa, i to du偶a -chocia偶 lekarze neurolodzy u kt贸rych wcze艣niej si臋 leczy艂am nie mog膮 w to uwierzy膰! Ja te偶 nie by艂am przekonana, ale zrobi艂abym wszystko, aby tylko b贸l ust膮pi艂. Prosz臋 mi wierzy膰, 偶e jest lepiej, nie bior臋 偶adnych lek贸w przeciwb贸lowych. Sama nie mog臋 uwierzy膰 , 偶e pomimo tylu konsultacji 偶aden z lekarzy nie pomy艣la艂, 偶e to b艂ahe zwyrodnienie stawu. Nawet dentysta. Pozdrawiam i 偶ycz臋 wytrwa艂o艣ci i zdrowia. Mo偶e komu艣 moja historia pomo偶e. Wcze艣niej sama przeczyta艂am wszystkie mo偶liwe informacje w necie i nie znalaz艂am odpowiedzi , ale warto wszystkiego spr贸bowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
witam! Trzy tygodnie temu mia艂am zabieg laserowego usuwania naczynek na twarzy. To co przezywam teraz po zabiegu to jest jaki艣 koszmar. Mega opuchlizna twarzy wylewy naczynek zwisy po opuchliznie i jeszcze ten dziwny b贸l na kosciach policzkowych pod oczami. Diagnoza neurologa - neuralgia obwodowa z podra偶nieniem nerw贸w trojdzielnych. Dosta艂am tegretal pocz膮tkowo 100 mg jak nie pomo偶e to po 7 dniach 200 mg. Bardzo boje si臋 tego leku skutk贸w ubocznych mam ma艂e dziecko. Wygl膮dam po tym zabiegu jak potw贸r a b贸l jest ze mn膮 ca艂y czas. Jak czytam tutaj o akupunkturze masa偶u i operacji- u mnie odpada bo cierpi臋 na tradzik r贸偶owaty, szukam wsparcia m贸j e mail monia_monka@o2.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Neuralgia Nerwu Tr贸jdzielnego polecam Gamma Knife Warszawa. Po 4 latach okropnego b贸lu g艂owy wreszcie od roku spok贸j :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Slawmal
Od 15 lat mam zapalenie nerwu tr贸jdzielnego, od 12 lat bior臋 tegretol cr200 2xdziennie a przy nasileniu 2x400 i du偶o wit Bcompl i b12. To jedyne skuteczne lekarstwo. Oczywi艣cie wszystkiego pr贸bowa艂em z akupunktur膮 , itp.. Trzreba tylko cierpliwie zacz膮膰 bo nie skutkuje po godzinie a raczej po paru - parunastu i zacz膮膰 od dawki 100 (1/2tab.)i ewentualnie zwi臋ksza膰. I nie s艂ucha膰 o szkodliwo艣ci i otym 偶e nie wolno nic alkoholu ( z umiarem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anka 123
Witam od 3 miesiecy pieka mnie zeby z przodu na dole ale bardziej u gory. Nie wiem co to jest bylam qu neurologa dwa razy dal mi leki ale one mnie otepiaja boli mnie glowa mam zawroty. Nie wiem co mi jest. Poza tym czeka mnie resekcja wierzcholka zeba bo mi dentysta przepchnal material. Moze to on mnie tak promieniuje. Moze ktos mi pomoze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jagosc
Witam, ciekaw jestem czy forum jest jeszcze aktywne? Ja od 12 lat mam problemy z dysfunkcja nerwu trojdzielnego typu II. Jest to tak jak opisujecie, ciagly bol w przeciwienstwie do typu I, ktory jest napadowy. Wydaje mi sie, ze z literatury znam chyba wszystkie motody jego leczenia. Ja mam nerwiaka nerwu trojdzielnego i wlasnie 12 lat temu, poddalem sie GK. "Moja" dysfunkcja pojawila sie jako efekt uboczne naswietlania co niestety powoduje brak niektorych " skutecznych" metod jej zwalczania. Moj bol twarzy ma przebieg sinusoidalny, nie odczuwam bolu w snie. Nasila sie podczas zimna, wiatru, promieni slonecznych, zdenerwowania, rozmowy telefonicznej, szkodzi tez alkohol i czekolada. Zazywam Tagreol CR 200x 3. Tagretol lagodzi bol ale go nie eleminuje. Gratuluje tym co sie tego pozbyli, wspolczuli tym co sie im nie udaje. Badzmy razem - w kupie zawsze razniej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mondes
Tez zmagam sie z neuralgia od ponad p贸艂 roku. Prosz臋 o pomoc , o cos skutecznego . Moze kto艣 ma namiary do jakiego艣 dobrego lekarza lub zielarza. Wcze艣niej pisa艂a ,,go艣膰 amma'' 偶e mezowi pomog艂y zio艂a. Bylabym bardzo wdzi臋czna. Prosz臋 o odpowiedz. Dziekuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam lecz臋 si臋 na neuralgi臋 nerwu tr贸jdzielnego od 10 lat. Mia艂am tak straszne b贸le, 偶e nie mog艂am je艣膰 ani pi膰. Bra艂am tergetol, gababentin nic nie pomaga艂o. Trafi艂am na onkologi臋 w Gliwicach mia艂am zabieg no偶em klifem, nie pomog艂o. Dopiero akupunktura po 7 razie. Dwa lata mia艂am spokoju no i teraz powr贸ci艂 b贸l, bior臋 gababentin oraz witamin臋 b12 czy pom贸偶e? Zauwa偶y艂am, 偶e b贸l mnie dopad艂 po je藕dzie na rowerze, by艂y silne wiatry. Trzeba bardzo uwa偶a膰 na przeci膮gi, wiatr chocia偶 jak mo偶nasi臋przed nim uchroni膰 latem bo zim膮 mo偶na w czapce i szaliku chodzi膰 i jako艣 si臋 uchroni膰, B贸le mam napadowe bo kiedy艣 mia艂am przez p贸艂 roku ci膮g艂y b贸l. W ka偶dym b膮d藕 razie to #膮 b贸le chwilami nie do wytrzymania .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tu jaka艣 kobieta opisuje, 偶e mia艂a nieudan膮 akupunktur臋 w neuralgii tr贸jdzielnej: https://neuralgiatrojdzielna.blogspot.com Sama ju偶 nie wiem co robi膰, bo mnie zdiagnozowali p贸艂 roku temu, a leki to s艂abo, a opinie o tym r贸偶ne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 El偶bieta1
Witam Pa艅stwa, Chcia艂am si臋 podzieli膰 swoj膮 histori膮. Ot贸偶 5 lat temu zdiagnozowano mi neuralgi臋 nerwu tr贸jdzielnego. Mia艂am b贸le lewej strony twarzy, na kt贸re nic nie pomaga艂o. Z tego powodu przesz艂am operacj臋 odbarczenia konfliktu nerwowo-naczyniowego. Po tej ci臋偶kiej i powa偶nej operacji nie mia艂am 偶adnej poprawy. B贸le twarzy dalej si臋 nasila艂y a mi nie chcia艂o sie 偶y膰. Od roku jednak jestem pod opiek膮 lekarza psychiatry. Okaza艂o si臋, 偶e to by艂a maska wieloletniej depresji. Depresje maskowane - prosze sobie poczyta膰. Psychiatra zdiagnozowa艂 mi r贸wnie偶 zaburzenia osobowo艣ci. M贸wi膮, 偶e ludzie z t膮 chorob膮 wariuj膮. Jednak w moim przypadku cia艂o manifestowa艂o b贸l psychiczny w艂a艣nie w ten spos贸b. B贸l psychiczny, kt贸ry nosz臋 od dziecka. Po leczeniu psychoterapeutycznym i lekami antydepresyjnymi czuj臋 si臋 w 80% lepiej. Konflikty naczyniowe czy nerwowe jak to zw膮, ma wielu ludzi jak si臋 okazuje. Ludzie si臋 nawet z tym rodz膮. Ale nie musz膮 one by膰 przyczyn膮 b贸lu. W moim przypadku tak nie by艂o. Chirurg - inny - chcia艂 mnie operowa膰 drugi raz. Podejrzewam, 偶e wi臋cej bym sobie zaszkodzi艂a. M贸j neurolog skierowa艂 mnie do psychiatry bo ju偶 nie wytrzymywa艂am i tam si臋 wszystkiego dowiedzia艂am. B贸le mia艂am identyczne jak w neuralgii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Neurolog powinien przepisa膰 leki przeciwpadaczkowe / ja wiem,偶e nie masz padaczki/.Dwutygodniowa kuracja usunie ca艂kowicie b贸l,a ju偶 po dw贸ch dniach poczujesz ulg臋.Dodatkowo Olfen 150mg. + os艂ona.Powrotu do zdrowia 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 El偶bieta1
Leczenie zaczyna艂am od Amizepinu 200, nast臋pnie 400 a偶 do 1200 na dob臋. Nie mialam zmniejszenia b贸lu. Dostawa艂m r贸wnie偶 Gabapentyn臋 w du偶ych dawkach i amitryptylin臋, fenytoin臋 i depakin臋. Nic to nie dawa艂o. Mo偶e troch臋 przy膰mi艂o ale poprawy 偶adnej nie by艂o. Mia艂am te偶 skutki uboczne jak ka偶dy. Napisa艂am tak jak wcze艣niej - bra艂am leki, kt贸re nic nie pomaga艂y. Pr贸bowa艂am te偶 Pregabaliny ani drgn臋艂o. Tramal, Ketonal, i wszystkie inne leki przeciwzapalne w og贸le tego nie ruszyly,. Bole napadowe lewej strony twarzy. Z czasem dolaczyl sie bol staly. Dlatego bylam operowana bo nic nie dzia艂a艂o. P贸藕niej okaza艂o si臋, 偶e to by艂a maska depresji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nily
Ja od 10 lat cierpia艂am na neuralgi臋 nerwu tr贸jdzielnego bra艂am r贸偶ne leki - na chwil臋 u艣mierza艂 si臋 b贸l, ale po zaprzestaniu powraca艂. Neurolog wci膮偶 mi powtarza艂 偶e trzeba kontynuowa膰 leki, ale ja wszystko odstawi艂am i zacz臋艂am bra膰 du偶e dawki Wit. C i Wit. z grupy B. - co艣 zacz臋艂o si臋 polepsza膰, nawet b贸l ust膮pi艂 na jaki艣 czas, ale wr贸ci艂. Kiedy dowiedzia艂am si臋, 偶e bardzo wa偶ne dla nerw贸w jest picie du偶ej ilo艣ci wody zacz臋艂am to stosowa膰. Rozpocz臋艂am rano zaraz po wstaniu od 2 szklanek i w ci膮gu dnia mi臋dzy posi艂kami - tak do 10 szklanek dziennie. Po 2 tygodniach b贸l ust膮pi艂 i tak jest do dzisiaj prawie ju偶 od miesi膮ca. Witaminy bior臋 nadal. Spr贸bujcie - nie zaszkodzi, a mo偶e i komu艣 jak mnie pomo偶e!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pij臋 w ci膮gu dnia 4 litry wody bo po przeciwpadaczkowych mnie suszy. Wcze艣niej pi艂am 2 litry bez lek贸w ale mia艂am b贸l. Witaminy to dodatek. Najlepiej z po偶ywienia czerpa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 miro 1960
DZien dobry .Wszyscy piszecie ze was boli ale nik nie napisze meila i jak wam pom贸c jak nie ma do kogo napisac. Pisze og贸lnie i nie cierppci bo to cholerstwo po niczym nie ..... nie b臋de dalej ko艅czy艂.Zona od 4 lat choruje na nerw tr贸jdzielny twarzy co si臋 wycierpia艂a to ka偶dy z was wie ale do 偶eczy bo du偶o by pisa膰 pom贸g艂 essen 5% CBD jest to olej konopny leczniczy mo偶na go kupi膰 za 99,00zl to boli ale kr贸tko po tym przestaje wierzcie bardzo skuteczny kto nie wierzy nich zadzwoni do mnie to jes najszypszy kontakt tel.602655141 to nie reklama to poprostu wiem co to b贸l.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ner tr贸jdzielny

Wiem, ze to nieaktualne, ale mo偶e na przysz艂o艣膰 komu艣 si臋 przyda. 聽Moja mama cz臋sto cierpia艂a na zapalenie nerwu tr贸jdzielnego i dzi艣 odkry艂a, - jesli to nie zbieg okoliczno艣ci z dzia艂aniem leku, co jak wiemy szybko nie popuszcza - zasmarowa艂a miejsce nerwu alpa - niejako go 'upi艂a' i od reki pu艣ci艂o.聽

Udost臋pnij ten post